15 Nisan 2011, Cuma 08:30:00

SIVI YASAĞI YUMUŞAYACAK

Avrupa Birliği, uçaklarda sıvı taşınmasıyla ilgili kuralları yumuşatıyor...
  • pakistan ırak iran gibi ülkelerden yolcu taşıyor ve doluluk oranları yüksek ama beraberinde terör tehlikeside yüksek.bence thy bu kuralları çok daha sıkı tutmalı..
  • bu uygulamanın biz güvenlikçiler için ne kadar zor olduğu malum.inşaalllh olur

29 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere AB sınırları dahilindeki havaalanlarından aktarma yapacak olan yolcuların daha önce satın aldıkları sıvı madde, jel ya da sprey içeren şişelere el konulmayacak. Ancak gerektiğinde belirli dozajlara kadar sıvı içeren şişeler kontrol edilebilecek. Avrupa Havaalanları Birliği ACI uygulamaya karşı.

Avrupa Birliği (AB) sınırları içerisindeki havaalanlarında bugüne dek uygulanan uçaklara sıvı madde, jel ya da sprey içeren maddelerin alınmaması uygulaması 29 Nisan’dan itibaren yumuşatılıyor. Buna göre, AB sınırları dahilindeki havaalanlarından aktarma yapacak olan yolcuların daha önce satın aldıkları sıvı madde, jel ya da sprey içeren şişelere el konulmayacak. Ancak gerektiğinde belirli dozajlara kadar sıvı içeren şişeler ise kontrol edilebilecek.

Avrupa Havaalanları Birliği ACI ise bu uygulamaya karşı çıkıyor. ACI, bunun yolcular arasında daha fazla tedirginliğe yol açacağını ve uygulamada zorluklar yaratacağını savunuyor. Yeni uygulamanın aksine güvenliği daha da tehdit edebileceğini ileri süren birlik, bu yöndeki AB kararının kimi AB ülkelerinde daha sıkı önlemler alınması sonucunu doğurabileceğinden de kaygı duyuyor.

SIVI YASAĞI YUMUŞAYACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
pakistan ırak iran gibi ülkelerden yolcu taşıyor ve doluluk oranları yüksek ama beraberinde terör tehlikeside yüksek.bence thy bu kuralları çok daha sıkı tutmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uygulamanın biz güvenlikçiler için ne kadar zor olduğu malum.inşaalllh olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000