26 Mart 2013, Salı 17:28:02

SİPARİŞ UÇAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Başta İsveç'te 40 bin olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşayan 65 bin Kululu, THY'nın uçaklarından birine "Kulu" ismi verilmesi için kampanya başlattı.
  • thy de uçakların birine KULU isminin verilmesini istiyorum …
  • Tabiki KULU... Bir ülke başbakanı bile gelip ziyaret etti. Oylama yapmak ne zormuş, KULU yazın yeter...
  • Bence ” KULU ” olmali Konya´nin Kulu ilçesinin yaridan fazlasi Dünya´nin birçok yerinde Gurbette; ve THY la uçuyor. Hemde Kulu´nun Düden Gölünde 200 e yakin Kuş türünü barindirmasi, Tuz Gölü´ ne sinir olmasi Türkiye´nin Tam ortasinda şirin bir ilçe olmasi, bence THY nin bir uçagina ” KULU ” ismini vermesi isabetli bir karar olacaktir.. Tesekkürler ..
  • Elim bir kaza sonucunu hayatını kaybeden ŞENTÜRK ÇAVUŞ aradaşımızın isminin verilmesi en yerinde karar olur. Böylelikle arkadaşımızın ismi hiç unutulmaz ve görüpte bilenler ruhuna bir fatiha okusa onun için bundan daha hayırlı bir şey olmaz. Sevgili airport haber yöneticileri bunu gündeme getirmeniz bizler için çok sevindirici olur. biz ne milletvekili nede bldiye başkanıyız bizim isteğmizi değerlndirmeyi bırakın kale bile almazlar. Ama sizin burada yayınlamanızla hiç olmazsa gündemlerinde olur
  • tarihin gelmiş geçmiş türkiyeli önemli şahsiyetlerin isimleri verilebilir.mesela almanyada bir uçakta johann sebastian bach yazıyordu gayet de güzeldi.ama şayet thy geleneği bozmak istemezse turizm ile öne çıkmış ilçe belde ve antik kent adlarını verebilirler.mesela alanya,allinoi,efes v.s..
  • ŞEHİT OLMUŞ VATAN EVLATLARININ VE VAN,DİYARBAKIR,AMSTERDAM GİBİ ELİM KAZALARDA ŞEHİT OLMUŞ KOKPİT VE KABİN GÖREVLİLERİNİN İSMİ NİÇİN OLMASIN? YOKSA HAKETMİYORLAR MI? YADA MEYDANDA VEYA HANGARDA KAZA SONUCUNDA İŞİNİN BAŞINDA HAYATLARINI KAYBETMİŞ İNSANLARIN ANILARINI GÖKYÜZÜNDE YAŞATMAK DAHA İYİ OLMAZ MI?
  • "Torpil" olsun en yakışan isim bu olur "fırıncı" buds güzel bir ihtimal;)
  • vatanınızı bu kadar seviyorsanız gelin orada yaşayın. uçağa isim verdirerek olmuyor o işler
  • 305 kişiye yaptıkları haksızlığın unutulmaması adına ve bir nevi özür mahiyetinde ''direniş'',''305'',''grev'' olabilir...
  • Bunu THY'ye de sormuştum. Elbette cevap alamamıştım. Buradan da sorayım. Neden uçaklara illa şehir, ilçe, deniz, göl adı veriyoruz? Aeroflot'un uçak isimleri Rus Edebiyatı'nın isimlerinden oluşuyor. Tolstoy diye bir uçak var örneğin... Bizim edebiyatımıza, o çok değerli isimlerimize ufacık bir jest olmaz mı?

Danimarka'da yaşayan Torun Karaca adlı gurbetçinin internet üzerine başlattığı kampanya, başta THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan olmak üzere, İsveç ve Türkiye'deki bazı milletvekilleri ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerinden destek geldi.

Bir internet sitesinden "THY için Uçak İsim Kampanyası"na katılan vatandaşları yakından takip ettiğini söyleyen Stockholm'ün THY müdürü Bilal Tezcan, uçaklardan birine, "Kulu" isminin verilmesini canı gönülden desteklediğini belirtirken, kampanya sonunda THY Genel Müdürlüğüne dilekçe ile uçaklardan birine "Kulu" verilmesi için müracaat edeceğini açıkladı.


THY, Airbus'tan 82'si kesin 35 adedi opsiyonlu 117 adet dar gövdeli uçak siparişi kararı aldığını basından takip ettiğini söyleyen Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise şunları kaydetti:

"Bu uçaklardan birine Kulu isminin verilmesi bizi onurlandırır,. İsveç'te 40 binin üzerinde hemşehrimiz yaşıyor. 1965 yılından itibaren Kulu Avrupa'ya göç vermeye başladı. Bugün itibariyle, İsveç'in yanı sıra Kanada'da 10 bin, Almanya, Avusturya ve Danimarka olmak üzere dünyanın dört bir yanında 70 bine yakın Kululu yaşıyor. Vatandaşlarım memleketine gelirken genelde THY seçiyorlar. Doğal olarak da THY uçaklarından birine ilçemizin isminin verilmesini bekliyoruz."

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek de Kulu'nun İsveç'te bir marka olduğunu belirterek, "İsveç Başbakanı Kulu'ya gidiyor ve vatandaşlarla buluşuyor. Çok pozitif özellikleri olan ve Türkiye'nin İsveç'te tanıtımına önemli katkı koyan Kulu'nun THY uçaklarından birine verilmesi çok doğal ve destekliyorum" dedi.

Kampanya'yı desteklediğini ve çok önemli bulduğunu belirten Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu İsveç temsilcisi Rafet Candemir, "THY'nın uçağının birine Kulu isminin verilmesi Türkiye Devleti nezdinde Kululuları onurlandırır" şeklinde konuştu.

SİPARİŞ UÇAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

mustafa ünlü ~ 11 yıl önce
thy de uçakların birine KULU isminin verilmesini istiyorum …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Scy ~ 11 yıl önce
Tabiki KULU... Bir ülke başbakanı bile gelip ziyaret etti. Oylama yapmak ne zormuş, KULU yazın yeter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KULU POSTASI ~ 11 yıl önce
Bence ” KULU ” olmali Konya´nin Kulu ilçesinin yaridan fazlasi Dünya´nin birçok yerinde Gurbette; ve THY la uçuyor. Hemde Kulu´nun Düden Gölünde 200 e yakin Kuş türünü barindirmasi, Tuz Gölü´ ne sinir olmasi Türkiye´nin Tam ortasinda şirin bir ilçe olmasi, bence THY nin bir uçagina ” KULU ” ismini vermesi isabetli bir karar olacaktir.. Tesekkürler ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torun Karaca ~ 11 yıl önce
" KULU " ismi isabetli olur..
habom ~ 11 yıl önce
Elim bir kaza sonucunu hayatını kaybeden ŞENTÜRK ÇAVUŞ aradaşımızın isminin verilmesi en yerinde karar olur. Böylelikle arkadaşımızın ismi hiç unutulmaz ve görüpte bilenler ruhuna bir fatiha okusa onun için bundan daha hayırlı bir şey olmaz. Sevgili airport haber yöneticileri bunu gündeme getirmeniz bizler için çok sevindirici olur. biz ne milletvekili nede bldiye başkanıyız bizim isteğmizi değerlndirmeyi bırakın kale bile almazlar. Ama sizin burada yayınlamanızla hiç olmazsa gündemlerinde olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
tarihin gelmiş geçmiş türkiyeli önemli şahsiyetlerin isimleri verilebilir.mesela almanyada bir uçakta johann sebastian bach yazıyordu gayet de güzeldi.ama şayet thy geleneği bozmak istemezse turizm ile öne çıkmış ilçe belde ve antik kent adlarını verebilirler.mesela alanya,allinoi,efes v.s..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞEHİTLER ~ 11 yıl önce
ŞEHİT OLMUŞ VATAN EVLATLARININ VE VAN,DİYARBAKIR,AMSTERDAM GİBİ ELİM KAZALARDA ŞEHİT OLMUŞ KOKPİT VE KABİN GÖREVLİLERİNİN İSMİ NİÇİN OLMASIN? YOKSA HAKETMİYORLAR MI? YADA MEYDANDA VEYA HANGARDA KAZA SONUCUNDA İŞİNİN BAŞINDA HAYATLARINI KAYBETMİŞ İNSANLARIN ANILARINI GÖKYÜZÜNDE YAŞATMAK DAHA İYİ OLMAZ MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarasa ~ 11 yıl önce
"Torpil" olsun en yakışan isim bu olur "fırıncı" buds güzel bir ihtimal;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boink boink ~ 11 yıl önce
vatanınızı bu kadar seviyorsanız gelin orada yaşayın. uçağa isim verdirerek olmuyor o işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKSIZLIK ~ 11 yıl önce
305 kişiye yaptıkları haksızlığın unutulmaması adına ve bir nevi özür mahiyetinde ''direniş'',''305'',''grev'' olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edebiyat ~ 11 yıl önce
Bunu THY'ye de sormuştum. Elbette cevap alamamıştım. Buradan da sorayım. Neden uçaklara illa şehir, ilçe, deniz, göl adı veriyoruz? Aeroflot'un uçak isimleri Rus Edebiyatı'nın isimlerinden oluşuyor. Tolstoy diye bir uçak var örneğin... Bizim edebiyatımıza, o çok değerli isimlerimize ufacık bir jest olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000