17 Nisan 2016, Pazar 13:43:25

Şirketler yaza hazır!

Havayolu şirketleri, geçen ay sonunda başlayan yeni tarifeleriyle yaz dönemine ‘merhaba’ dedi.
  • Tgs ye alım varmı
  • Zamanin kayyumu ucak yolcularina yol gosteriyor. Yolcu Kayyumu oluyor bu.
  • Birisi tgs ye alım varmı yazsın hemen. Bu haberin altı eksik kalmış :)

Havayolu şirketleri, geçen ay sonunda başlayan yeni tarifeleriyle yaz dönemine ‘merhaba’ dedi. Yeni hatlar için düzenlemeye giden şirketler, bazı hatlardaki sefer ve uçuş saatini de değiştirdi. Şirketler ‘yaz tarifesinde’ sıkıntı yaşamamak için filosunu güçlendirirken, özellikle uçuş ekibi kadrosuna takviye yapmak amacıyla ciddi çalışma yürütüyor. Uçak içi eğlence sistemlerini de yenileyen şirketler, ikramlarda da yeni sürprizlere hazırlanıyor.

Bu arada havalimanı işletmecileri de, yaz sezonunda yaşanacak yoğunluğa karşı gereken tedbirleri alıyor. Terminallerde, yolcuların bilet ve bagaj işlemlerinin (check-in) gerçekleştirildiği kontuarlar artırılırken, yeni dinlenme salonları hizmete sunuluyor. Rötarları azaltmak için de uçakların bulunduğu apronda yeni park alanları oluşturuluyor. Pistlerde ise yenileme ve bakım-onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Konforlu seyahat sunmak amacıyla çalışmalarına hız veren şirket yetkilileri ise yolcuların da yaz tatil programlarını vakit geçirmeden planlaması uyarısında bulunuyor.

BİLETİNİZİ HEMEN ALIN!

Ucuz bilet için en etkin yöntem hiç kuşkusuz erken rezervasyon yaptırmak. Daha da önemlisi ise ayırtılan biletin hemen satın alınması. Bağımsız ve ücretsiz uçuş arama hizmeti sunan Skyscanner’ın ‘Rezervasyon İçin En Uygun Zaman’ raporuna göre, en uygun uçak biletlerini yakalamak için 20 hafta öncesinden aramalara başlanması gerekiyor. Genel olarak en uygun uçak biletlerini bulabilmek için haftalar öncesinden harekete geçmek gerekse de, geç kalınması halinde diğer yöntemleri uygulayarak ucuz bilet satın alma fırsatının yakalanabileceğinizi de aklınızdan çıkarmayın.

FİYATLARI KARŞILAŞTIRIN!

Havayolu şirketlerinin Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarını takip ederek, indirimli uçuş fırsatlarından anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, havayolu şirketlerine üyelik programlarına katılarak, sadece üyelere özel indirimlerden yararlanabilirsiniz. Havayolu şirketlerinin ya da arama motorlarının e-bültenlerine kayıt yaptırarak, sunulan son dakika fırsatlarından haberdar olabilir uçak bileti fiyatlarını da karşılaştırabilirsiniz.

ESNEK DAVRANIN!

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle hafta sonları tatil bölgelerine gerçekleştiren uçuşlardaki bilet fiyatları sizi hayrete düşürebilir. Aslında fiyatların geçen haftalara nazaran 2-3 kat artmaya başladığını şimdiden söyleyebiliriz. Bu yüzden uçuş saati konusunda esnek davranarak uygun fiyat seçenekleri ile seyahat edebilirsiniz. Havayollarının daha az tercih edilen uçuş saatleri genellikle daha uygun fiyatlıdır. Bu yüzden uçuş saatleri dışında, gideceğiniz havalimanı destinasyonu konusunda da esnek şekilde tasarruf edebilirsiniz. Birden fazla havayoluna sahip şehirlerin daha az tercih edilen havalananlarına uçuşlar, genellikle yoğun havaalanlarına göre daha ucuzdur. Bazı havayolu şirketleri ise uçak biletinin üzerine ilave bavul ve yemek ücreti gibi eklemelerle uçak bileti fiyatlarını artırabiliyor. Son anda talep edilebilecek bu ücretlere de dikkat ederek tasarruf edebilirsiniz.

KREDİ KARTINIZLA AĞIRLANIN!

Havayolu şirketleri, müşteri memnuniyetini artırmak ve yolcuların ilk tercihi olabilmek amacıyla hizmet çeşitliliği yarışında çıtayı oldukça yükseltti. Son teknolojik altyapıya sahip uçaklarla seyahat konforunu artıran şirketler, sundukları eğlence sistemleri ve kaliteli ikramlarla da uçuşu daha keyifli hale dönüştürdü. Bununla yetinmeyen havayolu şirketleri, son yıllarda havalimanlarında da yatırımlarına ağırlık vermeye başladı. Bankalar ve uluslararası havayolu birlikleri ile işbirliğine giden şirketler, yolcularını uçuş öncesi de rahat ettirmek amacıyla havalimanlarında son derece konforlu salonlar açmaya başladı. Salonlardan faydalanabilmeniz için tek yapmanız gereken ise bankalardan aldığınız kredi kartını yanınızda taşımak. Daha sonra da, kredi kartınızın geçiş yapabildiği bu özel ve ayrıcalıklı salonlara giderek sunulan avantajların keyfini hiçbir ücret ödemeden uçuş saatine kadar çıkarabilirsiniz.

Mustafa Gün / Zaman

Şirketler yaza hazır!

Yorumlar

Adasa ~ 8 yıl önce
Tgs ye alım varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
Ensar vakfindan gelenleri aliyoruz
Kayyum ~ 8 yıl önce
Zamanin kayyumu ucak yolcularina yol gosteriyor. Yolcu Kayyumu oluyor bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EngnCentr ~ 8 yıl önce
Birisi tgs ye alım varmı yazsın hemen. Bu haberin altı eksik kalmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000