02 Haziran 2017, Cuma 14:20:31

SHGM'den pilot lisansı yönetmeliği

Uçak, helikopter, planör, balon, hava gemisi ve çok hafif hava aracı kategorilerindeki araçlarda pilotluk yapacak kişilerin lisans, yetki, yetkilendirme ve sertifika almalarına ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi.
  • Isin en ilginc yani : EASA lisansi turkiyede gecerli,fakat Turk lisansi avrupada gecersiz. Avrupanin okul egitim diplolamalari turkiyede gecerli,turk okul egtim diplomalari avrupada gecersiz.avrupanin surucu belgesi turkiyede gecerli fakat turk surucu belgesi avrupada gecersiz.Avrupanin adami turkiyede gecerli, fakat turk avrupada gecersiz.acaba gecerli olan biseyimiz varmi?yok ,avrupa haklimi? Evet hakli, cunku torpil ulkesiyiz, hakki la bilek gucule kimse bire yere gelmemis.
  • Oyuncak cilar da pilot sayilacakmis artık. Hatta astronot olacalarmis.
  • O değilde elimizdeki araba ehliyeti nasıl geçersiz oluyor ben hala onu anlamıyorum. Neden yine para veriyoruz hiç soran yok
  • Yani ? Anlayan arkadaslar biraz daha acabilir mi ?
  • İşi ve ikameti Türkiye’de olan bir lisans sahibi, EASA üyesi bir ülke tarafından verilen lisansını Türkiye’ye transfer edebilir. Türkiye, bu durumda lisansı düzenleyen ülke statüsünü alır ve birinci fıkrada belirtilen lisans verilmesine yönelik sorumluluğu üzerine almış olur. Böyle bir talepte, Genel Müdürlük diğer ülke sivil havacılık otoritesinden lisans sahibi hakkında gerekli gördüğü tüm kayıtları alır. Benzer şekilde Türkiye’de tanzim edilen bir lisansın sahibi, lisansını diğer EASA üyesi devlete transfer edebilir. BU NASIL OLACAK HIC BIR EASA ULKE BIZIM LISANSI KABUL ETMIYOR

Uçak, helikopter, planör, balon, hava gemisi ve çok hafif hava aracı kategorilerindeki araçlarda pilotluk yapacak kişilerin lisans, yetki, yetkilendirme ve sertifika almalarına ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün "Pi̇lot Li̇sans Yönetmeli̇ği̇" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, uçak, helikopter, planör, balon, hava gemisi ve çok hafif hava aracı kategorilerindeki araçlarda pilotluk yapacakların lisans, yetki, yetkilendirme ve sertifika almalarına ilişkin usul ve esasları düzenlendi.

Uçuş ekibi lisanslandırma konusunda Avrupa Birliği mevzuatına uyum için gerekli mevzuata dayanak olması amacıyla hazırlanan yönetmelikle Genel Müdürlük, mevcut pilot lisanslarına ilave olarak hafif hava aracı pilot lisansı (LAPL), çoklu ekip pilot lisansı (MPL) ve hava gemisi pilot lisansları ile daha önce olmayan akrobasi, dağ uçuşu ve test uçuşu gibi alanlarda yetki verebilecek.

Ayrıca temel pilotluk eğitimi veren uçuş eğitim organizasyonu (FTO) ile pilotlara tip eğitimi vermek için kurulan tip intibak eğitim organizasyonu (TRTO) tek bir yapı altında onaylı eğitim organizasyonu (ATO) olarak faaliyet gösterecek.

Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği ise yürürlükten kaldırıldı.

YÖNETMELİK İÇİN TIKLAYINIZ...

SHGM'den pilot lisansı yönetmeliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

TC ~ 7 yıl önce
Isin en ilginc yani : EASA lisansi turkiyede gecerli,fakat Turk lisansi avrupada gecersiz. Avrupanin okul egitim diplolamalari turkiyede gecerli,turk okul egtim diplomalari avrupada gecersiz.avrupanin surucu belgesi turkiyede gecerli fakat turk surucu belgesi avrupada gecersiz.Avrupanin adami turkiyede gecerli, fakat turk avrupada gecersiz.acaba gecerli olan biseyimiz varmi?yok ,avrupa haklimi? Evet hakli, cunku torpil ulkesiyiz, hakki la bilek gucule kimse bire yere gelmemis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egos ~ 7 yıl önce
Oyuncak cilar da pilot sayilacakmis artık. Hatta astronot olacalarmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ehliyet ~ 7 yıl önce
O değilde elimizdeki araba ehliyeti nasıl geçersiz oluyor ben hala onu anlamıyorum. Neden yine para veriyoruz hiç soran yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A Pilot ~ 7 yıl önce
Yani ? Anlayan arkadaslar biraz daha acabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasil ~ 7 yıl önce
İşi ve ikameti Türkiye’de olan bir lisans sahibi, EASA üyesi bir ülke tarafından verilen lisansını Türkiye’ye transfer edebilir. Türkiye, bu durumda lisansı düzenleyen ülke statüsünü alır ve birinci fıkrada belirtilen lisans verilmesine yönelik sorumluluğu üzerine almış olur. Böyle bir talepte, Genel Müdürlük diğer ülke sivil havacılık otoritesinden lisans sahibi hakkında gerekli gördüğü tüm kayıtları alır. Benzer şekilde Türkiye’de tanzim edilen bir lisansın sahibi, lisansını diğer EASA üyesi devlete transfer edebilir. BU NASIL OLACAK HIC BIR EASA ULKE BIZIM LISANSI KABUL ETMIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000