18 Kasım 2010, Perşembe 08:28:11

SİSTEMİ ÇÖKERTMEYE HAZIRLANIYORLAR

ABD'deki çıplak tarayıcılardan geçmeyi kabul etmeyenler, güvenlik yetkililerinin en mahrem yerlerine dokunmasına izin vermek zorunda. "Bu devlet eliyle cinsel tacizdir" diyen yolcular protesto hazırlığı yapıyor.
  • insanları inandırmak vede sistemin dogru oldugunu göstermek için şu sıralarda dünyadaki herhangi bir uçaga ya patlayıcı sıvı sokacaklar yada direk bomba yerleştirecekler vede gazetelere televizyonlara servis edecekler olayda bitmiş sistem yerleşmiş olacak
  • BU TİP GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İNSAN HAKLARINI İHLALDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR...TAM AMERİKALILARA GÖRE İCAT BUNLAR...TAM BİR REZALET TAM BİR SAÇMALIK....
ABD'de, San Diego havalimanında beden tarayıcısından geçmeyi reddeden, güvenlik görevlilerin vücudunun en mahrem yerlerini elle aramasına sert çıkan John Tyner'ın cebiyle kaydettiği diyalog internette tıklanma rekorları kırıyor.

“Uçağa binebilmek için neden cinsel tacize uğramak zorunda olduğumu anlamıyorum" diye sitem eden Tyner'a güvenlik görevlisi “bu cinsel taciz değil" yanıtını veriyor ve yasal düzenlemeleri anımsatıyor. Ancak ikna olmayan Tyner, "Bu cinsel tacizdir. Devlet eliyle yapılınca cinsel taciz sayılmıyor mu? Şu anda dokunduğunuz yerlere sadece karım belki de doktorum dokunabiliyor” diyor.

Güvenlik görevlisine soğuk terler döktüren John Tyner, bu sözleriyle, adeta isyan halindeki Amerikalı uçak yolcularının kahramanı oldu. Nedeni basit. Tyner aslında tüm yolcuların isyanını dile getiriyor.

Ülke genelinde yolcuların tepkisi öyle bir boyuta ulaştı ki İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano açıklama yapmak ve alınan önlemleri savunmak zorunda kaldı.

"Bunu laf olsun diye değil, pudra, jöle ve sıvılar kadar metalleri de uçak dışında tutabilmek için yapıyoruz” diyen Napolitano halkın tepkisini, gerektiği takdirde önlemleri gözden geçirebileceklerini söyleyerek yumuşatmaya çalışsa da öfke dinecek gibi görünmüyor.

Protesto hazırlığı
Yolcuların haklarını savunan dernekler birleşerek kişi mahremiyetinin ihlal edildiği gerekçesiyle protesto çağrısı yaptı. Amerikan havalimanlarında yoğunluğun artığı 24 Kasım Şükran Günü'nde, önlemlerin değiştirilmesi amacıyla eylem düzenlenmesi öngörülüyor.

Yapılan eylem çağrısında tüm yolculardan vücut tarayıcılarından geçmeyi reddetmeleri ve görgü tanığının da bulunacağı ayrı bir odada elle tarama yapılmasını talep etmeleri isteniyor. Eylemin hedefi şöyle: Elle vücut araması çok vakit alacağı için sistem çökecek ve Amerikan güvenlik birimleri yeni bir düzenlemeye gitmek zorunda kalacak.

Vücut tarayıcıları sağlığa zararlı mı?
Beden tarayıcılarına karşı çıkılmasının tek nedeni kişilerin vücut bütünlüğü ve özel alana müdahale değil. Bu tarayıcıların sağlığa olası zararları de endişe kaynağı. Pilot sendikalarının geçtiğimiz haftalarda zararlı oranda ışınlar nedeniyle üyelerine bu tarayıcılardan kaçınmaları uyarısında bulunduğu belirtiliyor.

2009 yılında New York'taki Hudson nehrine iniş yaparak ünlenen emekli pilot Sully Sullenberger de bir açıklama yaptı.Pilotlar olarak ortalama kişilerden çok daha fazla radyasyona maruz kaldıklarına işaret eden Sullenberger, “En ufak bir artış bizim için kaygı kaynağıdır” dedi.

Napolitano iddiaları reddetti
İç Güvenlik Bakanı Napolitano ise "Radyasyon oranı ölçülemeyecek kadar az. Neredeyse iki dakikalık bir uçuşta maruz kaldığınız kadar. Uçakla seyahat edereken zaten radyasyona maruz kalınıyor” görüşünü savundu.

Bilim insanları Amerikalı bakanın bu sözlerine katılmıyor. Hatta Kalifornia'da yapılan ve Beyaz Saray'a gönderilen bir araştırmada beden tarayıcılarının özellikle yaşlılar, hamileler ve bağışıklık sistemi zayıf olanlarda kanser ve diğer sağlık risklerini artırdığı uyarısında bulunuluyor.

Şimdi tüm bu tartışmalar ışığında, Amerika'da 24 Kasım'da yapılacak eylemin Amerikan Yönetimi'nin güvenlik politikalarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor.
SİSTEMİ ÇÖKERTMEYE HAZIRLANIYORLAR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
insanları inandırmak vede sistemin dogru oldugunu göstermek için şu sıralarda dünyadaki herhangi bir uçaga ya patlayıcı sıvı sokacaklar yada direk bomba yerleştirecekler vede gazetelere televizyonlara servis edecekler olayda bitmiş sistem yerleşmiş olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU TİP GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İNSAN HAKLARINI İHLALDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR...TAM AMERİKALILARA GÖRE İCAT BUNLAR...TAM BİR REZALET TAM BİR SAÇMALIK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000