09 Aralık 2017, Cumartesi 17:49:34

Siirt Havalimanı'nda çalışmalar ne durumda?

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Siirt Havaalanının uçuşlara uygun hale getirilmesi amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Siirt İl Özel İdaresi iş birliğinde geçen ay başlatılan çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
  • yaşasın reis.gerçi geç kalındı ama olsun,en fazla neye seviniyorum biliyormusunuz:BATMANA gidip oradan siirte gitmek çok zoruma gidiyor.bizim memleket yerinde sayarken(ekonomik ve gelişmişlik)BATMAN siirtliler sayesinde ihya oldu
  • Defalarca siirteki mevcut havalimanın yerinin uçuşlar için çok güvenli olmadığı söylendiği taktirde neden hala orası için bu kadar inatlaşip vazgeçilmiyor bu güne kadar siirtte akla uygun hareket edilmediği için siirt hep kaybetti milyonlarca para yutan o kara delikten vazgeçilmeli artık, siirte bilimsel etüt çalışmaları yapılsın neresi uygunsa orada yapılsın şurada yapılmış burada yapılmış hiç önemi yok sonuçta siirte yapılacak boş laflarla kuru gürültü ile ne yazik ki bugüne kadar siirtimiz hep kaybetti.
  • SAYIN EDİTÖR! EMİN OLUNUZ Kİ SİİRT HAVALİMANINDAKİ ÇALIŞMALARI İSTEMEYEN YORUMCULARIN HEPSİNİN YENİ HAVALİMANI İSTEDİKLERİ ALANDA ARAZİLERİ VARDIR. SIRF PARA KAZANMAK İÇİN BUNU İSTİYORLAR. YENİ HAVALİMANININ KAÇ PARA OLDUĞU ORTADAYKEN MİNUMUM HARCAMAYLA YAPILAN MEVCUT HAVALİMANI ŞEHİR MERKEZİNE SADECE 5 KM’DİR. BUDA BİZE ŞUNU GÖSTERİYOR. TÜRKİYE’MİZİN ŞEHİR MERKEZİNE EN YAKIN HAVALİMANINA SAHİBİZ. TÜM SİİRTLİLER YAPILAN MEVCUT ÇALIŞMALARI DESTEKLİYOR. EMİN OLUNUZ. SAYGILARIMLA.
  • YERİ DEĞİŞMELİ rümuzula yazan zat-ı muhterem. kısacası sen siirt havaalaına müsait değilsin
  • Borajet varken ne güzel di. Borajetin embraer ucaklari inebiliyordu tek. Batirdiniz borajeti siirtte ucaksiz kaldi. Yaziklar olsun boyle dolandiricilara
  • Kissacasi karadasim orasi uygun bir yer degil, yeri degismeli, dedigin budur
  • Üç dilli kent
  • Siirtimize hayırlı olsun inş
  • En kısa sürede SXZ e uçuş yapabilmek temennisiyle
  • Havaalanını iyi biliyoruz yaklaşık 20-25 yıldır yapılmış ama bir türlü tandıman alınamadı. Yine randıman vereceğine inanmıyoruz. Sayın vekil şehrin geleceği ile maalesef oynuyor. Yeni havaalanının yapımasını istemeyip engellediği için Siirt seni unutmayacak... Keşke yanılsam ve uçuşların sürekliliğini görsek..

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Siirt Havaalanının uçuşlara uygun hale getirilmesi amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Siirt İl Özel İdaresi iş birliğinde geçen ay başlatılan çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Hava meydanları yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Aktay, DHMİ tarafından yapılacak çalışmaların önümüzdeki hafta ihale edileceğini, tüm bu çalışmaların sonunda Siirt Havaalanının uçuşa elverişli hale getirileceğini ve en kısa sürede seferlerin başlayacağını ifade etti. Aktay, "Pistin fiziki durumu nedeniyle pilotların sefer yapmak istememesi nedeniyle Siirt Havaalanımız, uzun zamandır uçuş trafiğine kapalı bulunmaktadır. Bizleri ve vatandaşlarımızı üzen bu durumu kalıcı çözmek amacıyla Ankara'da ciddi girişimlerimiz oldu. Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan başta olmak üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak ile çeşitli değerlendirmelerde bulunduk. Ardından DHMİ uzmanları tarafından havaalanımızda teknik incelemeler yapıldı ve sonuç raporu hazırlandı. Bu rapora göre, havaalanımızda kurulması planlanan Glide Path cihazının kritik sahasında kalan tepeler tesviye edilecek, bozuk zemin düzeltme yoluna gidilecek. Bakım çalışmalarının ardından kötü hava koşullarında bile uçakların güvenli bir şekilde inmesini sağlayabilen ILS sistemi kurulacak. Yani aslında pist açısından değerlendirecek olursak, ilimiz yeni bir havaalanına kavuşmuş olacaktır" dedi. - SİİRT

Siirt Havalimanı'nda çalışmalar ne durumda?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

kahraman ~ 6 yıl önce
yaşasın reis.gerçi geç kalındı ama olsun,en fazla neye seviniyorum biliyormusunuz:BATMANA gidip oradan siirte gitmek çok zoruma gidiyor.bizim memleket yerinde sayarken(ekonomik ve gelişmişlik)BATMAN siirtliler sayesinde ihya oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 6 yıl önce
Defalarca siirteki mevcut havalimanın yerinin uçuşlar için çok güvenli olmadığı söylendiği taktirde neden hala orası için bu kadar inatlaşip vazgeçilmiyor bu güne kadar siirtte akla uygun hareket edilmediği için siirt hep kaybetti milyonlarca para yutan o kara delikten vazgeçilmeli artık, siirte bilimsel etüt çalışmaları yapılsın neresi uygunsa orada yapılsın şurada yapılmış burada yapılmış hiç önemi yok sonuçta siirte yapılacak boş laflarla kuru gürültü ile ne yazik ki bugüne kadar siirtimiz hep kaybetti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUAT AYDIN ~ 6 yıl önce
SAYIN EDİTÖR! EMİN OLUNUZ Kİ SİİRT HAVALİMANINDAKİ ÇALIŞMALARI İSTEMEYEN YORUMCULARIN HEPSİNİN YENİ HAVALİMANI İSTEDİKLERİ ALANDA ARAZİLERİ VARDIR. SIRF PARA KAZANMAK İÇİN BUNU İSTİYORLAR. YENİ HAVALİMANININ KAÇ PARA OLDUĞU ORTADAYKEN MİNUMUM HARCAMAYLA YAPILAN MEVCUT HAVALİMANI ŞEHİR MERKEZİNE SADECE 5 KM’DİR. BUDA BİZE ŞUNU GÖSTERİYOR. TÜRKİYE’MİZİN ŞEHİR MERKEZİNE EN YAKIN HAVALİMANINA SAHİBİZ. TÜM SİİRTLİLER YAPILAN MEVCUT ÇALIŞMALARI DESTEKLİYOR. EMİN OLUNUZ. SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ~ 6 yıl önce
Ahl nerede sizce ya da sabiha gökçen ? Ya adana, kahraman maraş, trabzon sayıyım mı daha. Sadece 5 km imiş de miş miş. Uçak inemeyen havaalanını onarsan ne yapacaksın ? Hele maliyet yorumun da tam bomba. Sıfırdan havaalanı yapılsa mevcudu ayağa kaldırmak için gereken paradan az tutuyor. Bunun nesini anlamadın ki ?
cahit alp ~ 6 yıl önce
YERİ DEĞİŞMELİ rümuzula yazan zat-ı muhterem. kısacası sen siirt havaalaına müsait değilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borajet ~ 6 yıl önce
Borajet varken ne güzel di. Borajetin embraer ucaklari inebiliyordu tek. Batirdiniz borajeti siirtte ucaksiz kaldi. Yaziklar olsun boyle dolandiricilara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeri degismeli ~ 6 yıl önce
Kissacasi karadasim orasi uygun bir yer degil, yeri degismeli, dedigin budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih can ~ 6 yıl önce
sen kurtalan hayalini unut
Apron ~ 6 yıl önce
Üç dilli kent

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 6 yıl önce
Siirtimize hayırlı olsun inş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah ~ 6 yıl önce
En kısa sürede SXZ e uçuş yapabilmek temennisiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siirtli ~ 6 yıl önce
Havaalanını iyi biliyoruz yaklaşık 20-25 yıldır yapılmış ama bir türlü tandıman alınamadı. Yine randıman vereceğine inanmıyoruz. Sayın vekil şehrin geleceği ile maalesef oynuyor. Yeni havaalanının yapımasını istemeyip engellediği için Siirt seni unutmayacak... Keşke yanılsam ve uçuşların sürekliliğini görsek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat aydın ~ 6 yıl önce
SİİRTLİ sen siirtli olamazsın. türkiyenin şehir merkezine en yakın havalimanı düzgün hale getiriliyor ve sen karşı çıkıyorsun. sen boşverde hayal ettiğin ve yakın akrabalarının arazisi olan yerde havalimanı istemekten vazgeç.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000