22 Mart 2009, Pazar 11:43:12

"Şirket uçağını özel işlerimde kullandım, 368 bin Dolar ödeyeceğim"

ABD’de banka yöneticilerinin özel harcamaları mercek altına alınınca, Morgan Stanley’in CEO’su John Mack, "Geçen yıl şirketin uçağını özel uçuşlarımda kullandım. Bunun için 368 bin dolar ödeyeceğim" kararı aldı.
  • tayyip okuyor musun bu haberi tayyip???
  • DURDUK YERDE KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR.SEVGİLİ AİRPORTHABER ŞİMDİ SİZDE NERDEN BULUYORSUNUZ BU HAİNLERİ.....
  • Darısı devletin uçaklarını kendi özel işlerinde (nişana, düğüne, sünnete gibi) kullanan politikacılar ve yöneticilerin başına.

Morgan Stanley’in CEO’su John Mack, geçtiğimiz yıl şirkete ait özel jet ile yaptığı ’özel’ uçuşların parasını geri ödeyeceğini açıkladı. Bankalardaki yöneticilerin özel harcamalarının mercek altına alınması üzerine bu kararı veren Mack’in, sadece geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği özel uçuşların bedeli 368 bin 675 doları buluyor. Toplam maaşı 800 bin dolar olan Mack’den önce Citigroup eski Başkanı Robert Rubin de benzer bir karar almıştı.

Maaşı 800 bin Dolar

Varlıkları bakımından Amerika’nın beşinci büyük bankası olan Morgan Stanley geçtiğimiz yıl ikinci yarıda 10 milyar dolarlık kayıp açıklamış ve devletten yardım almaya başlamıştı. 2005 yılından bu yana bankada CEO koltuğunda görev yapan Mack yılda 800 bin dolar maaş alıyor. 2007 ve 2008 yıllarında hiçbir prim almayan Mack’in 2006 yılında ise 40 milyon dolar değerinde hisse ile ödüllendirildiği belirtiliyor. Bazı kaynaklara göre 2010 yılına kadar kontratı olan Mack, CEO’luk görevini kontratı dolmadan bırakmak zorunda kalabilir. Morgan Stanley ABD’de çıkan mortgage krizinde Morgan Stanley devasal zarar açıklayan dördüncü finansal kuruluş olmuştu.

En fazla AIG uçuyor

Eleştiriler üzerine masrafını ödemeye karar veren John Mack oldu. Buna karşın ABD’de en fazla uçuşu AIG yapıyor. Şu anda yedi adet özel jeti bulunan AIG Sözcüsü Nicholas Ashood yapılan eleştiriler üzerine, "Kısıntı çerçevesinde uçaklarımızı artık eskisi kadar kullanmıyoruz. Hiç kullanmıyoruz diyemem ancak uçuşları minimize ettik" açıklaması yapmak zorunda kalmıştı. Morgan Stanley içerisinde başı dertte olan tek yönetici John Mack de değil. Bankanın CFO’su Colm Kelleher yılda 322 bin 903 dolar maaş alyıor. Ancak şirketin Kelleher’ın evinin tadilatı için 2.2 milyon dolar ödeme yaptığı dile getiriliyor. Ayrıca eğitim ve yaşam masrafları konusunda da Kelleher’e destek olunduğu ifade ediliyor. Buna gerekçe olarak Kelleher’in bu işe girmek için Londra’dan New York’a taşınmış olması gösteriliyor.

"Şirket uçağını özel işlerimde kullandım, 368 bin Dolar ödeyeceğim"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
tayyip okuyor musun bu haberi tayyip???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DURDUK YERDE KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR.SEVGİLİ AİRPORTHABER ŞİMDİ SİZDE NERDEN BULUYORSUNUZ BU HAİNLERİ.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Darısı devletin uçaklarını kendi özel işlerinde (nişana, düğüne, sünnete gibi) kullanan politikacılar ve yöneticilerin başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000