21 Haziran 2017, Çarşamba 10:34:05

SHY-DER iftarda bir araya getirdi

Sivil Havacılık Çalışanları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (SHY-DER) SHGM’den emekli olmuş, çalışıp ayrılmış veya halen çalışmakta olan mevcut çalışanlar için Ankara’da bir iftar yemeği düzenledi.
  • Bütün TSE severler burada. Ne güzel. Ne güzel.

Sivil Havacılık Çalışanları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (SHY-DER) SHGM’den emekli olmuş, çalışıp ayrılmış veya halen çalışmakta olan mevcut çalışanlar için Ankara’da bir iftar yemeği düzenledi.

Dernek Başkanı Oktay Erdağı yemekte yaptığı konuşmada:

Değerli Arkadaşlar,

Hepiniz hoş geldiniz, herkese hayırlı ramazanlar ve iyi iftarlar diliyorum. Allah, niyetli olan herkesin orucunu kabul eylesin. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

En önemli amacı “Üyeleri arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel dayanışmayı sağlamak” olan “Sivil Havacılık Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SHY-DER);

2015 yılında kurulduktan hemen sonra, 2015 ve 2016 Yıllarında Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) ile birlikte 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü kutlamalarını organize ederek, ICAO’nun her yıl belirlediği “tema” ve Türk Sivil Havacılık Endüstrisinin gelişimi ve sorunları konularında farkındalık yaratmaya çalışmıştır.

Yine Derneğimiz her yıl birkaç kez olmak üzere düzenlediği kahvaltı programlarıyla SHGM de mevcut çalışan, çalışıp ayrılan veya emekli olan arkadaşlarımızı bir araya getirerek aralarındaki sosyal bağı güçlendirmeye ve SHGM’ye olan aidiyet duygularının gelişip kurumsallaşmasına katkı sağlamaya çalışmıştır. SHGM’deki kurumsal hafızanın korunması bakımından da bu tür sosyal etkinleri önemsediğimizi ve daha da büyüyerek faaliyet alanlarımızın genişletilebilmesi için hepinizin katkılarının önemli olduğunu belirtmek isterim.

Derneğimizin çok önem verdiği diğer bir konu ise her zaman ve her ortamda SHGM’nin kurumsal kimliğinin ön plana çıkarılarak,en azından 2920 ve 5431 Sayılı Kanunlar ile belirlenen görev yetki ve sorumluluklarının önemi oranında tanınabilirliliğinin sağlanmasına katkıda bulunmaya çalışmaktır.

Ayrıca tüm SHGM ailesi olarak hepimize düşen en önemli görevlerden birisi de 2003 yılında “Her vatandaşımız hayatında en az bir kez uçağa binecektir” sloganıyla havacılığımızdaki serbestleşmeyi başlatan ve yasalaşması uzun yıllar sürüncemede kalan 5431 Sayılı Kanunun 2005 yılında çıkarılmasına önderlik ederek SHGM’nin bu günlere gelmesini sağlayan o günkü Bakanımız şimdiki Başbakanımız Sayın Binali Yıldırımı her vesileyle saygıyla anmak ve ona olan şükran borcumuzu her ortamda vurgulamaktır.

Türk Sivil Havacılık Tarihi bakımından bir dönüm noktası olan bu çalışmalara yaptığı değerli katkıların canlı şahitlerinden birisi olarak bu hatırlatmayı yapmayı da vicdani sorumluğumun ve meslek ahlakımın bir gereği sayıyorum.

İyi ki buradasınız...iyi ki beraberiz...Hepinizi saygıyla selamlıyorum, afiyet olsun.






 

SHY-DER iftarda bir araya getirdi

Yorumlar

Standartçılar ~ 7 yıl önce
Bütün TSE severler burada. Ne güzel. Ne güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne dedin ~ 7 yıl önce
Sen şimdi ne dedin veya ne demek istedin? Mashar Osanı saygıyla anıyorum. Ülkem ve ülkemin insanları kafayı yemiş vesselam...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000