13 Ocak 2015, Salı 17:07:15

ŞİRKET KAPANDI İLAÇ SIKINTISI BAŞLADI

Kıbrıs Rum Havayolları’nın kapanmasının ardından Havayolları’nın tıbbi kullanım amaçlı taşıdığı radyoaktif malzemelerin Güney Kıbrıs’a ulaştırtılamaması sonucu ilaç sıkıntısı yaşanmaya başlandı.
  • Türkler kıprıs'ta sadece katledildi ve katledildi. Bugün Rumlar'ı bıraksalar yine aynı katliamları yaparlar. Barbar kökleri olan bir topluluk bu rumlar.
  • Rumlar katletti peki ya Turklerin yaptıkları?
  • İlkokul seviyesinde yorum diye ahkam kesen humanist rum dostu arkadaşım.eğer onların bu durumuna çok üzüldüysen derhalll malını mülkünü sat güney kıbrısa yerleş.daha yakından daha iyi yalarsın. Haksızmıyım?
  • guney kibris, avrupa birligi uyesi ulke, kisi basina geliri krizden once turkiyenin 4 kati ,krizden sonra turkiyenin 3 kati.. sirket devletten yasadisi destek alip ,geri veremedigi icin kapatildi .. yunanistan, almanya bir ucak kaldirir,olay biter.. bir ucak kiralarlar getirtirler.. kriz vs ama gene durumlari turkiyeden iyi.. yunanistani sorarsaniz krizin icinde hala kisi basina gelirde turkiyenin 2.5 kati ..
  • Cevap çok açık: Rumlar azılı düşmanımız. Ne çabuk unuttun küvette katledilmiş anne ve çocuklarını. Ve geçen zamanda Türklere karşı düşmanlıklarını zerre azalatmadılar. Fırsat bulsunlar emin ol yine yaparlar. Uyuma.
  • Ya adamlar ölürüz yinede sizin elinize düsmeyiz diyor daha ne üsteliyosun onlarin yunan israil babalari var birakin bu isleri
  • İnat yüzünden göz göre göre insanlar ölecek; ne cins bir devlet bu?
  • Bu rumlara her şey müstahak. Yaşadıkları bir sonun başlangıcıdır. Yakın zamanda Güney Kıbrıs Rum Kesimi diye bir bölge kalmayacak.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Politis gazetesi manşetten verdiği haberinde, Kıbrıs Rum Havayolları’nın kapatılmasının tıp dünyasında da kayıplara neden olduğunu yazdı.

Onlarca hastanın dün itibariyle muayene ve tedavisiz kaldığını belirten gazete, Kıbrıs Havayolları’nın tıbbi kullanım amaçlı radyoaktif malzemeleri adaya getirme iznine sahip olduğunu belirtti. Şirketin kapanmasıyla her hafta getirilen radyoaktif ilaçların bu kez Güney Kıbrıs’a ulaştırılamadığını kaydetti. Doktorların çözüm bulunması için, tedavi amacıyla kullanılan malzemeleri hazırlayan ve yollayan iki şirketle iletişim içerisinde olduğunu yazan gazete, sorununun dün geç saatlere kadar çözülemediğini belirtti. Tedarikçi şirketin Güney Kıbrıs’taki ithalatçılara ilaçların, ilgili izine sahip olan Türk Havayolları ile Ercan Havaalanı’na yollanması ve oradan Kıbrıs Rum tarafına geçirilmesini önerdiğini ancak bunun kabul görmediğini aktaran gazete, çözümsüz geçen her anın hastaların aleyhine olduğunu bildirdi. Bazı hastaların radyoizotop tedavisi için hazırlık aşamasında olduğunu, dün önceden programlanmış bazı muayenelerinin ise mecburi olarak iptal edildiği kaydedildi. Konunun Lefkoşa Rum Genel Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü, Kıbrıs Rum Bankası Onkoloji Merkezi, Amerikan Medical Center ve Agios Therisos Tanı Merkezi alakalı olduğunu da belirten gazete, radyoaktif ilaçların Londra ve Paris’ten getirildiğini aktardı.

Harvagi gazetesi ise “Memleketi İlaçsız Bıraktılar. Ercan Üzerinden Türk Havayolları İle Yollanmasını Önerdiler” başlığıyla verdiği haberinde, radyoaktif ilaçlarla ilgili konunun siyasi bir boyut kazandığını yazdı.

Yurtdışından ilaç tedarik eden şirketlerin Güney Kıbrıs’taki ithalatçılara, malzemelerin Türk Havayolları ile Ercan Havaalanı üzerinden ithal edilmesi önerisinde bulunduğunu aktaran gazete, bu durumun Güney Kıbrıs’taki ilaç şirketlerinin karşılaştıkları zorluğu ve çıkmazı ortaya koyduğunu belirtti. Yapılan araştırmaya göre ilgili izne sahip olan tek şirketin Türkiye’nin ulusal havayolu şirketi Türk Havayolları olduğunu kaydetti.

Gazete bu çözümün bariz nedenlerden ötürü Rum makamlarında kabul edilmediğin belirtti.

OLAYLI PROTESTO, BUGÜN DE RUM BAŞKANLIĞA GİDİLİYOR

Politis gazetesi bir başka haberinde Kıbrıs Havayolları çalışanlarını dün Maliye Bakanlığı önündeki protestosunun olaylı geçtiğini yazdı. Gazete onlarca çalışanın Kıbrıs Havayolları’nın kapanmasına ilişkin öfkesini dile getirdiği, aynı zamanda tazminat ve kurulacak olası şirkette kadro garanti istediğini kaydetti. Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in, çalışanların onayladıkları bildiriyi teslim almak üzere bina girişine gitmemesi üzerine arbede çıktığını belirten gazete olaylar sırasında bayılanlar ve yaralananlar olduğunu belirtti. Habere göre çalışanlar bugün de Rum Başkanlık Binası önünde toplanacak. Öte yandan gazeteye göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum Havayolları çalışanlarının İhtiyat Sandığı da dahil tüm maaşlarını alacakları teyidinde bulunduğunu belirtti. Hükümetin, Kıbrıs Havayolları’nın logosunu ve ticari ismini taşıyacak özel sektörle birlikte yeni bir yerel havayolu şirketi kurulması olasılığını inceleyeceğini de belirten Anastasiadis, Kıbrıs Havayolları’nın kapanmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, bu yöndeki üzüntüsünü dile getirdi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde, Rum Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Dinos Kakkuras, konuya müdahil kurumların karşı karşıya olduğu doğrudan ve büyük sorunun kış turizmi dönemi olduğunu ifade etti. Kıbrıs Havayolları’nın kapanmasının ardından, yaklaşık bir ay içerisinde Güney Kıbrıs’ın dış dünya ile olan bağlantısıyla ilgili tam bir görüntüye sahip olacaklarını söyleyen Kakkuras, bu günlerde birçok havayolu şirketi ve büyük turizm acenteleriyle temaslarda bulunmakta olduklarını belirtti. Rum Otelciler Birliği Başkanı Zaharias Ioannidis ise, Kıbrıs Havayolları’nın işbirliği yaptığı tüm birimlerle temasa geçmeleri gerektiği üzerinde durdu.

ŞİRKET KAPANDI İLAÇ SIKINTISI BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

kıprıs ~ 9 yıl önce
Türkler kıprıs'ta sadece katledildi ve katledildi. Bugün Rumlar'ı bıraksalar yine aynı katliamları yaparlar. Barbar kökleri olan bir topluluk bu rumlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rumlar katletti peki ya Turklerin yaptıkları?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İlkokul seviyesinde yorum diye ahkam kesen humanist rum dostu arkadaşım.eğer onların bu durumuna çok üzüldüysen derhalll malını mülkünü sat güney kıbrısa yerleş.daha yakından daha iyi yalarsın. Haksızmıyım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hoş değil ~ 9 yıl önce
yalamak falan hoş sözcükler değil.iyiyi de kötüyüde tarih yapraklarında bulursunuz hakaret hoş değil.
ztk ~ 9 yıl önce
guney kibris, avrupa birligi uyesi ulke, kisi basina geliri krizden once turkiyenin 4 kati ,krizden sonra turkiyenin 3 kati.. sirket devletten yasadisi destek alip ,geri veremedigi icin kapatildi .. yunanistan, almanya bir ucak kaldirir,olay biter.. bir ucak kiralarlar getirtirler.. kriz vs ama gene durumlari turkiyeden iyi.. yunanistani sorarsaniz krizin icinde hala kisi basina gelirde turkiyenin 2.5 kati ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çünkü ~ 9 yıl önce
Cevap çok açık: Rumlar azılı düşmanımız. Ne çabuk unuttun küvette katledilmiş anne ve çocuklarını. Ve geçen zamanda Türklere karşı düşmanlıklarını zerre azalatmadılar. Fırsat bulsunlar emin ol yine yaparlar. Uyuma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya adamlar ölürüz yinede sizin elinize düsmeyiz diyor daha ne üsteliyosun onlarin yunan israil babalari var birakin bu isleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
İnat yüzünden göz göre göre insanlar ölecek; ne cins bir devlet bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyucu ~ 9 yıl önce
Bu rumlara her şey müstahak. Yaşadıkları bir sonun başlangıcıdır. Yakın zamanda Güney Kıbrıs Rum Kesimi diye bir bölge kalmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 9 yıl önce
ya şöyle ilkokul seviyesinde yorumlar yazmayın be kardeşim...
~ 9 yıl önce
Ya tamam herşeyi anlarım da artık şu Rumlara herşey müstahak tarzı yorumları bırakın. Onlar da insan yani niye bu kadar kötü yaklaşıyorsunuz onlara?
kubi ~ 9 yıl önce
"Bu Rumlara herşey müstehak" cümlesi bence de ağır olmuş, fakat onlar bizim için daha ağır düşünceler besliyor, bunu unutmamak lazım. Herkesin malumudur ki bizim sağlık alanındaki sorunlarımız yeterince büyük. Kanser hastalarının yaşadığı sorunlardan haberdar olmayan var mıdır bilemiyorum. Onu bunu boşverip kendi derdimize yanmamız lazım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000