07 Ekim 2008, Salı 08:20:10

Şirket battı yolcular kapışıldı

İngiltere'nin 3'üncü büyük tur operatörü XL Leisure'un iflası ile birlikte adada kartlar yeniden dağıtılıyor. Pazarda doğan boşluğu iyi değerlendiren TUI ve Thomas Cook 2009 satışlarından memnun.
İngiltere'nin önde gelen tur operatörleri Thomas Cook ve TUI, geçtiğimiz haftalarda iflasını açıklayan XL Leisure'un boşluğundan faydalanıyor. Travelmole adlı internet sitesinde yayınlanan habere göre, XL Leisure'un iflası TUI ve Thomas Cook'a yarıyor.

Thomas Cook'tan yapılan açıklamada XL Leisure'un iflasının bu yılın rakamlarına da olumlu bir şekilde yansıdığı ifade edildi. Açıklamada internet üzerinden yapılan satışların önceki yılın yüzde 56 üzerinde bir artışla toplamda yüzde 28'e ulaştığı ifade edildi.

Thomas Cook CEO'su Manny Fontenla-Novoa : "2009 yılı yaz dönemi satışları umut verici olsa da bizim dışımızda gelişen maliyet faktörlerini karşılayabilmek için talebe göre esnek bir tutum sergiliyoruz" şeklinde konuştu.

Son dönemlerde havayolu şirketlerinin art arda iflas etmesine de değinen Fontenla-Novoa, "Kapasite düşürme kararımızın ne denli doğru olduğu da XL'in de dahil olduğu havayolu şirketlerinin iflası ile doğrulanmış oldu" dedi.

Paket tatillerin şirketin stratejisi içerisinde en önemli yeri teşkil ettiğini ifade eden Fontenla-Novoa, özellikle son 18 ayda orta mesafeli paket tur satışlarına ağırlık verdiklerini ifade etti. Paket tur satışlarında yaşanan toparlanmaya işaret eden Fontenla-Novoa "Pazardaki toparlanma bu stratejinin doğru olduğunu ispatlıyor. Orta mesafeli tur paket satışlarında yerimizi sağlamlaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

TUI'den yapılan açıklamada ise 2009 yılı için başlayan satışlarda önceki yıla göre yüzde 12'lik bir artış yaşandığı ifade edilirken ortalama satış fiyatında da yüzde 12 yükselme olduğu belirtildi.
Şirket battı yolcular kapışıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000