15 Ağustos 2018, Çarşamba 12:37:51

SHGM'den FTO ayarı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Öğrenci Pilot Seçiminde Kullanılacak Test Talimatı'nı (SHT-1T) revize etti.
  • Sivil havacılık silam havacılık masşlatı yatırmıyor
  • Bir arada Ordu-Giresun havalimanına OR-Gİ diyip, sonra müstehcen anlamlar barındırıyor diye OGU olsun diyen zihniyetlerin ülkesiyiz. Masa başlarında bunları düşünüp maaş alan yüce insanlar kafalarını yastığa huzurla koyabiliyorlar mı?
  • Orada peygamber efendimiz yatıyor saygısızlık etmeyin! kıvamında bir işgüzarlık. Ayrıca ATO terimini Easa yürürlüğe koydu bu da bir gerçek. Ha başka bir gerçek de şu ki biz Easa üyesi bir ülke değiliz. Ne demeye bunlarla uğraşıyoruz?
  • Sacma sapan bi haber olmus. FTO (Flying Training Organization) olarak tanimlanan ucus okullari zaten gecen yil AB mevzuatina uyum kapsaminda ATO (Approved Training Organization) olarak degistirilmisti. Bu talimat degisikliginin amaci sadece o degisiklige uyum. FETO hikayesi ile zerre alakasi yok.
  • Haberiniz ilgi çekici olmuş lakin bilgi eksiği vardır. FTO (Flight Training Organisation) EASA'da ATO (Approved Training Organisation) olarak değiştiği için revize ihtiyacı doğmuştur. Tüm organizasyonların isimleri de bu gerekçe ile değişmiştir.
  • Yahu memlekette herşey güzel birtek '' FTO '' fetöyü çağrıştırıyormuş Allah Allah uluslararası kısaltmaları ne yapacağız ATO Aprovved Training Organization EASA da FTO yu değiştirecekmi boş işler bunlar SHGM bunlarla vakit harcamamalı
  • Çok komik
  • Ofiste FTO ORGANİZASYONU diye yan yana sertifikalar asılıydı hiç aklıma gelmemişti ama iyi olmuş =D
  • Talimatlarınızı TSE denetledi mi ? Uygun muymuş ?
  • Ne FTO çağrışacak ATO easa tabiri approved training organisation cahil olma

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Öğrenci Pilot Seçiminde Kullanılacak Test Talimatı'nı (SHT-1T) revize etti.

SHGM tarafından yapılan duyuruda, "Talimattaki mevzuat isimleri, SHY-1’in son revizyonu ve SHT-FCL ile uyumlu hale getirilmiş olup, FTO kısaltmaları ATO olarak değiştirilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Paralel devlet yapılanması hain FETÖ ile isim benzerliği konusunda sıkça şikayet alan Uçuş Eğitim Organizasyonu'nun kısaltması "FTO" bundan böyle Onaylı Eğitim Organizasyonu'nun kısaltması olan "ATO" olarak değiştirildi.

İşte SHGM'den konuya ilişkin yapılan o açıklama:

"02/06/2017 tarih ve 30084 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY-1) ve 08/06/2017 tarihinde yayımlanan Uçuş Ekibi Lisanslandırma Talimatı (SHT-FCL) esaslarına uygun olarak pilotaj eğitimi alacak adayların eğitime başlamadan önce tabi tutulacağı teste ilişkin esas, usul ve kısıtlamaları belirleyen Öğrenci Pilot Seçiminde Kullanılacak Test Talimatı (SHT- 1T)  09.082018 Tarihinde yenilenmiştir.

Talimattaki mevzuat isimleri, SHY-1’in son revizyonu ve SHT-FCL ile uyumlu hale getirilmiş olup, FTO kısaltmaları ATO olarak değiştirilmiştir.
İdari yaptırımlar maddesinde bulunan “uygunsuzluk başına 5.000 TL idari para cezası uygulanır” ifadesi yerine “2920 sayılı Kanunun 143. maddesine göre idari para cezası uygulanır” ifadesi eklenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

SHGM'den FTO ayarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Gezgin ~ 6 yıl önce
Sivil havacılık silam havacılık masşlatı yatırmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benzer ~ 6 yıl önce
Bir arada Ordu-Giresun havalimanına OR-Gİ diyip, sonra müstehcen anlamlar barındırıyor diye OGU olsun diyen zihniyetlerin ülkesiyiz. Masa başlarında bunları düşünüp maaş alan yüce insanlar kafalarını yastığa huzurla koyabiliyorlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panik yok ~ 6 yıl önce
Orada peygamber efendimiz yatıyor saygısızlık etmeyin! kıvamında bir işgüzarlık. Ayrıca ATO terimini Easa yürürlüğe koydu bu da bir gerçek. Ha başka bir gerçek de şu ki biz Easa üyesi bir ülke değiliz. Ne demeye bunlarla uğraşıyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok artik ~ 6 yıl önce
Sacma sapan bi haber olmus. FTO (Flying Training Organization) olarak tanimlanan ucus okullari zaten gecen yil AB mevzuatina uyum kapsaminda ATO (Approved Training Organization) olarak degistirilmisti. Bu talimat degisikliginin amaci sadece o degisiklige uyum. FETO hikayesi ile zerre alakasi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATO ~ 6 yıl önce
Haberiniz ilgi çekici olmuş lakin bilgi eksiği vardır. FTO (Flight Training Organisation) EASA'da ATO (Approved Training Organisation) olarak değiştiği için revize ihtiyacı doğmuştur. Tüm organizasyonların isimleri de bu gerekçe ile değişmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Yahu memlekette herşey güzel birtek '' FTO '' fetöyü çağrıştırıyormuş Allah Allah uluslararası kısaltmaları ne yapacağız ATO Aprovved Training Organization EASA da FTO yu değiştirecekmi boş işler bunlar SHGM bunlarla vakit harcamamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
TSE değişmesini istemiş
Pes ~ 6 yıl önce
Adamların vakitleri bol galiba , otur bi meslek yasası cıkar kabin memurları için , havacılıkta çalısanlara daha güzel bir gelecek vermek için ugras , ama umurlarında değil
Kenan ~ 6 yıl önce
Çok komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olm gülmeyin ln ~ 6 yıl önce
Ofiste FTO ORGANİZASYONU diye yan yana sertifikalar asılıydı hiç aklıma gelmemişti ama iyi olmuş =D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talimat ~ 6 yıl önce
Talimatlarınızı TSE denetledi mi ? Uygun muymuş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Git işine ~ 6 yıl önce
Ne FTO çağrışacak ATO easa tabiri approved training organisation cahil olma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000