16 Mart 2014, Pazar 10:51:35

SHGM'DEN GİZLİ KABİN DENETİMİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Ankara-İzmir hattında gizli yolcu olarak kabini denetledi ve tespit edilen bulguları paylaştı. İşte o bulgular...
  • K/M Yati gorevini ayni odada 2 kisi kaldigi icin uykusuz ucusa gonderen firma yetkilerini denetleyin once.
  • Kabin Memuru Milletin işi gücü kalmadı bunları denetleyecek artık siz kabin memurlarını denetleyiciğinize işlerini kendi işlerinize 1 Alfada oturup Sghm Kişileri kahve içiyor ne güzel iş bir arkadaşta yazmiş Fahri yolcu olsun diye Arkadaşim sen Kabin Amiri misin kaç tane yolcu ile uğraşıyorsun 4 bacak bir ucusta En az 500 kişi görmek oturduğun koltuktan yorum yazmaya benzemez İşi bilmiyorsunuz Konuşuyorsunuz ne güzel iş valla Tüm Kabin Memuru arkadaşlarım Pırlantadır işi yapmadıktan sonra kimse anlıyamaz herkes kendi işine Baksın Lütfen
  • İyi de bu kontrole son güvenlik noktasından itibaren başlamak gerekmez mi ? Misal; adam yanında her biri 10 kilo iki çanta almış, belli ki kabine böyle girecek. O zaman son güvenlik noktasında -Birader hakkın tek çanta ve maks.8 kilo. Hadi şimdi bankoya geri dön ve fazlalıklarını bagaja gönder. Böyle denmeyince uçak içinde kavga, gürültü vs. uğraş dur. Buna kabin ekibi ne yapsın ? Ya da check-in bankosundaki görevliler çoluk çocuğu gördüğü halde sırf aile bütünlüğü bozulmasın diye acil çıkıştaki koltukları veriyorlar. Ondan sonra kabin ekibi -Efendim burası acil çıkış, burada çocuk oturamaz, dediklerinde aldıkları cevap -Banane kardeşim, vermeselerdi. Hem bak burada koltuk aralığı daha geniş, hayatta kalkmam, dediklerinde kabin ekibi ne yapsın ? Yani demem o ki işe en baştan başlamak lazım. Tamam, aslında yolcudan başlamak lazım ama o da çok zor be :) ...
  • kabin okeyi diye bişey var o zaman amir güvenmesin dolansın dursun..herkes bölümünü kontrol edecek okeyini iletecek..
  • denetleyın tabııkı ....denetlerken ekıplerın sorunlarını bı soruverın lutfen ...daha yasası olmayan bır meslek...borclar kanuna gore kolelestırlen bır meslek...bunu sıze gelen denetcıye sorsanız bılmez...kaza olunca bu meslegın duyulması ok acı...ozel havayollarında calısanların haklarını lutfen ama lutfen azıcık savunun...
  • Sizi kim denetlesin?
  • Normalde airport haber de çıkan yazıları hergün takip ediyorum ve okurken zevk alıyorum ayrıca her haber hakkında yapılan yorumları da sonuna kadar okuyorum fakat bu yorumlar genelde bilinçsiz konuyla alakasız ve çok sert olabiliyor ve dolayısıyla insanın canı sıkılıyor ama bu haber ile ilgili yapılan yorumları özellikle shgm sizi kim denetliyor yada denetlese neler çıkar kimbilir yazılarını doğru buldum. Yaa apronda reflektörlü yeleksiz bulunmak yasak iken adamlar karşıdan karşıya sivil kıyafetler ile geçiyor Allah'in kulu bişey demiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorum ve susuyorum :-)
  • DENETLEME AYAGINA IZMIRE BEDAVA UCTUM DESEN DAHA IYI OLMAZMI BIRDE YERDE CALISAN PERSONELIN KAC SAAT VE NASIL CALISTIGINI DENETLESENE TABI BU DENETLEMEDE AVATA YOK.
  • Yorgun uçuyoruz. Dinlenemiyoruz. Her an bir risk. Kaza kırım kapıda. Sen hala THY istedi diye 6 inişe izin ver. Kalk istirahat yönetmeliğini şirketlerin istediği doğrultuda düzenle. Sonra da kalkmış burada tribünlere oynuyorsun. Hadi ordan be. Hadi ordan. Lanet olsun sana SHGM. Sahtekarlar.
  • Bence de SHGMden birinin İzmirde işi çıkmıştır. Bu kadar uydurma rapor ancak böyle mümkün olur. Pilot ve kabin personeline diksiyon egitimi, sınavı ve denetlemesi yapılmalı. Hem Türkce hem İngilizce anonslar iğrenç yapılıyor, yasak savma babından. Yabancı yolculara acıyorum. Ne yerdeki anonslar anlaşılabiliyor ne de havadakiler.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yol boyu kabin denetlemesini gizli yolcu olarak gerçekleştirdi.  Mikroblog sitesi Twitter'dan da kamuoyu ile tespit edilen bulgular paylaşıldı.

Ankara-İzmir hattında gizli yolcu olarak denetime başlayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), şirket hakkında bilgi vermezken, el bagajları ve acil çıkış brifingleri konusunda bulgular tespit ettiğini ve yol boyu kabin denetimlerinin devam edeceğini açıkladı.

SHGM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE

Yol boyu kabin denetlemesi teknik denetçimiz tarafından yolcu olarak Ankara-İzmir seferinde yapılmıştır. Şu bulgular tespit edilmiştir; Yolcu el bagajlarının, koltuklarda emniyetsiz  taşınması, acil çıkış yolcularına brifing eksikliği tespit yapılmıştır.

Denetçilerimiz tarafından haberli ve habersiz yol boyu kabin denetimleri devam edecektir.

SHGM'DEN GİZLİ KABİN DENETİMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
K/M Yati gorevini ayni odada 2 kisi kaldigi icin uykusuz ucusa gonderen firma yetkilerini denetleyin once.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kabin Memuru Milletin işi gücü kalmadı bunları denetleyecek artık siz kabin memurlarını denetleyiciğinize işlerini kendi işlerinize 1 Alfada oturup Sghm Kişileri kahve içiyor ne güzel iş bir arkadaşta yazmiş Fahri yolcu olsun diye Arkadaşim sen Kabin Amiri misin kaç tane yolcu ile uğraşıyorsun 4 bacak bir ucusta En az 500 kişi görmek oturduğun koltuktan yorum yazmaya benzemez İşi bilmiyorsunuz Konuşuyorsunuz ne güzel iş valla Tüm Kabin Memuru arkadaşlarım Pırlantadır işi yapmadıktan sonra kimse anlıyamaz herkes kendi işine Baksın Lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öncelikle... ~ 10 yıl önce
İyi de bu kontrole son güvenlik noktasından itibaren başlamak gerekmez mi ? Misal; adam yanında her biri 10 kilo iki çanta almış, belli ki kabine böyle girecek. O zaman son güvenlik noktasında -Birader hakkın tek çanta ve maks.8 kilo. Hadi şimdi bankoya geri dön ve fazlalıklarını bagaja gönder. Böyle denmeyince uçak içinde kavga, gürültü vs. uğraş dur. Buna kabin ekibi ne yapsın ? Ya da check-in bankosundaki görevliler çoluk çocuğu gördüğü halde sırf aile bütünlüğü bozulmasın diye acil çıkıştaki koltukları veriyorlar. Ondan sonra kabin ekibi -Efendim burası acil çıkış, burada çocuk oturamaz, dediklerinde aldıkları cevap -Banane kardeşim, vermeselerdi. Hem bak burada koltuk aralığı daha geniş, hayatta kalkmam, dediklerinde kabin ekibi ne yapsın ? Yani demem o ki işe en baştan başlamak lazım. Tamam, aslında yolcudan başlamak lazım ama o da çok zor be :) ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
kabin okeyi diye bişey var o zaman amir güvenmesin dolansın dursun..herkes bölümünü kontrol edecek okeyini iletecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
host ~ 10 yıl önce
denetleyın tabııkı ....denetlerken ekıplerın sorunlarını bı soruverın lutfen ...daha yasası olmayan bır meslek...borclar kanuna gore kolelestırlen bır meslek...bunu sıze gelen denetcıye sorsanız bılmez...kaza olunca bu meslegın duyulması ok acı...ozel havayollarında calısanların haklarını lutfen ama lutfen azıcık savunun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahaha ~ 10 yıl önce
Sizi kim denetlesin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahaba ~ 10 yıl önce
Cok dogru bunlari kim denetlesin ?
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Normalde airport haber de çıkan yazıları hergün takip ediyorum ve okurken zevk alıyorum ayrıca her haber hakkında yapılan yorumları da sonuna kadar okuyorum fakat bu yorumlar genelde bilinçsiz konuyla alakasız ve çok sert olabiliyor ve dolayısıyla insanın canı sıkılıyor ama bu haber ile ilgili yapılan yorumları özellikle shgm sizi kim denetliyor yada denetlese neler çıkar kimbilir yazılarını doğru buldum. Yaa apronda reflektörlü yeleksiz bulunmak yasak iken adamlar karşıdan karşıya sivil kıyafetler ile geçiyor Allah'in kulu bişey demiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorum ve susuyorum :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BELESCILER ~ 10 yıl önce
DENETLEME AYAGINA IZMIRE BEDAVA UCTUM DESEN DAHA IYI OLMAZMI BIRDE YERDE CALISAN PERSONELIN KAC SAAT VE NASIL CALISTIGINI DENETLESENE TABI BU DENETLEMEDE AVATA YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BELESCILER ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yorgun uçuyoruz. Dinlenemiyoruz. Her an bir risk. Kaza kırım kapıda. Sen hala THY istedi diye 6 inişe izin ver. Kalk istirahat yönetmeliğini şirketlerin istediği doğrultuda düzenle. Sonra da kalkmış burada tribünlere oynuyorsun. Hadi ordan be. Hadi ordan. Lanet olsun sana SHGM. Sahtekarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 10 yıl önce
hostes yüzünden dünyada kırım geçirmiş uçak yok rahat ol :)
Bence de biletten ~ 10 yıl önce
Bence de SHGMden birinin İzmirde işi çıkmıştır. Bu kadar uydurma rapor ancak böyle mümkün olur. Pilot ve kabin personeline diksiyon egitimi, sınavı ve denetlemesi yapılmalı. Hem Türkce hem İngilizce anonslar iğrenç yapılıyor, yasak savma babından. Yabancı yolculara acıyorum. Ne yerdeki anonslar anlaşılabiliyor ne de havadakiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000