05 Şubat 2009, Perşembe 08:24:36

Sıvı yasağında geri sayım

İç ve dış hat uçuşlarında yolcuların el bagajlarındaki sıvılara ilişkin taşıma yasağı 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe giriyor.

Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün hava meydanlarına gönderdiği genelgeye göre, 1 Mart’tan itibaren Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı kuralları gereğince hava yolu ile seyahat edecek yolcuların uçak içinde yanlarında bulunduracakları el veya kabin çantalarında taşıyabilecekleri şahsi sıvılarda kısıtlamaya gidiliyor.

Gümrüksüz mağazadan veya uçuş esnasında satın alınan sıvı ürünler, görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konulacak ve poşetin ağzı yapıştırılacak. Poşetin, uçağa alınmasına faturası kontrol edildikten sonra izin verilecek.

Ayrıca, son varış noktasına başka bir havaalanında aktarma yaparak seyahat ediliyorsa son inilecek havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasının açılmaması gerekiyor. Aksi halde aktarma yapılan alanda poşetin içeriğine el konulabilecek.

Kısıtlamaya dahil olan bazı maddeler: Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı, kremler, losyonlar, yağlar, parfümler, maskara, , deodorantlar, her türlü macun kıvamındaki maddeler, kontak lens sıvıları, şampuanlar ile bu maddelere benzeyen diğer maddeler.  Her yolcu 1 adet plastik poşet taşıyabilecek. Poşet içerisinde konulan her bir ürün maksimum 100 mililitre olacak.

Sıvı yasağında geri sayım

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000