18 Eylül 2011, Pazar 08:01:54

ŞİMDİYE KADAR YAPILMIŞ EN GÜÇLÜ ROKET OLACAK

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2017'den sonra Mars'ın da aralarında bulunduğu uzay yolculuklarında kullanılacak yeni dev roketini tanıtan bir animasyon yayınladı.
  • Arkadaslar ben inaniyorumki ileride Turkiyemiz Dunya'da lider ulke olucak. Genc yetenekli turk Akademisyenlerimizi Sayin Baskanimiz dogru olarak ulkelerine geri cagriyor. Bunlar Harvard, Yale, MIT, Oxford vs. mezunlari. Ayrica ulkemizde mezun olan high potential genclerimizinde degeri biliniyor. Yeterki iste TURKIYE, Milletimizin kaninda var USTUN OLMAK.
  • Jüpiterli diyorum, çünkü dünyanın oksijeninin sana yaramadığı belli. Madem o kadar çok biliyorsun, bütün dizilimleri çıkar da Türk veya müslüman milletler adına sen de bir araç yapsana canim Tarık kardeşim, böylece evine de rahat git gel yaparsın, bu dünyayı ve siteyi de fazla rahatsız etmemiş olursun.
  • Bunlar zaten kuranda yazıyor ne diye uğraşır bu insanlar böyle bilimsel şeylerle anlamıyorum.Halbuki açıp biraz Kuran okusalar şimdiye jupitere bile gitmişlerdi.Şahsen bakara da roket kelimesinin diziliş sırasına bakınca şematik olarak bu devrelerin şeklinde bir dizilim var.Bu da demek oluyorki Kuran bize 1400 yıl önceden bu roketin devre sistemini anlatıyor. Tarık Çelakıl Sevgiler...
  • kullan at dunyada amerikanin babasinin çopluguydu. pervasizca dunyanin kaynaklarini tuket bakalim amerika nereye kadar gidecek gorelim
Şimdiye kadar yapılanların en güçlüsü şeklinde nitelenen roket, 35 milyar dolara mal olacak.

ABD yönetiminden üst düzey yetkililer, projenin adını 'Uzay Fırlatma Sistemi' olarak duyurdu.

İnsansız testler 6 yıl sonra gerçekleştirilecek. 10 yıl sonra insanlı ilk görevine çıkarılacak olan roketin, 280 bin spor arabanın beygir gücüne denk bir itiş gücü olacak.
Projeyle, 2025'te bir asteroite, 2030'lu yıllarda ise Mars'a yolculuğun gerçekleşmesi bekleniyor.

Tasarımın boyutu, şekli ve sıvı yakıta olan bağımlılığı, yeni emekli olan kanatlı ve dev bir sıvı yakıt tankına monte edilmiş uzay mekiklerinden çok Apollo'yu andırıyor.
Yeni roket ilk etapta 6 kişi kapasiteli Orion kapsülü dahil olmak üzere 110 tona kadar yük taşıyabilecek. İleri safhalarda bu yükün 165 tona kadar çıkabileceği belirtiliyor.

122 metre uzunluğunda olacak olan roket, 3 bin 250 ton ağırlığa ulaşacak. Tekrar kullanılabilen mekiklerin tersine, yeni roketler "kullan-at" şeklinde üretilecek ve her bir fırlatma için yeni bir roket yapılacak.

Proje için her yıl 3 milyar dolar harcanması öngörülüyor.

ŞİMDİYE KADAR YAPILMIŞ EN GÜÇLÜ ROKET OLACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar ben inaniyorumki ileride Turkiyemiz Dunya'da lider ulke olucak. Genc yetenekli turk Akademisyenlerimizi Sayin Baskanimiz dogru olarak ulkelerine geri cagriyor. Bunlar Harvard, Yale, MIT, Oxford vs. mezunlari. Ayrica ulkemizde mezun olan high potential genclerimizinde degeri biliniyor. Yeterki iste TURKIYE, Milletimizin kaninda var USTUN OLMAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Jüpiterli diyorum, çünkü dünyanın oksijeninin sana yaramadığı belli. Madem o kadar çok biliyorsun, bütün dizilimleri çıkar da Türk veya müslüman milletler adına sen de bir araç yapsana canim Tarık kardeşim, böylece evine de rahat git gel yaparsın, bu dünyayı ve siteyi de fazla rahatsız etmemiş olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunlar zaten kuranda yazıyor ne diye uğraşır bu insanlar böyle bilimsel şeylerle anlamıyorum.Halbuki açıp biraz Kuran okusalar şimdiye jupitere bile gitmişlerdi.Şahsen bakara da roket kelimesinin diziliş sırasına bakınca şematik olarak bu devrelerin şeklinde bir dizilim var.Bu da demek oluyorki Kuran bize 1400 yıl önceden bu roketin devre sistemini anlatıyor. Tarık Çelakıl Sevgiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kullan at dunyada amerikanin babasinin çopluguydu. pervasizca dunyanin kaynaklarini tuket bakalim amerika nereye kadar gidecek gorelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000