16 Nisan 2009, Perşembe 16:40:22

Sivas Havaalanı genişletiliyor

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, makamında düzenlediği basın toplantısında Sıvas Havaalanı'na yeni iç ve dış hatlar terminal binası yapılacağını açıkladı. Projenin inşaat süresinin 700 gün olacağı bildirildi.
  • Sayın vali uçuşlar düzene girmeye başladı gibi bir ifade kullanmış... 2009 yaz tarifesi ile sivas ,istanbul dışındaki tüm uçuşlarını kaybetti. cumhurbaşkanımız söz verdiği halde Anadolujetin peşinde koşan olmadı. izmir uçuşlarımız almanya uçuşlarımız gitti.Almanya ve kıbrıs uçuşlarını kayseriye pgs uçuşlarını elazığa zamanında atlasjetide tokata kaptırmıştık..evet uçuşlar çok düzene girmiş... stso başkanına sorsalar sivastan nerelere uçuş var kaç gün diye bilmez... inanmayan sorsun...
  • Benim anlamadigim bir defada güzel yapmazlar illaki bizde tekrar yapilir hersey. ÖRnek kayseri havaalanina dis hatlar termilali yapilmis inanin yazik yeni bina dökülmeye baslamis. ILK yap temiz ve büyük olsun.
  • hayırlı olsun sivas ilimize.benim anlamadıgım nokta öncelikli iller yokmu bu havaalanları yenilenirken siirt erzincan elazıg sivas kars uşak canakkale hatay bu iller kahramanmarastan küçük ama havaalanları yenileniyor.kahramanmaras havaalanı 2300m 30m genişlik gece uçuş yok terminal binamız ahırdan farkısz ıls yok çivi çakılmıyor adana ve antepten ucmamiz için elinden geleni yapıyorlar 2009 ilk 2 ayında 20 sefer ya iptal yada adana ve antepe inmiş.kahramanmaras 1 milyonluk sanayi ili ve hukumeti %66 oyla birinci sıradan destekleyen il olmasına ragmen çivi çakılmıyor agzı açık kuşlar gibi bekliyoruz bıktık adana antep yollarına düşmekten
  • sivas havaalanı gerçekten güzel meydan.buranın gelişmesi çok güzel.şampiyon yigidolar......

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, makamında düzenlediği basın toplantısında, bugüne dek Sivas Havaalanı'nda pistinin genişletildiğini, apron çalışmalarının tamamlandığını, alanın çevresinde ihata çalışmalarının ile bazı teknik bazı cihazların montajının yapıldığını söyledi.

Bu çalışmalarla birlikte havaalanında uçuşların artık düzenli hale gelmeye başladığını ifade eden Dalmaz, ''Havaalanımız uluslararası trafiğe açıldı, hac trafiği buradan idare edilmeye başlandı. Bu anlamda ilimizin İstanbul ile büyük şehirlerle, dünyayla bağlantısı noktasında, hem iş adamlarımıza, hem bürokratlarımıza ve dışarıdan ilimize gelecek insanlarımıza en iyi anlamda hizmet vermeye başladı'' dedi.

Bu çalışmaların ardından şimdi de Sivas Havaalanı'nın havalimanı statüsüne geçirilmesi ve havaalanı terminalinin de bu anlamda en üst düzeyde hizmete girmesi için bir proje üretildiğini anlatan Dalmaz, bu projeyle ilgili gerekli çalışmaların tamamlandığını, ihalesinin yapıldığını, yer tesliminin 20 Aralık 2008'de sağlandığını kaydetti.

Proje kapsamında yapılacak yeni iç ve dış hatlar terminal binasının ihale bedelinin yaklaşık 40 milyon TL olduğunu ifade eden Dalmaz, 18 bin metre kare alan üzerine kurulu olacak terminal binasının ihaleye göre inşaat süresinin 700 iş günü olduğunu söyledi.

İhaleye göre, terminal binasının 2010 yılı kasım ayında tamamlanacağını anlatan Dalmaz, bu sürenin kısaltılması ve terminal binasının bir an evvel hizmete girmesi için müteahhit firma ile görüşmeler yapacaklarını aktardı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılması beklenen yarınki temel atma törenine tüm Sıvaslıları davet eden Dalmaz, Yıldırım'dan uçak seferlerinin artırılması, eksikliklerin giderilmesi gibi bazı taleplerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Sivas Havaalanı genişletiliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın vali uçuşlar düzene girmeye başladı gibi bir ifade kullanmış... 2009 yaz tarifesi ile sivas ,istanbul dışındaki tüm uçuşlarını kaybetti. cumhurbaşkanımız söz verdiği halde Anadolujetin peşinde koşan olmadı. izmir uçuşlarımız almanya uçuşlarımız gitti.Almanya ve kıbrıs uçuşlarını kayseriye pgs uçuşlarını elazığa zamanında atlasjetide tokata kaptırmıştık..evet uçuşlar çok düzene girmiş... stso başkanına sorsalar sivastan nerelere uçuş var kaç gün diye bilmez... inanmayan sorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benim anlamadigim bir defada güzel yapmazlar illaki bizde tekrar yapilir hersey. ÖRnek kayseri havaalanina dis hatlar termilali yapilmis inanin yazik yeni bina dökülmeye baslamis. ILK yap temiz ve büyük olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hayırlı olsun sivas ilimize.benim anlamadıgım nokta öncelikli iller yokmu bu havaalanları yenilenirken siirt erzincan elazıg sivas kars uşak canakkale hatay bu iller kahramanmarastan küçük ama havaalanları yenileniyor.kahramanmaras havaalanı 2300m 30m genişlik gece uçuş yok terminal binamız ahırdan farkısz ıls yok çivi çakılmıyor adana ve antepten ucmamiz için elinden geleni yapıyorlar 2009 ilk 2 ayında 20 sefer ya iptal yada adana ve antepe inmiş.kahramanmaras 1 milyonluk sanayi ili ve hukumeti %66 oyla birinci sıradan destekleyen il olmasına ragmen çivi çakılmıyor agzı açık kuşlar gibi bekliyoruz bıktık adana antep yollarına düşmekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sivas havaalanı gerçekten güzel meydan.buranın gelişmesi çok güzel.şampiyon yigidolar......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000