14 Eylül 2009, Pazartesi 10:17:22

Sindel hedef büyüttü

8 Eylül 2009 tarihinden itibaren yönetimi değişen Sindel Havacılık yeni yönetim kadrosu, eğitim kalite ve standartlarını artırmak üzere yeniden bir seferberlik başlattı.
  • Anlamıyorum ya sindel kendini bilmiyor ya da insanları çok saf zannediyor.Sşndel önce şunu açıklasın;Şu anda kendine ait kaç tane uçagı var?Cevap 1 tane.Diğer 2 uçagı da başkasına ait.Kaç tane tam yetkili ögretmeni var?Cevap Ankara 1 İstanbul1.Sindel 18 ay da mezun ettiği kaç ögrenci var.Fiyatlara gelince bugun hesap bilen bir ögrenci moduler eğitimde her eğitimi iyi planlayıp hesaplarsa 40.000$ civarı olur.
  • Hemen kaydol arkadasim da ama sana sorularim var 1 universite mezunumusun 2 type icin okulu bitirir bitirmez 30000 euro daha hazir mi 3 ingilizcen toefl duzeyinde mi 4 Airline da cok ama cok saglam torpilin var mi eger bunlardan biri bile yoksa kaydol arkadasim kaydol ama hic gecikme tamam mi?
  • Ne zaman fiyat 65000 dolar olduda 50.000 dolara indi,yalan dolan bunların hepsi,kanmayalım bu tür ucuz kampanyalara,25000 dolar olan eğitimi fahiş fiyata satıyorlar...
  • Arkadaşlar herşeyin bir maliyeti var ...lütfen para toplamak amaçlı bu tür kampanyalara aldanmayın...inanın elinizde lisans pazarda limon satarsınız...bu şekilde hayatı kararan birçok arkadaş var...lütfen iyice araştırın...kimse yoğurdum ekşi demez...işsiz F/O
  • Yeni yüzüyle iş garantisi de veriyor Sindel. Şimdi yazılanlara bakıp, kayıt olmayayım mı? Ben Sindel'e güveniyorum. Bu uçuş okulu SHGM kontrolu altında. Hem de Metin Bey yıl sonuna kadar 15.000 USD avantajı tanıyorum, diyor.
  • Bu yazılar piyasada fazla rakip istemen arkadaslar tarafından yazılmış kanımca, harca harca 150000 harca, aylık en kötü kaptan 10000 para alır efenım 10000 15 ayda çıkarırsın yanı paranı tabi hemen değil bi üç beş yıl karnını doyurur anca, elinde parası olan pilot olsun yok böyle bi kaymak ver bi daire parası kazan onlarcasını....Kaçırmayın derim yeni adaylar
  • pilot olmak üzere uçuş okullarına gidenlerin çoğunun bu siteden haberleri bile olmadıgı için bu yorumları maalesef okuyamıyorlar. keşke okusalar...
  • hadi diyelim 50.000 $ parayı verdin. Eder 75.000 TL. Nerden baksan yol parasıydı kitaptı defterdi sınav ücretiydi, lisnas ücretleriydi yıllık muayenelerdi, çalışmadın cepten yedin toplamda en az 30.000 TL de öyle gider. Etti 105.000... ee 30.000 Euro (65.000 TL) tip eğitimi ücreti Toplamda 170.000 etti mi? Tip eğitimi ve diğer eğitim döneminde maaş alamayacaksınız ve cepten yiyeceksiniz. Siz en iyisi 200.000 TL yi gözden çıkarın. Ayrıca bir de çekeceğiniz cefa var kiiii. Anlatılamaz. Mümkün değil. Haaa ayrıca bu gayretlerin sonunda hiçbirşeyin de garantisi yok. Yani iş bulamayabilirsiniz. Veya sağlık durumundan refuse olabilirsiniz. Belki tipte fail olup refuse olabilirsiniz. İyi düşünün, iyi düşünün, iyi düşünün. Aman ha aman.
  • Parayı versen ne olacak ayrıca. Tip eğitimi ya sadece simülatör ya da 50-100 saat line uçuşu. Çoğu release bile olamıyor çünkü line uçurmuyorlar. o kadar parayı verirsin elde lisans gezersin. Gazetelere küfür mü edersin yoksa gider limon mu satarsın onu bilemem.
  • Gerçekten böyle. Tip eğitimi varsa ve belli bir uçuş saati varsa iş var. Ama yoksa basic Frozen ATPL veya CPL ile (-ki CPL e zaten tip işlemiyorlar artık) iş bulamazsınız. Şirketler 30.000 Euro ya tip eğitimi veriyor ve sözleşmeye imza attırıyor. Bu sözleşmede de komik bir maaş öneriyorlar. Yani siz 3 yıl ayda 1000 Euro ya talim ediyorsunuz. 30.000 Euro da tip eğitimi parası veriyorsunuz. Bir de pilot lisansı na harcadığınız para (Bu para diğer tüm giderlerle beraber 100.000 YTL yi geçer). Olaylar basında yansıtıldığı gibi değil. Uçuş okulları insanların parasını almak için 9 takla atıyor. Buyrun gelin ateş var yanmak isteyene.

Eğitim kadrosunu ve uçak filosunu takviye ve geliştirme çalışmalarına derhal başlayan yeni yönetim, eğitim maliyetlerini de daha aşağıya çekerek uluslar arası rekabet gücünü artırmayı da hedefliyor.

Ağustos ayı sonunda hisseleri el değiştiren ve 8 Eylül tarihinde önemli kararlarını hayata geçiren Sindel Havacılık bu yıl sonuna kadar uygulamaya koyacağı planları basına açıkladı. Planlara göre şirketin filosu, eğitim araçları, eğitim tesisleri ve eğitim ücretleri büyük bir hızla tekrar revize edilecek. Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararlar şirketin filosuna en az 10 uçak ve bir adet simülatör katmak, daha büyük bir tesise taşınmak ya da mevcut tesisi büyütmek, eğitim ücretlerini öğrencilerin daha az zorluk çekeceği biçimde revize etmek yönünde oldu.

Konu hakkında açıklama yapan Sindel Havacılık Genel Müdürü Metin Koçkar, tüm yeniliklerin ticari kaygılardan öte, havacılık eğitimini daha nitelikli ve kaliteli hale getirme amacını taşıdığını söyledi. Ticari kaygı taşımadıklarının ispatı olarak 2010 yılı başına kadar kaydolacak öğrencilerden 65 bin USD yerine 50 bin USD almayı planladıklarını, aradaki bu farkın kaynağının ise yeni alınacak uçakların peşin alınması ile ödemekten kurtulunan kredi ya da leasing kaynaklı faziler olduğunu gösterdi. “Öğrencilerimiz bize kaydolana kadar müşterimizdir. Kayıt oldukları andan itibaren artık kurum-öğrenci ilişkisi başlar” diyen Koçkar, peşin alım avantajlarının şirketin kasasına değil, öğrencilere yansıtılmasının havacılık eğitimi için önemli bir katkı ve Türk havacılık eğitim tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

Sindel Havacılık, sürdürülebilir nitelikte ve kaliteli eğitim için şirket içerisindeki öğretmen ve yönetici kadrosunun revizyonu ve takviyesini de planları arasına kattı. Sadece ulusal alanda faaliyet göstermemeyi planlayan Sindel Havacılık’ın planlarında yurtdışına açılmaya yönelik bazı çalışmaların sürdürüldüğü de verilen bilgiler arasında. Hem İstanbul, hem de Ankara’da faaliyet gösteren Sindel Havacılık, Türkiye içerisinde de daha geniş alana yayılmak için uzun vadeli planlar yapıyor

Sindel hedef büyüttü

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
Anlamıyorum ya sindel kendini bilmiyor ya da insanları çok saf zannediyor.Sşndel önce şunu açıklasın;Şu anda kendine ait kaç tane uçagı var?Cevap 1 tane.Diğer 2 uçagı da başkasına ait.Kaç tane tam yetkili ögretmeni var?Cevap Ankara 1 İstanbul1.Sindel 18 ay da mezun ettiği kaç ögrenci var.Fiyatlara gelince bugun hesap bilen bir ögrenci moduler eğitimde her eğitimi iyi planlayıp hesaplarsa 40.000$ civarı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hemen kaydol arkadasim da ama sana sorularim var 1 universite mezunumusun 2 type icin okulu bitirir bitirmez 30000 euro daha hazir mi 3 ingilizcen toefl duzeyinde mi 4 Airline da cok ama cok saglam torpilin var mi eger bunlardan biri bile yoksa kaydol arkadasim kaydol ama hic gecikme tamam mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne zaman fiyat 65000 dolar olduda 50.000 dolara indi,yalan dolan bunların hepsi,kanmayalım bu tür ucuz kampanyalara,25000 dolar olan eğitimi fahiş fiyata satıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar herşeyin bir maliyeti var ...lütfen para toplamak amaçlı bu tür kampanyalara aldanmayın...inanın elinizde lisans pazarda limon satarsınız...bu şekilde hayatı kararan birçok arkadaş var...lütfen iyice araştırın...kimse yoğurdum ekşi demez...işsiz F/O

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yeni yüzüyle iş garantisi de veriyor Sindel. Şimdi yazılanlara bakıp, kayıt olmayayım mı? Ben Sindel'e güveniyorum. Bu uçuş okulu SHGM kontrolu altında. Hem de Metin Bey yıl sonuna kadar 15.000 USD avantajı tanıyorum, diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yazılar piyasada fazla rakip istemen arkadaslar tarafından yazılmış kanımca, harca harca 150000 harca, aylık en kötü kaptan 10000 para alır efenım 10000 15 ayda çıkarırsın yanı paranı tabi hemen değil bi üç beş yıl karnını doyurur anca, elinde parası olan pilot olsun yok böyle bi kaymak ver bi daire parası kazan onlarcasını....Kaçırmayın derim yeni adaylar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pilot olmak üzere uçuş okullarına gidenlerin çoğunun bu siteden haberleri bile olmadıgı için bu yorumları maalesef okuyamıyorlar. keşke okusalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hadi diyelim 50.000 $ parayı verdin. Eder 75.000 TL. Nerden baksan yol parasıydı kitaptı defterdi sınav ücretiydi, lisnas ücretleriydi yıllık muayenelerdi, çalışmadın cepten yedin toplamda en az 30.000 TL de öyle gider. Etti 105.000... ee 30.000 Euro (65.000 TL) tip eğitimi ücreti Toplamda 170.000 etti mi? Tip eğitimi ve diğer eğitim döneminde maaş alamayacaksınız ve cepten yiyeceksiniz. Siz en iyisi 200.000 TL yi gözden çıkarın. Ayrıca bir de çekeceğiniz cefa var kiiii. Anlatılamaz. Mümkün değil. Haaa ayrıca bu gayretlerin sonunda hiçbirşeyin de garantisi yok. Yani iş bulamayabilirsiniz. Veya sağlık durumundan refuse olabilirsiniz. Belki tipte fail olup refuse olabilirsiniz. İyi düşünün, iyi düşünün, iyi düşünün. Aman ha aman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Parayı versen ne olacak ayrıca. Tip eğitimi ya sadece simülatör ya da 50-100 saat line uçuşu. Çoğu release bile olamıyor çünkü line uçurmuyorlar. o kadar parayı verirsin elde lisans gezersin. Gazetelere küfür mü edersin yoksa gider limon mu satarsın onu bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gerçekten böyle. Tip eğitimi varsa ve belli bir uçuş saati varsa iş var. Ama yoksa basic Frozen ATPL veya CPL ile (-ki CPL e zaten tip işlemiyorlar artık) iş bulamazsınız. Şirketler 30.000 Euro ya tip eğitimi veriyor ve sözleşmeye imza attırıyor. Bu sözleşmede de komik bir maaş öneriyorlar. Yani siz 3 yıl ayda 1000 Euro ya talim ediyorsunuz. 30.000 Euro da tip eğitimi parası veriyorsunuz. Bir de pilot lisansı na harcadığınız para (Bu para diğer tüm giderlerle beraber 100.000 YTL yi geçer). Olaylar basında yansıtıldığı gibi değil. Uçuş okulları insanların parasını almak için 9 takla atıyor. Buyrun gelin ateş var yanmak isteyene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000