02 Mart 2014, Pazar 15:19:10

SİS NEDENİYLE UÇUŞLAR İPTAL OLMAYACAK

Türk bilim insanlarınca yerli imkanlarla geliştirilen akıllı kızılötesi kamera ile uçak seferlerinin sis kaynaklı iptali tarihe karışacak.
  • Zeki müren de bizi görecek mi
  • Ekmel Ozbay in calismalarinin hep takipcisi olmusumdur gercekten cok etkileyici kendisi ayni zamanda Fizik hocamdi bu yuzden de saygim buyuk havayolu calisani olarak bu bulus hayati cok kolaylastiracaga benziyor cunku havaalanlari hep sis alanlarina musait bolgelerde kuruluyor
  • Havacilikta bir şey uretecekseniz partM kabiliyetinin olup ureteceginiz urun içim form öne alinmali yoksa o kadar çok son teknolojiler var ki sadece kelimelerde veya isi bilmiyenlerim agizlarinda sakiz oluyor
  • kuzey kore ana haber bülteni. uyumaya devam...
  • bu projede çalışan mühendisler yakında intihar eder
  • Bir haberde ben vereyim . Bizim üniversiteler bir araya gelmiş televizyon diye bir icat üzerinde çalışıyorlarmış. Kısaca TV diyorlar. Herkes olanı biteni cam bir tüpten izleyebilecekmiş. Şimdilik Nano Teknoloji Araştırma Merkezinde gizli olarak çalışmalar devam ediyormuş.
  • IR dalga boyunda çalışan bir cihaz sisten oldukça fazla etkilenir.FLIR ekipmanlı hava aracında uçuş tecrübesi ve bu konu hakkında biraz bilgisi olanlar bunu bilir. EVS sistemi daha ziyade gece şartlarında pilota HUD'da az da olsa yer görüşü sağlamak için geliştirilmiş,askeri amaçlı kullanılan FLIR'ın basit halidir.Sıfır görüş şartlarında piste görerek iniş yapmak şuan mümkün değil.SVS ve EVS sistemlerinin birlikte kullanıldığı sistemler üzerinde çalışılmaktadır.Halihazırda sıfır görüş şartlarında aletli iniş yapmayı sağlayan teknoloji on yıllardır zaten mevcuttur,Cat III C.
  • Görerek uçuşlar precision mı non precision mı? :))
  • Sanırım "enhanced vision system" sistem olarak adlandırılan bu sistem uzun zamandır kullanılıyor. Birçok iş jetinde, C-130 lar da hatta ve hatta helikopterlerde ( özellikle arap şeyhlerinin) bile yaygın kullanılan bir sistemdşr. Düşük görüş ortamlarında, kar, sis, tipi, kum fırtınaları gibi uçuşun özellikle iniş safhasını engelleyen durumlarda kullanılmaktadır. İnternette"EVS" olarak arattığınızda ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Yapilan bir yerli kizil otesi kamera. Bu kameralar ABD ve Avrupa'da cok uzun yillardan beri kullaniliyor. Yolcu havaciligana girmemesi icin bir sebebi olmali. Bu projede hicbir yolcu ucagi pilotuna danistilar mi acaba. Bu is bana Turk isi bilimsel projeye benziyor. Alinan arastirma parasi sadece bir gurup tarafinda harcaniyor, kullanici olacak guruplara danismak yok ve para paylasmak yok. Alinan arastirma parasinin %25'i kullanici guruplara verilip onlarin katkilari ve kabulleri aranmalidir.

Bilkent, ODTÜ ve Gazi üniversitelerinden araştırmacıların işbirliğiyle, yüzde yüz yerli imkanlarla akıllı kızılötesi kamera geliştirildi. İnsan gözünün göremediği yakın kızılötesi dalgaboylarında çalışan yeni kameraların uçaklarda kullanılmasıyla sis nedeniyle uçak seferlerinin iptali tarihe karışacak.

Yeni nesil kameralar, cam dışından ve 15 kilometre uzaktan da net görüntü alabildiğinden uçak içlerine de takılabilecek, böylece uçuş güvenliği daha da artacak.

Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, yaptığı açıklamada, tamamen milli olarak geliştirilen yeni nesil akıllı kızılötesi kameraların, uzay, havacılık, savunma, güvenlik, sağlık ve ulaşım alanlarında kullanılacağını ifade etti.

Havaalanlarında yaşanan sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesinin önemli bir problem olduğunu vurgulayan Özbay, şöyle konuştu:

"İnsanın gözünün gördüğü ışıklarda çalışan kameralar sislerde etkili olmuyor. Sisli havalarda çıplak gözle görüş mesafesinin tehlikeli bir şekilde düştüğü durumlar için geliştirdiğimiz yeni nesil  kameralar sayesinde uçaklar seyir, iniş ve kalkışlarını güvenli bir şekilde yapabilecek.  Çünkü bu kameralar sisin arkasını bile görebiliyor. Geliştirdiğimiz kameralar, cam dışını da net görebildiğinden uçak içine takılabilecek, aynı zamanda pistlerde bulunan ışıklı işaretleri de gördüğünden bu kameraların uçaklarda kullanımı uçuş güvenliğini daha da arttıracak. Yani artık uçaklar sisli havalarda rahatlıkla iniş kalkış yapabilecek."

Prof. Dr. Özbay, Kalkınma Bakanlığı, MSB Ar-Ge ve Teknoloji Başkanlığı, TÜBİTAK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından desteklenen projeler kapsamında uzun süredir InGaAs temelli yüksek performanslı kamera teknolojisi üzerine yürütülen çalışmalar kapsamında Türkiye'nin ilk milli kamerasının üretildiğini bildirdi.

SİS NEDENİYLE UÇUŞLAR İPTAL OLMAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zeki müren de bizi görecek mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ekmel Ozbay in calismalarinin hep takipcisi olmusumdur gercekten cok etkileyici kendisi ayni zamanda Fizik hocamdi bu yuzden de saygim buyuk havayolu calisani olarak bu bulus hayati cok kolaylastiracaga benziyor cunku havaalanlari hep sis alanlarina musait bolgelerde kuruluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havacilikta bir şey uretecekseniz partM kabiliyetinin olup ureteceginiz urun içim form öne alinmali yoksa o kadar çok son teknolojiler var ki sadece kelimelerde veya isi bilmiyenlerim agizlarinda sakiz oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 10 yıl önce
kuzey kore ana haber bülteni. uyumaya devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hülooo ~ 10 yıl önce
bu projede çalışan mühendisler yakında intihar eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SVT - EVS ~ 10 yıl önce
Bir haberde ben vereyim . Bizim üniversiteler bir araya gelmiş televizyon diye bir icat üzerinde çalışıyorlarmış. Kısaca TV diyorlar. Herkes olanı biteni cam bir tüpten izleyebilecekmiş. Şimdilik Nano Teknoloji Araştırma Merkezinde gizli olarak çalışmalar devam ediyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
IR dalga boyunda çalışan bir cihaz sisten oldukça fazla etkilenir.FLIR ekipmanlı hava aracında uçuş tecrübesi ve bu konu hakkında biraz bilgisi olanlar bunu bilir. EVS sistemi daha ziyade gece şartlarında pilota HUD'da az da olsa yer görüşü sağlamak için geliştirilmiş,askeri amaçlı kullanılan FLIR'ın basit halidir.Sıfır görüş şartlarında piste görerek iniş yapmak şuan mümkün değil.SVS ve EVS sistemlerinin birlikte kullanıldığı sistemler üzerinde çalışılmaktadır.Halihazırda sıfır görüş şartlarında aletli iniş yapmayı sağlayan teknoloji on yıllardır zaten mevcuttur,Cat III C.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airporter ~ 10 yıl önce
cat ıııc ile pilot görüşü olmaksızın, sadece ıls sistemi sensörleriyle iniş yapılmakta, ama bu haberde bahsedilen pilotun görüşüne olanak sağlayacak bir sistem, umarım geliştirilip ticari havacılıkta kullanımı sağlanır.
Gülerek ~ 10 yıl önce
Görerek uçuşlar precision mı non precision mı? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evs ~ 10 yıl önce
Sanırım "enhanced vision system" sistem olarak adlandırılan bu sistem uzun zamandır kullanılıyor. Birçok iş jetinde, C-130 lar da hatta ve hatta helikopterlerde ( özellikle arap şeyhlerinin) bile yaygın kullanılan bir sistemdşr. Düşük görüş ortamlarında, kar, sis, tipi, kum fırtınaları gibi uçuşun özellikle iniş safhasını engelleyen durumlarda kullanılmaktadır. İnternette"EVS" olarak arattığınızda ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kizil otesi kamera ~ 10 yıl önce
Yapilan bir yerli kizil otesi kamera. Bu kameralar ABD ve Avrupa'da cok uzun yillardan beri kullaniliyor. Yolcu havaciligana girmemesi icin bir sebebi olmali. Bu projede hicbir yolcu ucagi pilotuna danistilar mi acaba. Bu is bana Turk isi bilimsel projeye benziyor. Alinan arastirma parasi sadece bir gurup tarafinda harcaniyor, kullanici olacak guruplara danismak yok ve para paylasmak yok. Alinan arastirma parasinin %25'i kullanici guruplara verilip onlarin katkilari ve kabulleri aranmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000