13 Nisan 2011, Çarşamba 08:21:04

SİDNEY'E İKİNCİ HAVAALANI

Avustralya Federal Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Anthony Albanese, ülkenin en büyük şehri Sidney´e ikinci bir havaalanı yapılacağını açıkladı.
  • Sydney'e geldigimden beri hep ayni hikaye. Sendikacinin dedigi gibi bir 65 yil daha konusuruz. Badgery's Creek yeri yillaridir hazirlanmis ve bos birakilmis. Politikacilar oy ugruna oradan vazgectiler ve simdi o bolgede bir suru evler yapiliyor. Olu yatirim diye buna denir. Simdi birde Newcastle, Goulburn,Wollongong,Canberra,Central Coast hikayeleri var.
  • Senin dediğin en çok yolcu geçişi. Singapur,Hong Kong ve Incheon havaalanları yolcuların en çok rahat ettikleri,beğendikleri, trafiğin aksamadığı havaalanları. Bu listede Heathrow,Paris,Los Angeles gibi havaalanları bile son sıralarda yer alıyor.
  • Son paragrafta Çin'i kasıtlı olarak mı yazmamışlar? Pekin geçen yıl Atlanta'nın ardından dünya 2'inciliğine yükseldi. Birkaç sene sonra 1. olması bekleniyor.
Sidney Havaalanı´nın zaten tam kapasite ile hizmet verdiğini söyleyen Federal Bakan, "Sidney gibi bir dünya kentine, ikinci bir havaalanı gerekiyor." dedi.

İkinci bir havaalanı yapılmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde havaalanına gidişler ve uçakların havaalanı trafiğinde 4-5 saat gecikmeler yaşanabileceğini açıklayan yetkililer, konu ile ilgili geniş araştırmanın yılın ikinci yarısında açıklanacağını belirtiyor.

Avustralya Federal Hükümeti, Sidney´de ikinci bir havaalanının olmamasının ekonomik büyümeye de engel olduğunu açıkladı. Sidney´in Avustralya'nın küresel kapısı olduğunu söyleyen Federal Ulaştırma Bakanı Anthony Albanese, "İkinci bir havaalanının eksikliği Avustralya'nın ekonomik büyümesini engelliyor ve yeni istihdam sahalarını da daraltıyor." dedi.

İkinci havaalanı için olabilecek 10 bölgenin araştırılıp incelendiğini söyleyen Bakan Albanese, bunlar arasında yer alan Badgerys Creek´in dikkate alınmayacağını belirtti. NSW Eyalet Başkanı Barry O'Farrell ise ikinci bir havaalanı fikrine karşı olmadığını ancak Sidney civarında inşa edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Macquarie radyosuna konuşan Barry O'Farrell, problemin çok hızlı demiryolu ağı bağlantıları ile ele alınması gerekli olduğunu söyledi. "Ben her zaman Sidney-Canberra arası için hızlı tren bağlantısından yanayım diyen Eyalet Başkanı, "Melbourne, Canberra, Sidney ve Brisbane şehirlerini hızlı tren ağı ile birbirlerine daha da yakınlaştırabiliriz" dedi.

Radyoyu arayan bazı dinleyiciler de hızlı tren projesini savundu. Bir dinleyici Sidney´den başka şehirlere hızlı trenle neredeyse uçaktan daha hızlı gidilebileceğini söyledi. "Havaalanına gidiş, uçağa yetişme ve gecikmeleri de hesap edersek Melbourne´e gitmek üç saati buluyor. Bunun yerine daha az stres yaşayarak hızlı trenle gitmeyi tercih ederim." diyor. Başka bir dinleyici de Havaalanı için Newcastle´ı önerdi.

Avustralya İşçi Sendikası Ulusal Sekreteri Paul Howes ise "1946 yılında Sidney´e ikinci bir havaalanı için çeşitli araştırmalar yapıldı, çalışmalar başlatıldı. Çeşitli yerler önerildi ama tüm bu yerler bir takım nedenlerle veto edildi. Altmış beş yıl sonra, hiçbir şey değişmedi. 65 yıl içinde, yeni bir havalimanı için halen geçerli bir çözüm ve altyapıya sahip değiliz. Belki de şimdi tam zamanı eğer bu sefer de yapılmazsa aradan ikinci bir 65 yıl daha geçecek ve biz hala ikinci bir havaalanının ihtiyaç olduğunu konuşup, tartışacağız." dedi.

Diğer taraftan Avustralya´nın hiç bir havaalanı dünyadaki en iyi 10 havaalanı sıralamasında bulunmuyor. Asya ülkelerinin liderliğini yaptığı ilk üç sırada Singapur, Hong Kong ve Kore havaalanları yer alıyor.
SİDNEY'E İKİNCİ HAVAALANI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sydney'e geldigimden beri hep ayni hikaye. Sendikacinin dedigi gibi bir 65 yil daha konusuruz. Badgery's Creek yeri yillaridir hazirlanmis ve bos birakilmis. Politikacilar oy ugruna oradan vazgectiler ve simdi o bolgede bir suru evler yapiliyor. Olu yatirim diye buna denir. Simdi birde Newcastle, Goulburn,Wollongong,Canberra,Central Coast hikayeleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin dediğin en çok yolcu geçişi. Singapur,Hong Kong ve Incheon havaalanları yolcuların en çok rahat ettikleri,beğendikleri, trafiğin aksamadığı havaalanları. Bu listede Heathrow,Paris,Los Angeles gibi havaalanları bile son sıralarda yer alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son paragrafta Çin'i kasıtlı olarak mı yazmamışlar? Pekin geçen yıl Atlanta'nın ardından dünya 2'inciliğine yükseldi. Birkaç sene sonra 1. olması bekleniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000