11 Nisan 2016, Pazartesi 10:50:28

Şirketlere kredi müjdesi

Başbakan Yardımcısı Şimşek "Havayolu işletmelerine ve terör mağduru KOBİ'lere kredi kolaylığı sağlayan kararname taslağını Başbakanlığa gönderdik" dedi.
  • ingiliz kraliçesine sadakate, ingiltere'nin çıkarlarına her daim hizmet edeceğine yemin etmiş, ingiliz vatandaşı bakan müjde veriyor ne güzel !!!
  • teröristi kim şımarttı ? teröristler yıllarca hendekleri kazarken, yollara mayın döşerken,silahlanırken sırf oy için kim görmezden geldi ? ayrıca terörden ve krizden sadece şirketler mi etkilendi ki sadece onlara yardım ediliyor? sahipleri yıllarca hamuduyla malı götürmediler mi? biz vatandaş olarak etkilenmedik mi bize niye destek yok? neden sizin abuk sabuk politikalarınız yüzünden herşey ucuzlayacağına aksine pahalılaşıyor? bu millet uykudan ne zaman uyanacak?
  • dünkü yakıt desteği, bugünkkü kredi desteği... "yarattığımız terör bizi vurdu" desenize!! ak partisi içimizden geçti desenize...

Başbakan Yardımcısı Şimşek "Havayolu işletmelerine ve terör mağduru KOBİ'lere kredi kolaylığı sağlayan kararname taslağını Başbakanlığa gönderdik" dedi.

Buna göre turizm sektörünün içinde bulunduğu olumsuz dönemi en az zararla atlatmasını teminen havayolu işletmeleri, yüzde 75 kefalet oranı ile kredi kullanabilecek. 

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, havayolu işletmeleri ile terör mağduru Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) Hazine destekli kefalet sistemi ile kredi kolaylığı sağlanacağını açıkladı.

Şimşek, yaptığı açıklamada, söz konusu KOBİ'ler ve havayolu  işletmelerine kredi kolaylığı getiren kararname taslağının imzalanarak  Başbakanlığı gönderildiğini söyledi.

Hazine destekli kredi kefalet sistemini düzenleyen Bakanlar Kurulu  kararında yapılacak değişiklik ile turizm sektörünün, içinde bulunduğu olumsuz  dönemi en az zararla atlatmasını amaçladıklarını anlatan Şimşek, bu kapsamda  tarifeli ticari hava taşımacılığı yapmaya yetkili kılınan ve Türkiye’den yurt  dışına tarifeli sefer düzenleme izni bulunan havayolu işletmelerinin Kredi  Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle kredi kullanabilmelerini sağlayacaklarını  bildirdi.

Söz konusu havayolu şirketlerinin bu yıl Hazine destekli kredi kefalet  sistemi kapsamında yüzde 75 kefalet oranı ile kredi kullanabileceğine işaret eden  Şimşek, şunları kaydetti:

"Sağlanacak kefalet tutarı yararlanıcı başına, filosundaki uçak sayısı 5 ve üzeri olanlara 15 milyon doları, 10 ve üzeri olanlara 25 milyon doları, 20  ve üzeri olanlara ise 45 milyon doları geçemeyecek. Böylece, havayolu şirketleri  Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 60 milyon dolara kadar kredi kullanabilecek. Firmalara kullandırılacak kredilerin vadesi asgari 6 ay, anapara ödemesiz dönem  en fazla 2 yıl olmak üzere azami 8 yıl olacak. Yararlanıcılardan bir defaya  mahsus 5 bin lira başvuru ücreti ve her yıl bakiye kefalet tutarı üzerinden yüzde  1 komisyon alınacak."

Şimşek, Hazine destekli kefalet sisteminden daha önce seyahat  acentalarının yararlanmasının önünün açıldığını hatırlattı.

Şirketlere kredi müjdesi

Yorumlar

ingiliz ~ 8 yıl önce
ingiliz kraliçesine sadakate, ingiltere'nin çıkarlarına her daim hizmet edeceğine yemin etmiş, ingiliz vatandaşı bakan müjde veriyor ne güzel !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
teröristi kim şımarttı ? teröristler yıllarca hendekleri kazarken, yollara mayın döşerken,silahlanırken sırf oy için kim görmezden geldi ? ayrıca terörden ve krizden sadece şirketler mi etkilendi ki sadece onlara yardım ediliyor? sahipleri yıllarca hamuduyla malı götürmediler mi? biz vatandaş olarak etkilenmedik mi bize niye destek yok? neden sizin abuk sabuk politikalarınız yüzünden herşey ucuzlayacağına aksine pahalılaşıyor? bu millet uykudan ne zaman uyanacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cyka ~ 8 yıl önce
dünkü yakıt desteği, bugünkkü kredi desteği... "yarattığımız terör bizi vurdu" desenize!! ak partisi içimizden geçti desenize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000