22 Ağustos 2017, Salı 08:45:10

Şimşek milli donanımla havalandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından hava savunma birliklerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu yüksek hızlı hedef uçak sistemi Şimşek programında, önemli bir test faaliyeti başarıyla tamamlandı..
  • 45 dakikalık yakıt nereye konuyor? Zaten düdük kadar bir araç. Motoru ve kumanda sistemlerini düş. Jet yakıtı nerde?
  • Bayraktar iha ları tai üretmeli
  • Azami hız 400 kts. Eyvallah, hadi 300 kts yapsın 500 km/h civarı bir hız eder. 45 dakika uçarsa, tırmanış ve inişi düşelim diyelim ki 300km mesafe gitti. Yukarıda verilen 50 km menzil ne peki? Aklınıza edeyim. Rakkamları düzgün verin bari. Karşınızda 4 işlem bilen bir halk var.
  • Kanı bozuk, ruhsuz, tatminsiz istemezükçüler yine toplanmaya başlamışlar.
  • Ulan burda olumsuz eleştiri yapanlar bu güne kadar kağıt uçak yada kağıt gemi yaptımıda üretilen geliştirilen bu araçları eleştiriyor..
  • bu yorumlari yapanlara kesin IQ testi yapilmali gerci gerek yok burden belli oluyor
  • bu yorumları yapanlar yunan galıba... yok yok kesın yunanlı :) insan yav helal olsun der gurur duyar be bu neyin kafasi
  • Sonuç? Koskoca iha'dan alnınızın akıyla çıktınız mı? Ağır abi doğru dürüst uçabiliyor mu? Görev yapabiliyor mu? Yok. Kaç sene geçti motoru zayıf Anka kaldı elinizde. Hani motor güçlendiriyordunuz? Kendi üretmediğin motoru güçlendiremezsin tabi. Sonra Hürkuş söz verildiği gibi silahlandı mı? Fizıbl bir makine haline geldi mi? İş gördü mü? O da yok. Üzerindeki devasa motor ithal ve korkunç pahalı. Eğitim modeli Hürkuş'la Ppl eğitimi de olmayacağına göre Hürkuş da işe yaramadı paralar ziyan oldu gitti. Şimdi bununla 5 sene ortalığı karıştırın. Model uçak için bir jet motoru bulmuşsunuz internetten o da milli ürün olmuş. Aferin.
  • Madem basari ilen test edildi görüntü nerde birakin artik yalan söylemeyi
  • Bu ne ya bizimkiler kağıttan uçak yapmış yine.. bunlar çinde oyuncakçıda satılıyor.

TUSAŞ'ın kurumsal dergisi "TAI'nin Sesi"nin 103'üncü sayısında yer alan habere göre; Gerçekleştirilen 42. uçuşta, tamamen yerli olarak tasarlanmış ve geliştirilmiş Şimşek Hedef Uçak Sistemi'nde milli sanayi ürünleri kullanıldı.

Alt aviyonik yazılımları tamamen TAI tarafından geliştirilen sistem, AKANA ve TAI firmaları tarafından tasarlanıp üretilen fırlatıcı ile fırlatılırken, TEI tarafından geliştirilmiş olan Türkiye'nin ilk yerli jet motoru TJ90 motoruyla uçuruldu. Ataletsel ölçüm birimi olarak Karel firmasına ait özgün EGI ve Tualcom firmasına ait milli veri linki ile testler başarıyla tamamlandı.

Sistem tasarımından alt sistem tasarımına giden milli çözüm yaklaşımı ve yan sanayi ile ortak çalışmalar sonucunda gelinen noktada, kullanıcılara maliyet etkin ve güvenilir çözüm sunmanın yanında, milli çözümlerle ürünün desteklenebilir özellikleri artırılmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava savunma eğitimlerinde ve hava savunma sistemi geliştiren kuruluşların sistemlerinin test ve doğrulanmasında kullanılabilecek Şimşek, milli alt sistem çözümleriyle birlikte istenilen hedefe emin adımlarla ilerliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın eğitim ihtiyaçları için ilk paket hizmet satışı teslimatları gerçekleşecek olan Şimşek Sistemi için yurt içi ve yurt dışından gelen taleplere yönelik üretim ve geliştirme faaliyetlerine devam ediliyor.

ŞİMŞEK YÜKSEK HIZLI HEDEF UÇAK SİSTEMİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hava savunma birliklerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2009 yılında Araştırma ve Geliştirme projesi olarak başlatılmış özgün TUSAŞ tasarımıdır.

Müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir açık mimari yapıda tasarlanmakta olan ŞİMŞEK Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi; hava-hava, satıh-hava, uçaksavar ve füze sistemleri ile atış ve radarla takip eğitimlerinde kullanılacak, muharip uçakların ve füzelerin uçuş karakteristiklerine yakın özelliklere sahip, Yüksek Hızlı Hedef Uçak ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

TUSAŞ özgün tasarım ve üretimi olan ŞİMŞEK sistemi genel özellikleri:

45 dakika havada kalma süresi

Azami hız 400 kts

1000ft (350m) ile 15000ft (4500m) (ASL) irtifalar arasında görev kabiliyeti

Menzil 50 km

Fırlatıcı ile kalkış

Paraşüt ile karaya veya denize iniş

Gemi helikopter platformlarından kalkış ve kontrol

İleri kompozit teknolojileri ile üretilmiş yapı

Askeri standartlara uyumluluk

Özgün "YKİ Uçuş Kontrol Sistemi" ve "Otopilot Sistemi" sayesinde kalkış ve iniş dâhil rota / yön / hız / irtifa tutma modları ile tam otonom uçuş kabiliyeti

Yer Kontrol İstasyonu ile görev öncesi planlama ve kontrol, uçuş esnasında değiştirebilme özelliği

Eve Dönüş ve Acil İniş Modları ile acil durumlarda önceden belirlenmiş eve dönüş noktasına gelerek otomatik iniş

Gerçek zamanlı kriptolu sayısal uçuş verisi telemetreleri kaydetme ve sonradan oynatabilme

Sayısal harita otomatik tanıma

Faydalı Yükler:

Pasif Radar İz Artırıcı

İlave Faydalı Yük Entegrasyon Çalışmaları:

MDI

CMDS

Duman jeneratörü

Radar Altimetre

Şimşek milli donanımla havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Yakıt ~ 7 yıl önce
45 dakikalık yakıt nereye konuyor? Zaten düdük kadar bir araç. Motoru ve kumanda sistemlerini düş. Jet yakıtı nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
--- ~ 7 yıl önce
Bayraktar iha ları tai üretmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap ~ 7 yıl önce
Azami hız 400 kts. Eyvallah, hadi 300 kts yapsın 500 km/h civarı bir hız eder. 45 dakika uçarsa, tırmanış ve inişi düşelim diyelim ki 300km mesafe gitti. Yukarıda verilen 50 km menzil ne peki? Aklınıza edeyim. Rakkamları düzgün verin bari. Karşınızda 4 işlem bilen bir halk var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru hesap ~ 4 yıl önce
Menzilin tek belirleyicisi hız ve süre değil maalesef. İHA'lar veri linkleri ile kablosuz iletişim kuruyorlar ki 50km haberleşme menzili de Şimşek'in menzilini belirleyen parametre. 4 işlem bilmekle iş bitmiyor, üzgünüm.
Cc ~ 7 yıl önce
Kanı bozuk, ruhsuz, tatminsiz istemezükçüler yine toplanmaya başlamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizde yerdirdik ~ 7 yıl önce
Ulan burda olumsuz eleştiri yapanlar bu güne kadar kağıt uçak yada kağıt gemi yaptımıda üretilen geliştirilen bu araçları eleştiriyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IQ Testi ~ 7 yıl önce
bu yorumlari yapanlara kesin IQ testi yapilmali gerci gerek yok burden belli oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sev ya terk et ~ 7 yıl önce
bu yorumları yapanlar yunan galıba... yok yok kesın yunanlı :) insan yav helal olsun der gurur duyar be bu neyin kafasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa ~ 7 yıl önce
4 işlem yapabilir mu kafan sesin? Benden daha Türksün tamam anladım da, temel matematikten muaf tutulmuş gibi bir halin var. Bak yukarıda çok basit hesaplarla anlattım. Anlayabilirsen ne ala.
Yav hee hee ~ 7 yıl önce
Sonuç? Koskoca iha'dan alnınızın akıyla çıktınız mı? Ağır abi doğru dürüst uçabiliyor mu? Görev yapabiliyor mu? Yok. Kaç sene geçti motoru zayıf Anka kaldı elinizde. Hani motor güçlendiriyordunuz? Kendi üretmediğin motoru güçlendiremezsin tabi. Sonra Hürkuş söz verildiği gibi silahlandı mı? Fizıbl bir makine haline geldi mi? İş gördü mü? O da yok. Üzerindeki devasa motor ithal ve korkunç pahalı. Eğitim modeli Hürkuş'la Ppl eğitimi de olmayacağına göre Hürkuş da işe yaramadı paralar ziyan oldu gitti. Şimdi bununla 5 sene ortalığı karıştırın. Model uçak için bir jet motoru bulmuşsunuz internetten o da milli ürün olmuş. Aferin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utan ~ 4 yıl önce
Umarım şimdi geri dönüp bu yorumunu okur ve utanırsın. Sınır ötesinde yüz akı oldu Anka'lar. Uluslar arası arenada savaş ortamında rüştünü kanıtlamış, elektronik harbe dayanıklı, uydudan ve operasyon merkezinden kontrol edilebilen ender sistemlerden birisi.
Bizde yedik ~ 7 yıl önce
Madem basari ilen test edildi görüntü nerde birakin artik yalan söylemeyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay be ~ 7 yıl önce
Bu ne ya bizimkiler kağıttan uçak yapmış yine.. bunlar çinde oyuncakçıda satılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000