15 Ağustos 2009, Cumartesi 09:21:53

Silah Taşıması için Moskova'ya Hava Sahası Açtık

Ermenistan’ın Türkiye konusundaki önemli isimlerinden Richard Giragosyan, önemli bir iddia ortaya attı.
  • Sen ya ne dediğini bilmiyorsun ya da ne dediğini bilmiyorsun. İranla Azerbaycan aynı mezhepte olsa bile yüzyılladır devam eden sürtüşme günümüzde de son hız yoluna devam etmektedir. İran'ın Azerbaycan'ın egemenlik haklarını denizde, havada defalarca çiğnediği bilinmektedir. Karabağ savaşında Moskova-Erivan-Tahran ittifakını Washington-Ankara-Bakü dengelemeye çalışmıştır. Bunun gibi örnekler sayısızdır. Azerbaycan siyasi görüş olarak hiç bir zaman İran'ın yanında bulunmamış, bulunmayacaktır da. Lütfen oturduğunuz yerden bilmeden atmayın. Saygılarımla.
  • Azerbaycana havayolu ile ulaşmak güzel, ancak herkes işi gereği havayolu kullanamayabiliyor ve film o zaman başlıyor. Hükümetlerinin hiçbir kanadı Türkiye taraftarı değil. Vize bile kapılardan alamıyoruz. Gümrüklerde Türklere yapılan işkencelerin bini bir para. Siyasi ve Mezhep olarakda İran ile aynı saftalar. Örneğin Türkiye-İran savaşı çıksa İranın yanında yer alırlar. O boru hatlarıda bizim ihanet etmeyeceğimizi bildiklerinden buradan geçti.
  • Arkadaşım Azerbaycan Kafkasyanın gerek ekonomik, gerek siyasal olarak en büyük ülkesi olmasına rağmen Rusya'ya karşı koyacak kadar güçlü ülke değildir. Rusya'yla bazı anlaşmaları istese de istemese de yapmak zorundadır. Enerji anlaşmalarına gelince Azerbaycan'ın Rusya'dan geçen tek enerji hattı Bakü-Novorossisk petrol hattıdır ki bu hat Sovyetler Birliği döneminde yapılmıştır. Bağımsızlıktan sonra Azerbaycan'la Rusya arasınsa tek enerji hattı yapılmamıştır. Tam tersine Bakü-Tiflis-Ceyhan(BTC) petrol hattı, Bakü-Tiflis Erzurum doğalgaz hattı ve uygulama aşamasında olan Nabucco hattı Türkiye üzerinden yapılmıştır.
  • ne ihaneti kardeşim azeriler dostumuzsa neden gidip ruslarla antlaşma yapıyor neden kktc yi tanımıyor bunlar kese kağıdından kardeş geçenlerde gitti rusyadan petrol ant. yaptılar biz ise hava sahası açınca mı kalleş oluyoruz gidiyor rusya azeri generali öldürüyor 1 hafta sonra yine antlaşma asıl kotu olan bız değıl sız sınız bıral oz eleştırı yapalım lutfen

Ermenistan Strateji ve Ulusal Araştırmalar Merkezi Başkanı da olan Giragosyon, Erivan’da düzenlenen, “Geçmişte ve gelecekte Türkiye-Ermenistan ilişkileri” sempozyumunda, Türkiye’nin, Gümrü’deki Rus Askeri Üssü’ne silah taşınabilmesi için Rusya’ya hava sahasını açtığını iddia etti. Giragosyon, şu iddiaları ortaya attı: 
 
“Bu durum, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinden öte Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalizasyonu için önemli. Bu kapsamda geçen yılki Rus-Gürcü savaşından sonra, Türkiye ile Rusya arasında gizli bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma, Gümrü’de bulunan Rus hava üssüne her türlü askeri teçhizatın taşınması için Türkiye’nin hava sahasını Rusya’ya açmayı içeriyor.”

Dışişleri: Uçuş var yardım yok

Dışişleri yetkileri Türkiye’den Ermenistan’a hava sahasına geçişte herhangi bir sorun olmadığını, Rusya’nın askeri üs uçuşu için diplomatik yollardan başvuru yapıp, uygun görülmesi halinde izin verildiği takdirde askeri kargo uçuşu yapabildiğini söylediler. Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin de yaptığı açıklamada “panarmenian” sitesinde yer alan haberde yansıtılan unsurların gerçekdışı olduğunu belirtti.

Azeri basını: Adı, ihanet

RICHARD Giragosyon’un iddiaları, Erivan yönetimine yakınlığı ile bilinen “panarmenian.net” isimli internet sitesinde dün birinci haber olarak yer alınca, Azerbaycan habere geniş yer verdi.

Yeni Müsevat gazetesi haberi, “AK Parti Hükümeti’nden Azerbaycan’a ihanet” başlığı ile duyurdu. Yorumda şu görüşlere yer verildi:

O silahlar bizi vurdu

“AK Parti Hükümeti, Azerbaycan ve Türkiye’de yükselen itirazlardan sonra Ermenistan sınırını şimdilik açmasa da, işbirliğini sürdürmeye devam etmektedir. Ermenistan’daki Rus silahları Azerbaycan topraklarının işgalinde, askerlerinin öldürülmesinde önemli rol oynadı. Rus silahlarının Ermenistan’a sevkiyatı için hava sahasının açılmasının bir adı vardır, o da ihanettir.”

Silah Taşıması için Moskova'ya Hava Sahası Açtık

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sen ya ne dediğini bilmiyorsun ya da ne dediğini bilmiyorsun. İranla Azerbaycan aynı mezhepte olsa bile yüzyılladır devam eden sürtüşme günümüzde de son hız yoluna devam etmektedir. İran'ın Azerbaycan'ın egemenlik haklarını denizde, havada defalarca çiğnediği bilinmektedir. Karabağ savaşında Moskova-Erivan-Tahran ittifakını Washington-Ankara-Bakü dengelemeye çalışmıştır. Bunun gibi örnekler sayısızdır. Azerbaycan siyasi görüş olarak hiç bir zaman İran'ın yanında bulunmamış, bulunmayacaktır da. Lütfen oturduğunuz yerden bilmeden atmayın. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Azerbaycana havayolu ile ulaşmak güzel, ancak herkes işi gereği havayolu kullanamayabiliyor ve film o zaman başlıyor. Hükümetlerinin hiçbir kanadı Türkiye taraftarı değil. Vize bile kapılardan alamıyoruz. Gümrüklerde Türklere yapılan işkencelerin bini bir para. Siyasi ve Mezhep olarakda İran ile aynı saftalar. Örneğin Türkiye-İran savaşı çıksa İranın yanında yer alırlar. O boru hatlarıda bizim ihanet etmeyeceğimizi bildiklerinden buradan geçti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşım Azerbaycan Kafkasyanın gerek ekonomik, gerek siyasal olarak en büyük ülkesi olmasına rağmen Rusya'ya karşı koyacak kadar güçlü ülke değildir. Rusya'yla bazı anlaşmaları istese de istemese de yapmak zorundadır. Enerji anlaşmalarına gelince Azerbaycan'ın Rusya'dan geçen tek enerji hattı Bakü-Novorossisk petrol hattıdır ki bu hat Sovyetler Birliği döneminde yapılmıştır. Bağımsızlıktan sonra Azerbaycan'la Rusya arasınsa tek enerji hattı yapılmamıştır. Tam tersine Bakü-Tiflis-Ceyhan(BTC) petrol hattı, Bakü-Tiflis Erzurum doğalgaz hattı ve uygulama aşamasında olan Nabucco hattı Türkiye üzerinden yapılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne ihaneti kardeşim azeriler dostumuzsa neden gidip ruslarla antlaşma yapıyor neden kktc yi tanımıyor bunlar kese kağıdından kardeş geçenlerde gitti rusyadan petrol ant. yaptılar biz ise hava sahası açınca mı kalleş oluyoruz gidiyor rusya azeri generali öldürüyor 1 hafta sonra yine antlaşma asıl kotu olan bız değıl sız sınız bıral oz eleştırı yapalım lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000