05 Kasım 2009, Perşembe 12:31:20

Sınırlar insansız uçaklara emanet edilecek

Türkiye, yılbaşından itibaren özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki teröristleri faaliyetleri daha iyi gözetleme olanağına kavuşacak. Üç aşamalı tipteki insansız hava aracının devreye girmesi ile Türkiye – Irak sırının her iki tarafı BBG evi gibi izlemeye alınacak.
  • böylesine büyük projeler bir kaç kişi üstüne yıkılmış.. onlarında bilmiş tavırları dolayısıyle gayri ciddi ve küçümser yaklaşımları yüzünden iş çığrından çıkmıştır.. iş yapana saygı yok kan kaybedicekler haberleri yok ama artık çok geç..!! giden giden gitti kalan sağlar(!!) sizin olsun bakalım =))
  • Adamlar SINIR kapisindan elini kolunu sallayip bi de zilgit cekip baris elcisi olarak geldi geliyor da Hangi SINIR??
  • TV'leri ve beyaz eşyaları yaptıkları gibi yapacaklarsa paralarımız sokağa gidecek demektir. --Volvo--

Türkiye, bir yandan Demokratik Açılım Süreci çerçevesinde dağdaki PKK’lı teröristleri ‘eve döndürme” girişimlerini sürdürürken, diğer yandan terörle mücadelede zafiyet olmaması için çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Bu amaçla öncelik verilen tugay - tümen seviyesindeki operasyonlara yön verecek, taktik insansız hava araçlarının uçuş testlerinde son aşamaya gelindi. Keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlı taktik İHA’lar 200 kilometre mesafeden veri alış verişi yapabiliyor. Taktik İHA, terörle mücadele bölgesindeki tugay ve tümenlerin geniş istihbarat toplamasını sağlayacak. Projede, Kalekalıp - Baykar ile Vestel yarışıyor. Sinop’taki test uçuşlarında her iki firmanın ürettiği İHA’lardan birer adedi düştü. Ama bu kazaların, limitlerin aşırı zorlanmasından kaynaklandığı ve olumsuz olarak nitelenmediği öğrenildi. Kısa süre içerisinde iki firmadan birisi tercih edilecek ve 24 adet taktik İHA yılbaşından önce TSK’nın hizmetine girmeye başlayacak.

TSK’ya tabur seviyesinde gözlem olanağı sağlayan mini İHA’lar ise kısa süre önce kullanılmaya başladı. Elle fırlatılan mini İHA’lar, operasyon için bir bölgeye sevk edilen askeri birliğin çevre güvenliğini sağlıyor. Askeri birlik etrafındaki olası terörist hareketleri anında tespit eden mini İHA’lardan 76 tanesi geçtiğimiz ay sonunda hizmete girdi.

Bölgeyi yüksek irtifada gözleyecek İHA’lar konusunda ise halen İsrail’den alınacak Heron uçakları bekleniyor. Yılbaşından önce devreye girmesi beklenen Heron uçaklarının teslimatında bir aksama olması halinde ise sınırın Irak tarafında gözetleme yapan ABD’ye ait 2 adet Predator insansız hava aracı göreve devam edecek.

Sınırlar insansız uçaklara emanet edilecek

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
böylesine büyük projeler bir kaç kişi üstüne yıkılmış.. onlarında bilmiş tavırları dolayısıyle gayri ciddi ve küçümser yaklaşımları yüzünden iş çığrından çıkmıştır.. iş yapana saygı yok kan kaybedicekler haberleri yok ama artık çok geç..!! giden giden gitti kalan sağlar(!!) sizin olsun bakalım =))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adamlar SINIR kapisindan elini kolunu sallayip bi de zilgit cekip baris elcisi olarak geldi geliyor da Hangi SINIR??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TV'leri ve beyaz eşyaları yaptıkları gibi yapacaklarsa paralarımız sokağa gidecek demektir. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000