09 Şubat 2017, Perşembe 11:03:30

Şirketlerin İran isyanı

İran'da düzenlenen Uluslararası Tahran Turizm Fuarı'na katılan Sunexpress Satış Müdürü Murat Hatipoğlu ile Old Tuşba Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yılmaz, İran hükümetinin vatandaşlarına zorluk çıkarmasından dolayı Antalya ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarına uçuşların azaldığını, direkt uçuşların ise yapılmadığını iddia etti.
  • Iran'in deniz kenari sehirlere alerjisi vardir, kolay kolay ucus izni vermez. Onun yerine denize kiyisi olmayan bir sehire ucar charter sirketler, oradan otobusle tasirlar yolculari.
  • Direk uçuşlar Ahmedinejat tarafından yasaklanmıştır. bu bir iddia değil gerçektir. İran'dan Ayt' ye Gaziantep, İzmir ya da İstanbul üzerinden aktarma yaparak uçar şirketler yıllardır. Çünkü Antalya onlara göre günah şehri imiş. gidilemezmiş. bu sebepten sanki uçuşlar Antep'e, İzmir'e ya da İstanbul'a imiş gibi gösterilerek başkanlarını kandırıyorlar.
  • Turkiye mizde ne kadar Vatan haini varmis da biz uyuyormusuz. Bu Vatan hainlerinde ne yuz var ne astar var nede haya var. 14 parti birlestiler Erdogan tek basina idi ve yenemediler Erdogan i. Aradaki fark cok basit Erdogan in arkasinda Millet imiz var vatan hainlerinin arkasinda ABD ve Israil var.
  • kala kala İranlılara kaldık desenize. Ülkem adına üzülüyorum. En kısa zamanda umarım her şey eskisi gibi olur. Binlerce insan turizm sektöründen ekmek yiyor.
  • Cennet gibi ülkenin turizmi araplara kaldı resmen umarım bu rüzgar bir an önce tersine döner ama çok zor...
  • ee yani?

İran'da düzenlenen Uluslararası Tahran Turizm Fuarı'na katılan Sunexpress Satış Müdürü Murat Hatipoğlu ile Old Tuşba Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yılmaz, İran hükümetinin vatandaşlarına zorluk çıkarmasından dolayı Antalya ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarına uçuşların azaldığını, direkt uçuşların ise yapılmadığını iddia etti.

Türkiye'nin turizm alanındaki önemli pazarlarından biri olan İran’da düzenlenen Uluslararası Tahran Turizm Fuarı’nda, Alanya tanıtıldı. Turizm Fuarı’nda tanıtımı gerçekleştilen Alanya, en çok ziyaret edilen stantların başında geldi. İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen turizm fuarında Alanya’yı ise Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilisi Süha Özçakıl temsil etti. Yoğun ilgi gösterilen Alanya standını Alanya Büyükelçisinin yanı sıra İran’nın ünlü sanatçısı Shahram Nazeri de ziyaret etti.

"Fuarda yer almamız Alanya tanıtımı için önemli"

Fuar’da yaptığı görüşmeler ışığında izlenimlerini aktaran Özçakıl, İran büyükelçisinin stantlarını ziyaret ettiğini belirterek, "Son yıllarda devamlılık gösteren katılımcılar her geçen yıl fuarın daha da geliştiğini ve katılımın arttığını söylediler. Alanya’nın tanınırlığı düşük. Bu anlamda fuarda yer almamız daha çok önem kazanıyor. Fuar süresince uçak şirketleri temsilcileri ve tur operatörleriyle temaslarımız oldu" dedi.

"Geçen sene rezervasyonları bekliyor"

Old Tuşba Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yılmaz ise gelecek sezon için çok umutlu olmadığını söyledi. Özellikle terörden dolayı İran halkının çok tedirgin olduğunu ve Türkiye’ye eskisi kadar sıcak bakmadıkları belirten Yılmaz, yeni alternatif destinasyonlar açtıklarını söyledi. İran hükümetinin de uçuş izinleri konusunda çok fazla zorluk çıkardığını ve gelecek sene için uçuş taleplerinin hala cevaplanmadığını da ileri süren Yılmaz, kendileri için çok önemli olan Nevruz Bayramı’nda geçen sene rezervasyonlarının yarısını beklediklerini kaydetti.

"İran hükümeti, Gazipaşa ve Alanya için zorluk çıkartıyor"

Sunexpress Satış Müdürü Murat Hatipoğlu ise, İran’a direkt Antalya ve Gazipaşa-Alanya havalimanları için sefer koyulmadığını söyledi. Bunun nedeninin kredi kartı ödeme imkanı olmaması ve İran hükümetinin uçuş izni vermekte zorluk çıkarması olarak gördüğünü belirten Hatipoğlu, şu an için ful charter talebinin de bulunmadığını söyledi.

Şirketlerin İran isyanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Iran ~ 7 yıl önce
Iran'in deniz kenari sehirlere alerjisi vardir, kolay kolay ucus izni vermez. Onun yerine denize kiyisi olmayan bir sehire ucar charter sirketler, oradan otobusle tasirlar yolculari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İran ~ 7 yıl önce
Direk uçuşlar Ahmedinejat tarafından yasaklanmıştır. bu bir iddia değil gerçektir. İran'dan Ayt' ye Gaziantep, İzmir ya da İstanbul üzerinden aktarma yaparak uçar şirketler yıllardır. Çünkü Antalya onlara göre günah şehri imiş. gidilemezmiş. bu sebepten sanki uçuşlar Antep'e, İzmir'e ya da İstanbul'a imiş gibi gösterilerek başkanlarını kandırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berk ~ 7 yıl önce
Uçaklar Ise ye inmektedir Isparta'dan Antalya'ya aktarılır
Cavit ~ 7 yıl önce
Turkiye mizde ne kadar Vatan haini varmis da biz uyuyormusuz. Bu Vatan hainlerinde ne yuz var ne astar var nede haya var. 14 parti birlestiler Erdogan tek basina idi ve yenemediler Erdogan i. Aradaki fark cok basit Erdogan in arkasinda Millet imiz var vatan hainlerinin arkasinda ABD ve Israil var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fetö? ~ 7 yıl önce
Biz sizin aynı yatakta yattığınız fetö için vatan haini dediğimizde bize saldırıyodunuz şimdi gördük hepinizi dönekler.. aynı hainliğiniz devam ediyor bu da gelecekte ortaya çıkacak bakalım o zaman o boş kafanızı nereye gömeceksiniz..
YAZIK ~ 7 yıl önce
kala kala İranlılara kaldık desenize. Ülkem adına üzülüyorum. En kısa zamanda umarım her şey eskisi gibi olur. Binlerce insan turizm sektöründen ekmek yiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
Cennet gibi ülkenin turizmi araplara kaldı resmen umarım bu rüzgar bir an önce tersine döner ama çok zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 7 yıl önce
İranlılar arap mı farsmı
osmanli ~ 7 yıl önce
kuzum arabinki seni rahatsiz mi etti. onlarinki para degil mi? sen bitli avrupali turist mi istiyorsun. iran a kac defa gittin. iran senden 50 sene daha ileri kulturel olarak. git kitabevlerindeki kuyrugu gor. iranda pazarciya mevlanadan bir beyit oku de adam sana gazelini okur. hanimlari bizim kadinlar gibi pespaye degil hepsi cok iyi giyimli kibar sevecen ve kulturlu. sen uzaktan sallama bi zahmet git gor. ayrica iranin tebriz, kashan, nihavend, eafahan, nishabur gibi dunya guzeli senin istanbulundan antalyandan daha yesil segirleri var. ayrica senin tum atalarin iranda yatiyor ve korunuyorlar. kim dersen alparslan, meliksah, tugrul ve cagri beyler, nizamul mulk, sultan sencer ve yuzlercesi. 1538 den beri baris icinde yasadigin tek devlettir iran bunu da bil. her sey turizm ve para degil. degil mi cancagizim?. sana mevlanadan "bugun yeni bir gun, yeni seyler soylemek lazim cancagizim" diyerek veda edeyim.
Farslar ~ 7 yıl önce
Arap değil fars onlar, ingilizlerin persian dedikleri. Batılıların bizi Arap sanması gibi düşün
Osmanlıya ~ 7 yıl önce
Sen İran'ı çok benimsemişsin cancağızım. Git orada yaşa. Benim güzel ülkem İran dan kat ve kat daha güzeldir. Güzel ülkemin güzel insanları da...
. ~ 7 yıl önce
ee yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000