02 Ağustos 2009, Pazar 07:52:24

Şirketler, uçuşlarını durduruyor!

Hindistan özel havayolları şirketleri Jet Airways, Kingfisher Airlines, SpiceJet, İndiGo ve GoAir dün yaptıkları ortak bir açıklamada hükümetin bir yardım paketi sunmaması durumunda 18 Ağustos'ta bütün faaliyetlerine bir gün ara vereceklerini açıkladı...
  • bildiğim kadarıyla bu şirketlerde çalışan pilot arkadaşlarının tamamı icao lisanslı..yani hindistan dışında zor iş bulurlar..zaten Türkiyede minimum JAA-ATPL talep ediliyor şu anda..bu şirketler batarsa pilotlara çok yazık olur..
  • ben 30 senedir sizin gibiler yüzünden emekli olamadım ne yardımı hade yolunuza.
  • vallaha benim üzüldüğüm nokta bir çalışanların işsiz kalması ikincide thby 777 kiraladığı jet air inde yarın bir gün batarsa ne yapacagı vallha thy bunlar batarsa hem ucuz uçak hemde eğitimli piğlotları bünyesine katabilir allah yardımcıları olsun
  • Kar ederken, devlete ne kadar ödediyse... o kadarcık yardım yapmalı.
  • Türkiye'deki yönetimin farkı bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Tabi gören gözlere!..
  • Siz zarar edin devlet ödesin...

Hindistan Havayolları Federasyonu Genel Sekreteri Anil Baijal'ın Jet Airways ofisinde diğer şirket yöneticileri ile birlikte yaptığı açıklamada ekonomik krizden etkilenen havayolu şirketlerine hava meydanlarını kullanma ve yakıt alımından doğan borçlarını ödemede kolaylık sağlanmasını istedi.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Praful Patel ise yaptığı açıklamada havayolu firmalarının problemlerini anladıklarını ancak halkı mağdur edecek uygulamalardan kaçınmaları gerektiğini, firmaların hükümetle irtibatta olmalarının her iki tarafa da faydalı olacağını dile getirdi.

Özel şirketler hükümetten hava meydanlarının ve yer hizmetlerinin kiralarında, vergilerde indirim ayrıca akar yakıt şirketlerine ödemelerde kolaylık istiyor. Özel firmaların hava meydanlarına yaklaşık 50 milyon dolar akar yakıt firmalarına 350 milyon dolarlık borcu birikmiş bulunuyor.

Açıklama yapan özel havayolu şirketleri isteklerinin karşılanmaması durumunda 12 bin uçuşu iptal etmeyi planladıklarını duyurdu. Hindistan'da iç hatlarda özel şirketler dışında tek seçenek olarak günlük sadece 300 uçuş yapan devlet havayolları Air India kalıyor. Geçtiğimiz aylarda Air India da büyük zararda olduğunu duyurarak Maliye Bakanlığı'ndan yardım istemişti. Air India geçtiğimiz yılki kaybını 1.4 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Şirketler, uçuşlarını durduruyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
bildiğim kadarıyla bu şirketlerde çalışan pilot arkadaşlarının tamamı icao lisanslı..yani hindistan dışında zor iş bulurlar..zaten Türkiyede minimum JAA-ATPL talep ediliyor şu anda..bu şirketler batarsa pilotlara çok yazık olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben 30 senedir sizin gibiler yüzünden emekli olamadım ne yardımı hade yolunuza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vallaha benim üzüldüğüm nokta bir çalışanların işsiz kalması ikincide thby 777 kiraladığı jet air inde yarın bir gün batarsa ne yapacagı vallha thy bunlar batarsa hem ucuz uçak hemde eğitimli piğlotları bünyesine katabilir allah yardımcıları olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kar ederken, devlete ne kadar ödediyse... o kadarcık yardım yapmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye'deki yönetimin farkı bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Tabi gören gözlere!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Siz zarar edin devlet ödesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000