25 Mayıs 2017, Perşembe 12:33:45

SHGM ihbarcıları uyardı!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, "Hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek" suçuyla ilgili önemli bir hatırlatmada bulundu.
  • İhbarcılık prim yapıyor , gelir kaynağı oldu.. Komşu komşusunu ihbar eder oldu,, havacılıkta niye olmasın, adamlar sizi örnek aldı.. Ey muhtarlar , ey Valiler bize ihbar edin derken kimse ses çıkarmadı... Sonuç ortada, kin ve düşmanlık ektiniz,
  • Fırında yaksınlar. Aslı olmasa dahi yüzlerce insanı hayatından bezdiren bir suç.
  • Bunun terör suçları içinde değerlendirilmesi lazım. Halkı korku, panik ve endişeye sevk eden hareketler bunlar. Sorumsuzluğu dağları aşan, sadece şaka yaptığını idda eden bu tür mahlukları, bir başkasına ibret olsun diye en ağır şekilde cezalandırmalı, ceza ertelenmemeli ve ceza herkese ilan edilmelidir. Ya da, bunları eşinin doğumuna, iş toplantısına, hastasına, askerdeki oğlunun, hapishanedeki babasının görüşmesine, yılda 1 kez çıkabildiği 3 günlük tatilinin servis aracına yetişemeyen insanların eline 10 dakikalığına teslim etmek gerekir. Taksimde bunlardan üçünü ... muhabbeti ayrıca değerlendirilebilir.

AtlasGlobal Havayolları'nın dün İstanbul-Ercan seferini yapmaya hazırlanan uçakta bir yolcunun kabin memuruna verdiği notta "Uçaktan 20 dakika sonra bomba patlayacak" yazması üzerine bomba alarmı verilmişti. Yaşanan olay sonrası emniyet ekipleri uçakta arama yapmış ihbar asılsız çıkmıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), dün yaşanan olay sonrasında bugün sosyal medya üzerinden bir hatırlatmada bulundu.

SHGM tarafından yapılan hatırlatmada, "Asılsız bomba ihbarında bulunanlara, güvenlik araması ve uçağın rötarı nedeniyle oluşan tüm zararların tazmini için dava açılmaktadır. Bomba ihbarı yapanlar ayrıca “hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek’ suçundan 5-10 yıla kadar hapis istemiyle de yargılanmaktadır" denildi.

İŞTE SHGM TARAFINDAN YAYINLANAN O HATIRLATMA MESAJLARI
 

SHGM ihbarcıları uyardı!

Yorumlar

A9 ~ 7 yıl önce
İhbarcılık prim yapıyor , gelir kaynağı oldu.. Komşu komşusunu ihbar eder oldu,, havacılıkta niye olmasın, adamlar sizi örnek aldı.. Ey muhtarlar , ey Valiler bize ihbar edin derken kimse ses çıkarmadı... Sonuç ortada, kin ve düşmanlık ektiniz,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırıncı ~ 7 yıl önce
Fırında yaksınlar. Aslı olmasa dahi yüzlerce insanı hayatından bezdiren bir suç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asmacı ~ 7 yıl önce
Bunun terör suçları içinde değerlendirilmesi lazım. Halkı korku, panik ve endişeye sevk eden hareketler bunlar. Sorumsuzluğu dağları aşan, sadece şaka yaptığını idda eden bu tür mahlukları, bir başkasına ibret olsun diye en ağır şekilde cezalandırmalı, ceza ertelenmemeli ve ceza herkese ilan edilmelidir. Ya da, bunları eşinin doğumuna, iş toplantısına, hastasına, askerdeki oğlunun, hapishanedeki babasının görüşmesine, yılda 1 kez çıkabildiği 3 günlük tatilinin servis aracına yetişemeyen insanların eline 10 dakikalığına teslim etmek gerekir. Taksimde bunlardan üçünü ... muhabbeti ayrıca değerlendirilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000