30 Temmuz 2012, Pazartesi 08:35:13

SIRA UÇAK PARÇALARINDA

2011 sonu itibariyle 1,71 milyar dolara ulaşan 3 boyutlu yazıcı ile üretim pazarında silahtan sonra sıra uçak parçalarına geldi...
  • Hepten teknoloji atlayıp kendilerini iyice taklit edilmez ve tek yapıp musluğu iyice kendilerine bağlayacaklar allahtan avrupada royce royce ile airbus varda azda olsa rekabet oluyo, çalışmak lazım geri kalmayalım bu teknolojilerden......
  • yok arkadaşım bu biraz daha farklı.cnc tezgah bilgisayardan girdiğin cizimi eksenel hareketler yaparak kütle halindeki parçadan talaş kaldırarak yapıyor. bu sistemde aynı yazıcıdan çıktı alıyormuş gibi düz bir zemine yine cnc gibi eksenel hareketler yaparak toz püskürtülüyor ve şekil oluşturuluyor. yani elinde sadece bir toz deposu var ve bundan ürün elde ediliyor. cnc de elinde işlenecek bir kütle olması gerekiyor. youtube a ya da google hızlı prototipleme diye yazarsanız videolar çıkacaktır.
  • CNC tezgahida bir printer degilmidir? Cizimi girersin parcayi otomatik isler. Yanlis mi biliyoruz? Tugla buyuklugunde parca koysan icine disli olarak tertemiz cikar tezgahtan.
  • Kanımca bu adamlar çok tehlikeli hristiyan yobazı gibi duruyorlar... "Catholic and Marianist values should permeate HR policies and procedures." http://community.udayton.edu/finadmin/hr/
  • prototip makinesi görmüştüm. benim incelediğim makinede cad programında çizilmiş herhangi bir 3 boyutlu cismi polimer esaslı malzeme kullanılarak püskürtme tekniği ile tıpkı yazıcı kullanıyormuşcasına üretiyordu. daha sonra bu konu hakkında kısa bir araştırma yaptım. bu teknik sayesinde bir çok sektörde örneğin otomotivde orjinal boyutlarında ürünler üretiliyor. adamlar koca otomobili bu şekilde üretiyor. bu teknik zaten halihazırda kullanılan ancak mukavemeti düşük ürünler üretilen bir yöntem. demek ki yeni geliştirilmiş yzaıcılar ile metalik esaslı malzemelerde kullanılabilecek. bu güzel ve pratik bir gelişmedir. ancak bnm incelediğim sistemde kullanılan polimer esaslı toz ile yapılan uygulamalar çok pahalıya mal oluyordu. herhalde durumu iyileştirdiler. hayırlı olsun sektöre.
  • civata mı üreticez kızlar, yoksa menteşe mi?

Dünyanın 3 boyutlu yazıcı ile üretilmiş, çalışan ilk silahından sonra sıra uçak parçalarına gelmiş görünüyor. Bunu düşündüren haber Amerika'dan geldi.

ABD eyaleti Ohio'daki University of Dayton Research Institute'ın 3 boyutlu  yazıcıyla imalat çalışmalarını desteklemek amacıyla Ohio Third Frontier tarafından, üniversiteye, 3 milyon dolarlık fon sağlandı. Bu sayede üniversite, proje ortakları olarak 3 boyutlu modelleme ve üretim alanında uzmanlaşmış Stratasys, PolyOne ve Rapid Prototype Plus Manufacturing şirketleri ile birlikte General Electric'e bağlı GE Aviation için uçak motor parçalarını üretecek. Projede uçak motor parçaları ile sınırlı kalınmayıp Boeing, Honda, Lockheed Martin gibi başka havacılık şirketleri için de uçak parça ve bileşenleri üretilmesi planlanıyor.

Proje, Dijital İmalat olarak Türkçeleştirilebilecek Additive Manufacturing'de, yani 3 boyutlu yazıcı teknolojisinde önemli bir adım teşkil ediyor. 2011 sonu itibariyle dijital imalat ürün ve hizmetler pazarının 1,71 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

Wohlers Associates ise 2015 sonu itibariyle pazarın 3,7 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. (Bilgi Çağı)

SIRA UÇAK PARÇALARINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Adamlar... ~ 12 yıl önce
Hepten teknoloji atlayıp kendilerini iyice taklit edilmez ve tek yapıp musluğu iyice kendilerine bağlayacaklar allahtan avrupada royce royce ile airbus varda azda olsa rekabet oluyo, çalışmak lazım geri kalmayalım bu teknolojilerden......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cncdeğil ~ 12 yıl önce
yok arkadaşım bu biraz daha farklı.cnc tezgah bilgisayardan girdiğin cizimi eksenel hareketler yaparak kütle halindeki parçadan talaş kaldırarak yapıyor. bu sistemde aynı yazıcıdan çıktı alıyormuş gibi düz bir zemine yine cnc gibi eksenel hareketler yaparak toz püskürtülüyor ve şekil oluşturuluyor. yani elinde sadece bir toz deposu var ve bundan ürün elde ediliyor. cnc de elinde işlenecek bir kütle olması gerekiyor. youtube a ya da google hızlı prototipleme diye yazarsanız videolar çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cnc tezgahi ~ 12 yıl önce
CNC tezgahida bir printer degilmidir? Cizimi girersin parcayi otomatik isler. Yanlis mi biliyoruz? Tugla buyuklugunde parca koysan icine disli olarak tertemiz cikar tezgahtan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dayton fayton ~ 12 yıl önce
Kanımca bu adamlar çok tehlikeli hristiyan yobazı gibi duruyorlar... "Catholic and Marianist values should permeate HR policies and procedures." http://community.udayton.edu/finadmin/hr/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prototip ~ 12 yıl önce
prototip makinesi görmüştüm. benim incelediğim makinede cad programında çizilmiş herhangi bir 3 boyutlu cismi polimer esaslı malzeme kullanılarak püskürtme tekniği ile tıpkı yazıcı kullanıyormuşcasına üretiyordu. daha sonra bu konu hakkında kısa bir araştırma yaptım. bu teknik sayesinde bir çok sektörde örneğin otomotivde orjinal boyutlarında ürünler üretiliyor. adamlar koca otomobili bu şekilde üretiyor. bu teknik zaten halihazırda kullanılan ancak mukavemeti düşük ürünler üretilen bir yöntem. demek ki yeni geliştirilmiş yzaıcılar ile metalik esaslı malzemelerde kullanılabilecek. bu güzel ve pratik bir gelişmedir. ancak bnm incelediğim sistemde kullanılan polimer esaslı toz ile yapılan uygulamalar çok pahalıya mal oluyordu. herhalde durumu iyileştirdiler. hayırlı olsun sektöre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 12 yıl önce
civata mı üreticez kızlar, yoksa menteşe mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000