21 Nisan 2011, Perşembe 08:00:39

SIVI YASAĞINDA UZLAŞMA ÇIKMADI!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, sıvı ve gaz içeren şişe ve tüplerin uçaklara alınması ile ilgili yasağın yumuşatılması konusunda uzlaşmaya varamadı.

Özellikle İngiltere'nin Londra üzerinden diğer Avrupa kentlerine aktarma yapacak yolcular için yasağın devam etmesini istediği, Fransa ve İtalya’nın da yasağın yumuşatılmasına yanaşmadığı belirtiliyor. 

11 Eylül 2001’de ABD’de ikiz kulelere yapılan saldırıların bir uzantısı olarak özellikle havayolu taşımacılığında uygulanan çeşitli yasaklar ve kısıtlamalar Avrupa Birliği (AB)’ni bölmeye devam ediyor.

Bir süredir uygulanan uçaklara sıvı ve gaz içeren şişe ve tüplerin uçaklara alınması ile ilgili yasağın yumuşatılması konusu da AB ülkeleri arasında sorun olmaya devam ediyor. AB’nin 29 Nisan itibariyle bu yasağı yumuşatma yoluna gitmek istemesi, birlik üyesi ülkeleri ikiye böldü.

Başta, Avrupa kıtasının en büyük transit havayolu koridoru olan İngiltere olmak üzere İtalya ve Fransa bu yasağa yönelik yumuşatma kararına sıcak bakmıyor. Bu ülkelerin, AB karar organlarında bu yönde bir karar alınsa bile buna uymayacakları ve yasağı devam ettirecekleri belirtiliyor.

AB, 29 Nisan’dan itibaren, Avrupa dışından gelen yolcuların daha önce Avrupa dışında başka havaalanlarından yanlarında getirdikleri sıvı ve gaz içeren şişe ve tüpleri bir plastik torba içinde mühürlenmek suretiyle Avrupa içindeki havaalanlarında yapacakları aktarmalarda uçaklara sokabilecekleri yönünde yumuşatmaya gitmek istiyor.


 
 

SIVI YASAĞINDA UZLAŞMA ÇIKMADI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000