25 Kasım 2011, Cuma 07:40:02

SİGORTACILAR DA PANİĞE KAPILDI!

Thomas Cook’un mali durumundan endişe eden bazı sigorta şirketleri, grubun paket tur dışından kalan, yalnız uçuş ve yalnız konaklama ürünlerindeki sigorta kapsamlarını askıya aldılar...
  • KARDEŞ NE YORUM YAZMIŞSIN BEE, ALTINA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YAZSAN YEDİRECEKSİN MİLLETE HANİ, ZUHAHAHA
  • banka ve sigortaların bu tur proaktif tedbirleri şirketlerin durumunu oldugundan da zor hale getirecektir.
Northern & Western Insurance Company, Thomas Cook’un yalnız uçuş ve yalnız konaklama ürünlerindeki kapsamayı geçici olarak askıya aldı.
 
Öte yandan Hays Travel, TTA Worldchoice ve Advantage şirketleri de satış acentelerine yeni durum hakkında bilgi verirken, acenteler grubun paket turlarını satmaya devam edeceklerini açıkladı.
 
Hays Travel genel müdürü John Hays yaptığı açıklamada Thomas Cook’u hala desteklediklerini ancak, yalnız uçuş ve yalnız konaklama ürünlerindeki satışları durdurmaktan başka çareleri olmadığını vurguladı. Hays, “Bu sürpriz oldu ve bu ürünlerin satışını durdurmak zorunda kaldık. Eğer sigorta olmadan satmak durumunda kalsaydık, sakat ve yaralayıcı olabilirdi. Sigortalar bu ürünleri yeniden kapsama alırsa biz de satmaya devam ederiz. Öte yandan Thomas Cook ile sorunumuz yok. Paket turları halen satıyoruz. Onların düşmesinin istemeyiz ki bu endüstri için yıkıcı olur” dedi.
 
Advantage’nin mali direktörü David Sharp da açıklamasında “Sigortacılardan, kapsamları daraltma konusunda çok sayıda e-posta aldık. Açıkçası bunlara uymak durumunda idik. Bu konuda fazla bir seçeneğimiz yok” dedi.
 
The Travel Network Group’un genel müdürü Gary Lewis de açıklamasında, “Üyelerimizi, Thomas Cook’un yalnız uçuş ve yalnız konaklama ürünlerini satmaları durumunda sigortanın devre dışı olacağını bildirdik. Satışları durdumadık, tercihi üyelerimize bıraktık” dedi.
 
Sektörde sigorta sağlayıcıları arasında yer alan IPP ise şimdilik sigorta kapsamında daraltmaya gitmediğini belirtirken, kapsamı daraltanların, sektörü tanımadıklarını açıkladı.
SİGORTACILAR DA PANİĞE KAPILDI!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
KARDEŞ NE YORUM YAZMIŞSIN BEE, ALTINA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YAZSAN YEDİRECEKSİN MİLLETE HANİ, ZUHAHAHA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
banka ve sigortaların bu tur proaktif tedbirleri şirketlerin durumunu oldugundan da zor hale getirecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000