13 Ekim 2009, Salı 06:25:34

Sigara içme odasına ilk müdahale

Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminalinde sigara içme terası oluşturulması Tütün Dumansız Hava Sahasının ihlali olarak değerlendirildi. Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) uygulamayı 100 tütün dumansız hava sahasına ilk "sulandırma" olarak nitelendirdi...
  • koca terminalde 3-5 metrelik yeride çok gördünüz bize içmeyeni zorla içirmiyoruz ya unuttunuz galiba sigara içsekte bizde bir insan türüyüz bizimde bazı haklarımız dar da olsa 3-5 metrekarelik bir yerimiz olsun
  • olay gayet basıt tır arkadaslar.sıgara ıcme yasagının bu kadar dayatılması ınsanların ıstedıgı kadar,devletınde bır ıstedıgıdır.kapalı mekanlarda ozellıkle cafe bar gıbı ısletmelerde yogun bır sekılde musterı kaybına yol acmıstır.ancak devlet bır sure sonra sıgara odası ruhsatı cıkarma gıbı bır eylemde bulunup hazıneyı ve bazı kısılerın kesesını doldurmayı dusunmesı gıbı bır teorı yı ele alırsak havalımanında boyle bır saolnun acılması tabıkıde pek cok kısının ısıne gelmeyecektır...
  • Ben sigaraya 19 mayısta başladım. Sigara içmeyen kişinin sigara odasında ne işi var? Özgürlükten bahsediyorsunuz. Teröristere açılım yapıp olan özgürlüklerinin gübresini çıkarmaya çalışan hükümet size bir zarar sigara odalarımı?
  • Allah aşkına tartışılacak başka bir şey kalmadı da havaalanındaki sıgara odası için eneji sarf ediyorsunuz. Türkiyedeki pahalılıktan, Fransanın Türkiyeye karşı koyduğu şartlar vs gibi.
  • Bugün hemen hemen avrupanın bütün havalimanlarında sigara içme yeri vardır. Burada da olması kadar doğal birşey yoktur. Önlemini aldığınız sürece içilebilir. Ayrıca içerideki kokuyuda içenler düşünür içmeyenler değil.
  • Dış hatlar gidiş terminalini TÜRKİYE sınırları içinde sanarak TÜRKİYE kanunlarına göre mi yorumluyorsunuz? O bölge uluslararasıdır.
  • Sigara odasının bulunmasından yanayım. Avrupa'nın bircok havaalanında oldugu gibi özel bir havalandırma ile sigara dumanı bulunan yerden kesinlikle dışarı çıkmıyor, ilgili oda da sadece keskin bir izmarit kokusu bulunuyor o da içerideki hava sirkülasyonun nedeniyle kesinlikle hiçbir yere dağılmıyor.
  • Atü çalışanıyım..işim gereği tüm gün ofisimdeyim ancak hava almak için 10 dk dışarı çıkmak istediğimde çıktığıma çıkacağıma pişman oluyorum.Hava almak ne mümkün,duman altı heryer
  • 32 yıl kullndıktan sonra 3 yıl önce kendi isteğimle bıraktığım sigaraya, gösterilen abartılı tepkiler yüzünden tekrar başlayacağım. Nedir yahu, sigara içmyenler kadar içenlerin de hakları yok mu?. Sigara içenler için kanunda belirtildiği şekilde özel bir yer ayırılmış buraya da karşı çıkılıyor. Bu artık fazla oluyor. Zaten tedirgin olarak uçan birçok yolcu var. Buna sigarasızlık da eklendiğinde kabin içinda yolcular arsında ve personele karşı asabi patlamalar yaşanıyor. Sigaraya karşıyız, keşke hiç kullanmasaydım, keşke hiç kimse kullanmasa ama bu kadar baskı aksi yönde tepki doğurur. Unutmayalım, biz Türküz. İnadımız tutarsa teperiz. Zamanla kullananlar azalacak. Biraz sabır.
  • kimsenin dumanı kimseyi rahatsız etmediği müddetçe ayrı ayrı alanlarda içildiği sürece serbest olmalıdır.Türkiyede bu iş çok anlamsız bir şekilde dayatılıyor.içenlerede saygı duymak lazım.

SSUK yaptığı açıklamada şu görüşü dile getirdi:

"Kapalı alanlarda sigara içmeyi yasaklayan 4207 sayılı Kanun 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 17 aydır Türkiye'nin havaalanlarında sigara içilmemekte ve kanuna yüksek bir uyum sergilenirken, bir kaç odaktan seslendirilen şikayetler nedeniyle Atatürk havaalanı dış hatlar terminalinde ana binaya açılan bir teras sigara içme bölümü olarak düzenlenmiştir. Bu düzenleme 4207 sayılı kanunu doğrudan ihlal etmekte olup Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi kanunu korumaya kararlı olduğunu kamuoyuna duyurur."

Sigara içme odasına ilk müdahale

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
koca terminalde 3-5 metrelik yeride çok gördünüz bize içmeyeni zorla içirmiyoruz ya unuttunuz galiba sigara içsekte bizde bir insan türüyüz bizimde bazı haklarımız dar da olsa 3-5 metrekarelik bir yerimiz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olay gayet basıt tır arkadaslar.sıgara ıcme yasagının bu kadar dayatılması ınsanların ıstedıgı kadar,devletınde bır ıstedıgıdır.kapalı mekanlarda ozellıkle cafe bar gıbı ısletmelerde yogun bır sekılde musterı kaybına yol acmıstır.ancak devlet bır sure sonra sıgara odası ruhsatı cıkarma gıbı bır eylemde bulunup hazıneyı ve bazı kısılerın kesesını doldurmayı dusunmesı gıbı bır teorı yı ele alırsak havalımanında boyle bır saolnun acılması tabıkıde pek cok kısının ısıne gelmeyecektır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben sigaraya 19 mayısta başladım. Sigara içmeyen kişinin sigara odasında ne işi var? Özgürlükten bahsediyorsunuz. Teröristere açılım yapıp olan özgürlüklerinin gübresini çıkarmaya çalışan hükümet size bir zarar sigara odalarımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah aşkına tartışılacak başka bir şey kalmadı da havaalanındaki sıgara odası için eneji sarf ediyorsunuz. Türkiyedeki pahalılıktan, Fransanın Türkiyeye karşı koyduğu şartlar vs gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bugün hemen hemen avrupanın bütün havalimanlarında sigara içme yeri vardır. Burada da olması kadar doğal birşey yoktur. Önlemini aldığınız sürece içilebilir. Ayrıca içerideki kokuyuda içenler düşünür içmeyenler değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dış hatlar gidiş terminalini TÜRKİYE sınırları içinde sanarak TÜRKİYE kanunlarına göre mi yorumluyorsunuz? O bölge uluslararasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sigara odasının bulunmasından yanayım. Avrupa'nın bircok havaalanında oldugu gibi özel bir havalandırma ile sigara dumanı bulunan yerden kesinlikle dışarı çıkmıyor, ilgili oda da sadece keskin bir izmarit kokusu bulunuyor o da içerideki hava sirkülasyonun nedeniyle kesinlikle hiçbir yere dağılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Atü çalışanıyım..işim gereği tüm gün ofisimdeyim ancak hava almak için 10 dk dışarı çıkmak istediğimde çıktığıma çıkacağıma pişman oluyorum.Hava almak ne mümkün,duman altı heryer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
32 yıl kullndıktan sonra 3 yıl önce kendi isteğimle bıraktığım sigaraya, gösterilen abartılı tepkiler yüzünden tekrar başlayacağım. Nedir yahu, sigara içmyenler kadar içenlerin de hakları yok mu?. Sigara içenler için kanunda belirtildiği şekilde özel bir yer ayırılmış buraya da karşı çıkılıyor. Bu artık fazla oluyor. Zaten tedirgin olarak uçan birçok yolcu var. Buna sigarasızlık da eklendiğinde kabin içinda yolcular arsında ve personele karşı asabi patlamalar yaşanıyor. Sigaraya karşıyız, keşke hiç kullanmasaydım, keşke hiç kimse kullanmasa ama bu kadar baskı aksi yönde tepki doğurur. Unutmayalım, biz Türküz. İnadımız tutarsa teperiz. Zamanla kullananlar azalacak. Biraz sabır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kimsenin dumanı kimseyi rahatsız etmediği müddetçe ayrı ayrı alanlarda içildiği sürece serbest olmalıdır.Türkiyede bu iş çok anlamsız bir şekilde dayatılıyor.içenlerede saygı duymak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000