01 Mayıs 2015, Cuma 14:21:54

SİMURG TAKIMI DÜNYA 41.'Sİ OLDU

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Simurg Takımı, tasarladıkları insansız hava aracıyla ABD'de gerçekleştirilen "19. Dünya Üniversiteler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması"nda 41'inci oldu.
  • 41. olmak. Bu mu başarı? Şaka mısınız ya?
  • Amerika beyin göçü v.b şeyleri pek sevmiştir. Dikkat edin Amerikanın Amerika olması ilk başından beri yabancı beyinleri toplaması ile olmuştur. Bu onlar için en kolayı, adamı istihdam etmeden fikrini çal. Gerçi ne kadar özgün proje var o ayrı ama amaç belli. Bunun gibi bir yarışma bizim Hava Kuvvetleri Komutanlığının da var. Bu senenin konusu swarm drones. Bakalım kaç Amerikalı üniversite katılacak...
  • Tek bizim ulke katildi herhalde bu yarismaya :)
  • Hayret birsey arkadas.Su yorumlara bakip kafayi yemek elde degil.Cocuklar katilmislar ve ellerinden geleni yapmislar.Neden kucumsuyorsunuz anlayamadim.Su elwstiren yorumculara sormak lazim.Siz hic hayatinizsa ucurtma yaptinizmi.Nedem kucumsuyorsunuxz.O kadar iyi biliyorsaniz diz katilsa idiniz.Neden bu covuklarin hevesleroni kitiyorsunuz.Her basari mutlaka kucukten baslarBirakun birseyler yapmaya calismislar.Birakin yapsinlar.Bu gun.bu dereceye girerler,yarin daha iyisini.yaparlar.Her iyi yapan Annesinin karnindami ogreniyor.Bir yerden baslayacakki daha iyisini yapsin.Bravo cocuklara.Hep birlikte InsaAllah ileri. Butum ekip ve ekipleri tebrik ediyoru.WELL DONE GUYS.
  • Binali Yildirim basbakan oldugunda Turkiye bilim ve teknolojide Amerika ile yarisir hale gelicek. Bu ufuk meselesi.
  • ITU 6. olmus. Siz gelmis 41.'yi haber yapiyorsunuz. Yaziktir. http://www.aiaadbf.org/2015_files/DBF_2015_Competition_Summary.pdf
  • Öncelikle tüm katılanların tebrik ederim. Haber Dediğin al bunu yayınla ile olmaz yorumlardan haber okutturuyorsunuz, bravo yani..
  • Bence siz yurtdışına gitmeyin nasıl olsa takımların çoğunluğu bize ait bizim ev sahipliğimizde yapalım bakalım ülkemizden katılım bu derece olacak mı? Çok merak ediyorum. Bir şeyin ........ çıkartmayı çok iyi biliyoruz. Acaba Amerika gibi bir ülkeden kaç takım yarışmaya katıldı çok merak ediyorum.
  • Dikkatinizi çekerim 84 takımın katıldığı bir yarışmada ülkemizden 9 takım yani üniversitemiz bu etkinliğe katılmıştır. Türkiye'den katılan takım sayısı toplamın nerdeyse %11'i. Dünyada 194 ülke var. Hadi 94 ü geri kalmış 100 ülkeden katılım olsa en her ülkeden bir takım katılsa buda ülkemizden 1 takımla temsil edilmek anlamına geliyor. Peki neden 9 takımla katılıyoruz. Neden yıllardır katıldığımız halde ilk 3'e giremiyoruz. Burada bir gariplik yok mu? Amaç nedir turistik seyahat yaparak milletin ödediği vergiler ile oralarda fink atmak mı? Yarışmayı kazansak bunun Üniversitelere veya ülkemize olan pozitif katkısı ne olacak? Bu memlekette hiç kimse bunu neden sormaz? Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz? Neden enerjimizi ve bilgi birikimlerimizi birleştirip tek takım olarak katılmıyoruz? Biz bu gidişle her üniversitemiz ile orada temsil edilir hale gelirsek ve yarışmada en çok üniversite veya takımla katılan ülke olursak şaşmam.
  • Tanidik yok mu teknige sokalim arkadaslari

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Simurg Takımı, tasarladıkları insansız hava aracıyla ABD'de gerçekleştirilen "19. Dünya Üniversiteler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması"nda 41'inci oldu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya 100 üniversiteden başvurunun kabul edildiğini belirterek, ilk iki aşamayı geçerek finale yükseldiklerini söyledi.

Finale katılmaya hak kazanan 86 üniversite arasında boş ve yüklü uçuş ile hedefe yük bırakma aşamalarını başarıyla tamamlayan takımın, ilk 23 arasında yer aldığını vurgulayan Polat, şöyle konuştu:

"Bütün puanlar toplandığında ise ekibimiz dünya 41'incisi olmuştur. Teorinin pratiğe dönüştüğü üniversitelerde daha fazla başarı elde edilmektedir. Bu yarışmaya katılmış olmak, öğrencilerimize büyük tecrübe kazandırmıştır. Simurg Takımı, Karabük Üniversitesini en güzel şekilde temsil ederek, güzel başarıyla dönmüşlerdir. Takımımıza teşekkür ederek, başarılarının devamını diliyorum."





SİMURG TAKIMI DÜNYA 41.'Sİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Şaka mısınız? ~ 9 yıl önce
41. olmak. Bu mu başarı? Şaka mısınız ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Amerika beyin göçü v.b şeyleri pek sevmiştir. Dikkat edin Amerikanın Amerika olması ilk başından beri yabancı beyinleri toplaması ile olmuştur. Bu onlar için en kolayı, adamı istihdam etmeden fikrini çal. Gerçi ne kadar özgün proje var o ayrı ama amaç belli. Bunun gibi bir yarışma bizim Hava Kuvvetleri Komutanlığının da var. Bu senenin konusu swarm drones. Bakalım kaç Amerikalı üniversite katılacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tek bizim ulke katildi herhalde bu yarismaya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayret birsey arkadas.Su yorumlara bakip kafayi yemek elde degil.Cocuklar katilmislar ve ellerinden geleni yapmislar.Neden kucumsuyorsunuz anlayamadim.Su elwstiren yorumculara sormak lazim.Siz hic hayatinizsa ucurtma yaptinizmi.Nedem kucumsuyorsunuxz.O kadar iyi biliyorsaniz diz katilsa idiniz.Neden bu covuklarin hevesleroni kitiyorsunuz.Her basari mutlaka kucukten baslarBirakun birseyler yapmaya calismislar.Birakin yapsinlar.Bu gun.bu dereceye girerler,yarin daha iyisini.yaparlar.Her iyi yapan Annesinin karnindami ogreniyor.Bir yerden baslayacakki daha iyisini yapsin.Bravo cocuklara.Hep birlikte InsaAllah ileri. Butum ekip ve ekipleri tebrik ediyoru.WELL DONE GUYS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Binali Yildirim basbakan oldugunda Turkiye bilim ve teknolojide Amerika ile yarisir hale gelicek. Bu ufuk meselesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YokArtik ~ 9 yıl önce
ITU 6. olmus. Siz gelmis 41.'yi haber yapiyorsunuz. Yaziktir. http://www.aiaadbf.org/2015_files/DBF_2015_Competition_Summary.pdf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 9 yıl önce
Öncelikle tüm katılanların tebrik ederim. Haber Dediğin al bunu yayınla ile olmaz yorumlardan haber okutturuyorsunuz, bravo yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Galaksi ~ 9 yıl önce
Bence siz yurtdışına gitmeyin nasıl olsa takımların çoğunluğu bize ait bizim ev sahipliğimizde yapalım bakalım ülkemizden katılım bu derece olacak mı? Çok merak ediyorum. Bir şeyin ........ çıkartmayı çok iyi biliyoruz. Acaba Amerika gibi bir ülkeden kaç takım yarışmaya katıldı çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Galaksi ~ 9 yıl önce
Dikkatinizi çekerim 84 takımın katıldığı bir yarışmada ülkemizden 9 takım yani üniversitemiz bu etkinliğe katılmıştır. Türkiye'den katılan takım sayısı toplamın nerdeyse %11'i. Dünyada 194 ülke var. Hadi 94 ü geri kalmış 100 ülkeden katılım olsa en her ülkeden bir takım katılsa buda ülkemizden 1 takımla temsil edilmek anlamına geliyor. Peki neden 9 takımla katılıyoruz. Neden yıllardır katıldığımız halde ilk 3'e giremiyoruz. Burada bir gariplik yok mu? Amaç nedir turistik seyahat yaparak milletin ödediği vergiler ile oralarda fink atmak mı? Yarışmayı kazansak bunun Üniversitelere veya ülkemize olan pozitif katkısı ne olacak? Bu memlekette hiç kimse bunu neden sormaz? Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz? Neden enerjimizi ve bilgi birikimlerimizi birleştirip tek takım olarak katılmıyoruz? Biz bu gidişle her üniversitemiz ile orada temsil edilir hale gelirsek ve yarışmada en çok üniversite veya takımla katılan ülke olursak şaşmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanidik ~ 9 yıl önce
Tanidik yok mu teknige sokalim arkadaslari

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000