20 Şubat 2016, Cumartesi 09:03:51

Singapur Havacılık Fuarı'nda 12.3 milyar dolarlık anlaşma

Asya'nın en büyük, dünyanın ise en büyük 4. havacılık ve savunma fuarı olan Singapur Havacılık Fuarı'nda bu yıl 12,3 milyar dolarlık ticari anlaşma yapıldı.
  • gizxli olması normal zaten siparişleirn 80% i milli uçak için yapılmış eğer açıklama olursa boeing ve airbus batar diye korkuyorlar!! ama korkunun ecele faydası yok :)
  • thy a350 a380 alsın artık
  • Filiphin havayollari dahi A350 nin gelecegini grdu, bizim sirket ucus diye A333 kiraliyor

Fuarın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 16-21 Şubat'ta gerçekleşen fuarın profesyonellere ve ticari anlaşmalara ayrılan 4 günlük süresi tamamlanırken, toplam 50 anlaşma yapıldığı belirtildi.

Geçen yılki anlaşmaların toplam değeri 32 milyar doları bulurken, bu yılki rakam 12,3 milyar dolar olarak açıklandı. Bu yılki rakamın düşük olmasının nedeninin yapılan 40 anlaşmanın değerinin açıklanmaması olduğu bildirildi.

Başlıca anlaşmalara göre Filipinler Hava Yolları 6 Airbus A350 yolcu uçağı siparişi için 1,8 milyar dolar, Çin Hava Yolları ise 12 Boeing cinsi yolcu uçağı siparişi 1,3 milyar dolarlık anlaşma yaptı. Ayrıca fuara katılan GE Aviation ve Pratt & Whitney gibi büyük havacılık firmalarının da Singapur'da kendi üretim hacimlerini artırmak için milyon dolarlık yatırım yaptığı açıklandı.

Türkiye'den tek katılımcı firma ROKETSAN oldu

Sivil ve askeri alanda faaliyet gösteren firmaların bulunduğu fuarda, ROKETSAN, Türkiye'den tek katılımcı firma olarak yer alıyor.

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay ve Singapur Büyükelçisi Hakkı Taner Seben, Singapur Savunma Bakanı Ng Eng Hen ve Ulaştırma Bakanı Boon Wan birlikte ROKETSAN standını ziyaret etti.

Firmanın standında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Singapur, Umman, Katar, Japonya, Filipinler, Malezya, Tunus, Brezilya gibi çeşitli ülkelerden gelen temsilcilere ürün ve sistemler hakkında sunumlar yapıldı.

ROKETSAN'ın geniş ürün portföyünde yer alan 2.75" Lazer Güdümlü Füze CİRİT, Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi UMTAS, Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi L-UMTAS, Seyir Füzesi SOM ve Yeni Nesil Seyir Füzesi SOM-J uluslararası basın tarafından yoğun ilgi gördü.

Son iki günü halka açık olacak fuara 50 ülkeden yaklaşık bin farklı firma katılırken, fuara katılımda bu yıl geçen yıla göre yüzde 10 artış olduğu belirtildi.

Singapur Havacılık Fuarı'nda 12.3 milyar dolarlık anlaşma

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

gizliii ~ 8 yıl önce
gizxli olması normal zaten siparişleirn 80% i milli uçak için yapılmış eğer açıklama olursa boeing ve airbus batar diye korkuyorlar!! ama korkunun ecele faydası yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
thy a350 a380 alsın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbibik ~ 8 yıl önce
Tamam
A350 ~ 8 yıl önce
Filiphin havayollari dahi A350 nin gelecegini grdu, bizim sirket ucus diye A333 kiraliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 8 yıl önce
330 bitik artık özel şirketler bile kiralamıyor!! ama anlayana kardeş:(

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000