13 Kasım 2009, Cuma 15:00:31

SİNDEL'DE FIRTINA KOPTU

Eylül ayında el değiştirdikten sonra sessiz bir dönemine giren Sindel Havacılık’ta Genel Müdür Metin Koçkar görevden alındı.
  • Alper mete ogrencilerini dolandirmis birisidir istanbuldaki ogrencilerini yuzustu birakmis parasini odemesine karsi hizmet vermeden konuyu kapatmaya calisan birisidir..lutfen onurlu olun ve yazinin devami olan sonucunu butun herkese gosterin...
  • Bizler nasıl bir toplum olduk; üzülerek izliyorum. Yorumlarda bir tane hayırlı olsun diyerek faydalı önerilerde bulunan yok, yorum yazma zahmetine de sadece küçük hesaplar peşinde koşan kin kusan kişiler katlanmış. Ama binlerce kişiden oluşan havacılık camiası, bir kaç karanlık kahramanının yorumlarına itibar etmeyeceğini bilir. Herkese emniyetli uçuşlar ..
  • sevgili arkadaşım. yazdıklarına katılıyorum ancak shgm nin ne yapacağını merak ediyorum. Uçak Pilot Lisans Yönetmeliği md. 141 Eğitim Müdürü vasıflarını belirlerken '' verilen eğitim konusunda geniş tecrübe sahibi olmalı yada 3 yıl öncesinden öğretmen olmalıdır'' der. Sindelde göreve atanan hocamız henüz bir yıllık öğretmendir. Ayrıca haberde izinlerin kaldırıldığı hergün mesai yapıldığı yazmakta. Uçuş Ekip Görev ve Dinlenme Süreleri Yönetmeliği 1. Bölüm 10. Md. Uçuş görev süresi haftada 60 saati aşamaz ve 6 günde 1 tam gün izin zorunludur der. Bakalım birlikte göreceğiz SHGM ne yapacak Sindelin yeni kadrosu bu yönetmeliklere ne kadar hakim. Allah kaza bela vermesin
  • Okulun el değiştirmesinden sonra kadrolarındaki değişikliğe bakacak olursak sivil bir okul değil Kara havacılığın okulu olduğunu görürüz.Metin KOÇKAR öyle veya böyle okulun genel müdürlüğünü yaptı,o okulda askerlere gösterilen imtiyazlar sivil öğrencilere gösterilmemiştir üstelik aynı kurslara siviller daha fazla para verirken haksızlığa uğramıştır.Bundan sonrada bir değişiklik olmayacak çünkü kadronun tamamı emekli askerlerden oluşuyor yine olan sivil öğrencilere oluyor.Kadro değişikliğine gelince Bildiğim kadarıyla eğitim müdürü selami altıokoğlu yılların tecrübeli öğretmen pilotudur ve yeterliliği vardır. Şimdiki eğitim müdürünün yeterliliği nedir? Bu kadronun hepsinin geçmişi 2 yıllık ögretmenliğe dayanır.SHGM bunları dikkate alacaktır
  • Sindel önce eski ögrencilerine olan uçuş borcunu ödesin.Ne yaptılar fiyatları aşagı çektik dediler yeni ögrencilerden iyi bir para topladılar bunlada belli birikmiş borçları ödediler yapılacak uçuşlar nasıl olsa bi ara yapılır mantıgı güttüler.Hani 15 uçak alıyorlardı eh şimdilik 1 uçaklık para topladılar.Ögrencilere uyarım aman dikkat edelim bu işin telafisi yok.
  • alper bey sadece metinimi cikardi o cok ozlediginiz altan selami neden once atldi bir dusunun bakalim onlar cok matah degil demek ki
  • dusmeyen kalkmayan bır Allahtır.Mevkıler gecıcı ınsanlar kalıcıdır.I.Metın Kockarın nerede ıs bulacagını cok merak edıyorum.gercı sındelde bıle ucus ogretmenı olarak devam edebılır.tamamen duygusallık yanlıs anlamayın:) agaca tırmanırken bastıgın dalları asagıya ınerken bulmaz ısen ya agacta kalırsın yada dusup orda kalırsın.hayatta basarılar...
  • Metin KOÇKAR gittiyse merAk Etmiyelim diğerleride gider.Sindelin artık eski haline gelmesi ve eski yerini alması lazım.Umut ederimki Askerlere Torpil mekanı olmas ev herkes eşit olur buna kadroda dahil.Metin bey milletin Çok canını yaktı ama herkez ergec hak ettıgını alır ve aldıda zaten.Hasat zamanı :)
  • Konuşmaktan başka bir icraatı olmayan bol palavra m.koçkar ı 2-3 ayda bi cacık olmayacağını anlamasından dolayı A.Mete bey den umutlandım.Ancak şirket 2 senede bu kadar kötü duruma m.koçkar tarafından bile getirilemezdi sivil HAVACILIKTA KALICI bir yer edinmek , karlı bir işletme halinde olmak istiyorsanız ekibi de hemen değiştirin(öncelikli uçuş öğretmenleri)yoksa apt.dairesi ile değiştirecek kimseyi bile bulamassınız.
  • Altan,Selami ve Akif hocaları çok ararlar. Umarım işler yolunda gider. Çünkü bu okul ve diğerleri Türk sivil havacılığı için gerekli. Ama kaliteyi arttırmak şartıyla.

Ankaralı işadamı Alper Mete tarafından satın alındıktan sonra eğitim fiyatlarını 55 bin dolara indiren Sindel Havacılık’ta yeni gelişmeler yaşanıyor.

Aynı zamanda okulda PPL eğitimi alan Sindel Uçuş Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Alper Mete, Metin Koçkar’ın yerine genel müdürlük koltuğuna oturdu.

Diğer yandan filosunu genişletme çabalarını sürdüren Sindel Havacılık geçtiğimiz hafta Cessna 172 tipi TC-FIL tescilli uçağı da filosuna kattı.

Son dönemlerde Ankara, İstanbul, Çanakkale, Bodrum, Antalya arasındaki seyrüsefer uçuşlarını arttıran Sindel Uçuş Okulu’nda, alttan kanatlı eğitim uçağı almak üzere yurtdışı gezisine çıkmaya hazırlanıldığı  ve simülatör arayışında olduğu kaydedildi.

Halen filoda bulunan uçakların sözleşmelerini de yenileyen Genel Müdür Alper Mete’nin öğrencilere TİP yetkisi ile birlikte paket eğitim vermek üzere bugünlerde ABD’de, Türkiye merkezinin uzantısı olarak ABD yasalarına tabi ayrı bir şirket kurmak için çaba gösterdiği bildirildi.

Daha önce hafta içi bir gün izin kullanan okulun Ankara Şubesi’nde hafta içi izin günleri kaldırıldı ve mesai saatleri yeniden düzenlendi. Yeni mesai saatlerine ve kurallara itiraz eden personelin ve şirketin yeni politikası gereği yakalamayı hedeflediği sürdürülebilir kalite standartlarının dışında kalan personel de işten çıkartıldı.
©AirportHaber.com

SİNDEL'DE FIRTINA KOPTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
Alper mete ogrencilerini dolandirmis birisidir istanbuldaki ogrencilerini yuzustu birakmis parasini odemesine karsi hizmet vermeden konuyu kapatmaya calisan birisidir..lutfen onurlu olun ve yazinin devami olan sonucunu butun herkese gosterin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizler nasıl bir toplum olduk; üzülerek izliyorum. Yorumlarda bir tane hayırlı olsun diyerek faydalı önerilerde bulunan yok, yorum yazma zahmetine de sadece küçük hesaplar peşinde koşan kin kusan kişiler katlanmış. Ama binlerce kişiden oluşan havacılık camiası, bir kaç karanlık kahramanının yorumlarına itibar etmeyeceğini bilir. Herkese emniyetli uçuşlar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili arkadaşım. yazdıklarına katılıyorum ancak shgm nin ne yapacağını merak ediyorum. Uçak Pilot Lisans Yönetmeliği md. 141 Eğitim Müdürü vasıflarını belirlerken '' verilen eğitim konusunda geniş tecrübe sahibi olmalı yada 3 yıl öncesinden öğretmen olmalıdır'' der. Sindelde göreve atanan hocamız henüz bir yıllık öğretmendir. Ayrıca haberde izinlerin kaldırıldığı hergün mesai yapıldığı yazmakta. Uçuş Ekip Görev ve Dinlenme Süreleri Yönetmeliği 1. Bölüm 10. Md. Uçuş görev süresi haftada 60 saati aşamaz ve 6 günde 1 tam gün izin zorunludur der. Bakalım birlikte göreceğiz SHGM ne yapacak Sindelin yeni kadrosu bu yönetmeliklere ne kadar hakim. Allah kaza bela vermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Okulun el değiştirmesinden sonra kadrolarındaki değişikliğe bakacak olursak sivil bir okul değil Kara havacılığın okulu olduğunu görürüz.Metin KOÇKAR öyle veya böyle okulun genel müdürlüğünü yaptı,o okulda askerlere gösterilen imtiyazlar sivil öğrencilere gösterilmemiştir üstelik aynı kurslara siviller daha fazla para verirken haksızlığa uğramıştır.Bundan sonrada bir değişiklik olmayacak çünkü kadronun tamamı emekli askerlerden oluşuyor yine olan sivil öğrencilere oluyor.Kadro değişikliğine gelince Bildiğim kadarıyla eğitim müdürü selami altıokoğlu yılların tecrübeli öğretmen pilotudur ve yeterliliği vardır. Şimdiki eğitim müdürünün yeterliliği nedir? Bu kadronun hepsinin geçmişi 2 yıllık ögretmenliğe dayanır.SHGM bunları dikkate alacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sindel önce eski ögrencilerine olan uçuş borcunu ödesin.Ne yaptılar fiyatları aşagı çektik dediler yeni ögrencilerden iyi bir para topladılar bunlada belli birikmiş borçları ödediler yapılacak uçuşlar nasıl olsa bi ara yapılır mantıgı güttüler.Hani 15 uçak alıyorlardı eh şimdilik 1 uçaklık para topladılar.Ögrencilere uyarım aman dikkat edelim bu işin telafisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alper bey sadece metinimi cikardi o cok ozlediginiz altan selami neden once atldi bir dusunun bakalim onlar cok matah degil demek ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dusmeyen kalkmayan bır Allahtır.Mevkıler gecıcı ınsanlar kalıcıdır.I.Metın Kockarın nerede ıs bulacagını cok merak edıyorum.gercı sındelde bıle ucus ogretmenı olarak devam edebılır.tamamen duygusallık yanlıs anlamayın:) agaca tırmanırken bastıgın dalları asagıya ınerken bulmaz ısen ya agacta kalırsın yada dusup orda kalırsın.hayatta basarılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Metin KOÇKAR gittiyse merAk Etmiyelim diğerleride gider.Sindelin artık eski haline gelmesi ve eski yerini alması lazım.Umut ederimki Askerlere Torpil mekanı olmas ev herkes eşit olur buna kadroda dahil.Metin bey milletin Çok canını yaktı ama herkez ergec hak ettıgını alır ve aldıda zaten.Hasat zamanı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Konuşmaktan başka bir icraatı olmayan bol palavra m.koçkar ı 2-3 ayda bi cacık olmayacağını anlamasından dolayı A.Mete bey den umutlandım.Ancak şirket 2 senede bu kadar kötü duruma m.koçkar tarafından bile getirilemezdi sivil HAVACILIKTA KALICI bir yer edinmek , karlı bir işletme halinde olmak istiyorsanız ekibi de hemen değiştirin(öncelikli uçuş öğretmenleri)yoksa apt.dairesi ile değiştirecek kimseyi bile bulamassınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Altan,Selami ve Akif hocaları çok ararlar. Umarım işler yolunda gider. Çünkü bu okul ve diğerleri Türk sivil havacılığı için gerekli. Ama kaliteyi arttırmak şartıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000