13 Haziran 2017, Salı 12:31:45

SHGM'den bir uçuş okuluna daha onay çıktı

EASA (Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi) onaylı, Hollanda merkezli deneyimli uçuş okulu Avion Training'in Dalaman Havalimanı’nda bulunan Türkiye uçuş okulu, Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirildi.
  • Yeni F/O olmuş biri olarak şunu net söylemeliyim ki artık sektör doyum noktasına ulaştı. Thy ve Sunex dışında hiçbir yer düzgün maaş vermiyor ve duty time olarak düzgün ayarlama yapmıyor. Hatta Thy Boeing filo da destination lar konusunda sıkıntılı. Yeni girecek arkadaşlar ne olur bunları iyi düşünün. Pilot olmak artık bir yatırım değil. Sektörde ciddi sorunlar başladı. Pegasus 4000 tl. + bacak parası max 9500 ki neredeyse max. block time demek yani ayda 80-90 saat yapar, Atlas asgari ücretle uçuruyormuş. Bunlar sektörün yeni gerçekleri. Kimse firmaları suçlayamaz. Arz-talep meselesi. O yüzden bu sektöre adım atarken çok iyi düşünün. Hiç bir firmanın pilot ihtiyacı yok. Olsa alım olur. Donanımlı olsanız da type rating eğitimleri ücretli. Ya nakit alınıyor en iyi ihtimalle maaştan kesiliyor. Type eğitimlerinde tolerans düşük. Fail olma ihtimali yüksek. Bunları değerlendirin. Hiçbir şey eskisi gibi toz pembe değil. Kimse parayı sokaktan toplamıyor. Lütfen burada söylenenlere kulak verin.
  • Bu ise girecek olan arkadaslar icin yaziyorum amac ucmak zevkini yasamaksa gidin ppl alin amac yatirim olarak dusunulurse yeterli alt yapiniz iyi bir ingilizceniz yoksa bir de sagda solda kaptan vs tanidiginiz yoksa bir de tip parasi sokarlar sokaga atarsiniz zamaninizi emeginizi paranizi..illa line pilotu mu olmak istiyosunuz kendinize guveniyosaniz akedemi icin zorlayin kendinizi paranizi hayatinizi bu cakallara kaptirmayin thk da 5 senede ucuslarini ancak tamamlayabilen biri olarak yaziyorum. Eger 2007-8 gibi girseydiniz bu islere gizeldi o zamanlar kaymagini yiyenler cok guzel yerlerdeler simdilerde daha atp sinavlarini bile vermeden yerlestiler sirketlere ancak su cok fazla issiz pilot var oyle soylendigi gibi is de yok arkadaslar atlasta asgari ucret corendon ayni pegasusta iz airde bir garantiniz yok girilebilecek iki sirket var thy sunex onlarin da akademisi icin kosturun paranizi zamaninizi bu cakallara kaptirmayin. ha bi de disarda sumugunu atmayacagin adamlarin agiz kokusu cabasi..
  • Hayırlı uğurlu olsun, EVET bu çok iyi bir gelişme bence diğer Okullar düşünsün artık....!!! hele ki BOEING firmasının da bir parmağı var ise işin içinde 'harika' demekten başka birşey söylenemez, Apron'un dibinde ve muhteşem modern ve çok güzel bir mimarisi ile güzel bir Okul, 'gördüm' herkese gidip bir ziyaret etmelerini tavsiye ederim, Top Air'de öğrenciyim ama memnun değilim, Okul araştırmalarınızda çok dikkatli olmanızı öneririm.
  • Bu kdr pilot nerde işe girecek?
  • Uçurmayacaklarmış galiba bizi Dalaman'da ? ..
  • Uçuş eğitimi almak için Türkiye'nin en güzel meydanı Dalaman'dır muhtemelen. Ayrıca EASA tarafından onaylı lisans vermeleri de ayrı bir imkan sağlıyor. THK TUA biraz bu kaliteden örnek alsın.
  • Ryanair su an icin CAE Oxford Aviation Academy ile anlasmali olarak pilot yetistiriyor. Kendi parasi ile duzgun ve garanti egitim isteyenler buraya basvurabilir.
  • Birde hollandali
  • Sinir sistemi yeterince güçlüyse on numara eğitim alırsın. Günlerce sürecek beton ve müdahale olsa bile ezberci değil öğretici eğitim veren bir okul. Türkiye'de ki diğer okullara kök söktürür.
  • Rahmetli Babamdan kalan bir arazi var İnşallah en yakın zamanda satıp ben de Pilot olacağım. Keşke Babam sağ olsaydı da o da görseydi Pilot olacağımı. Neyse görüyordur herhalde yine

EASA (Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi) onaylı, Hollanda merkezli deneyimli uçuş okulu Avion Training'in Dalaman Havalimanı’nda bulunan Türkiye uçuş okulu, Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirildi. Avion Training, Avrupa’da edindiği bilgi ve deneyimi Türkiye’deki uçuş okuluna aktararak ilklere imza atmayı amaçlıyor.

Çok sayıda pilot yetiştirdi

Avion Training, Türk Sivil Havacılık Otoritesi tarafından onaylanmış Hususi Pilot Lisansı (PPL), Çok Motorlu Uçak Eğitimi (MEP) ve Uçuş Öğretmenliği (FI) modüler eğitimlerine ek olarak, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (EASA) onaylı entegre ATP Eğitimi sunmaktadır. Hollanda merkezli Avion Training ile yakın işbirliği içerisinde sunulacak olan EASA onaylı entegre ATP eğitimi kapsamında, kursun %70’lik bölümü Türkiye’de, %30’luk bölümü ise Hollanda’da gerçekleştiriliyor. Adaylar, kurs bitiminde hak kazandıkları profesyonel pilot lisansı ile Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyanın pek çok yerindeki havayolu şirketlerine başvurma şansını yakalıyor. Hollanda merkezli Avion Training; SunExpress, Corendon, Lufthansa, RyanAir ve FlyBe gibi önde gelen pek çok havayolu şirketi için bugüne kadar sayısız pilot yetiştirdi.

Boeing’in Akredite Çözüm Ortağı

Avion Group bünyesinde bulunan Hollanda merkezli Avion Training, Boeing’in, pilot yetiştirme çözüm ortağı olarak seçtiği ve akredite ettiği ABD dışındaki tek pilot okulu olma unvanına sahiptir. Avion Training; öğrenciler ve halihazırda uçan pilotlar ile havayolları için profesyonel havacılık bağlamında, yenilikçi yöntemlerle ve en yüksek standartlarda kapsamlı eğitim çözümleri sunuyor.

Avion Training, geçerli lisans ve akreditasyonlara uygun olarak, uçuş tecrübesi bulunmayanlardan havayolu personeline, eğitmenlere ve kontrol pilotlarına kadar kapsamlı eğitim olanakları sağlıyor.

Muğla’daki Dalaman Uluslararası Havalimanı’nda bulunan Türkiye merkezli Avion Training, kendini kanıtlamış tek motorlu Cessna 172 ve çift motorlu Piper Seminole uçaklardan oluşan filosu ile pilotluk eğitimi konusunda arzu edilenleri mümkün hale getiriyor. Avion Training’in Dalaman’daki uçuş okulunda bir de FNPT II uçuş simülatörü bulunuyor.

SHGM'den bir uçuş okuluna daha onay çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

F/O ~ 7 yıl önce
Yeni F/O olmuş biri olarak şunu net söylemeliyim ki artık sektör doyum noktasına ulaştı. Thy ve Sunex dışında hiçbir yer düzgün maaş vermiyor ve duty time olarak düzgün ayarlama yapmıyor. Hatta Thy Boeing filo da destination lar konusunda sıkıntılı. Yeni girecek arkadaşlar ne olur bunları iyi düşünün. Pilot olmak artık bir yatırım değil. Sektörde ciddi sorunlar başladı. Pegasus 4000 tl. + bacak parası max 9500 ki neredeyse max. block time demek yani ayda 80-90 saat yapar, Atlas asgari ücretle uçuruyormuş. Bunlar sektörün yeni gerçekleri. Kimse firmaları suçlayamaz. Arz-talep meselesi. O yüzden bu sektöre adım atarken çok iyi düşünün. Hiç bir firmanın pilot ihtiyacı yok. Olsa alım olur. Donanımlı olsanız da type rating eğitimleri ücretli. Ya nakit alınıyor en iyi ihtimalle maaştan kesiliyor. Type eğitimlerinde tolerans düşük. Fail olma ihtimali yüksek. Bunları değerlendirin. Hiçbir şey eskisi gibi toz pembe değil. Kimse parayı sokaktan toplamıyor. Lütfen burada söylenenlere kulak verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir pilot olarak ~ 7 yıl önce
Bu ise girecek olan arkadaslar icin yaziyorum amac ucmak zevkini yasamaksa gidin ppl alin amac yatirim olarak dusunulurse yeterli alt yapiniz iyi bir ingilizceniz yoksa bir de sagda solda kaptan vs tanidiginiz yoksa bir de tip parasi sokarlar sokaga atarsiniz zamaninizi emeginizi paranizi..illa line pilotu mu olmak istiyosunuz kendinize guveniyosaniz akedemi icin zorlayin kendinizi paranizi hayatinizi bu cakallara kaptirmayin thk da 5 senede ucuslarini ancak tamamlayabilen biri olarak yaziyorum. Eger 2007-8 gibi girseydiniz bu islere gizeldi o zamanlar kaymagini yiyenler cok guzel yerlerdeler simdilerde daha atp sinavlarini bile vermeden yerlestiler sirketlere ancak su cok fazla issiz pilot var oyle soylendigi gibi is de yok arkadaslar atlasta asgari ucret corendon ayni pegasusta iz airde bir garantiniz yok girilebilecek iki sirket var thy sunex onlarin da akademisi icin kosturun paranizi zamaninizi bu cakallara kaptirmayin. ha bi de disarda sumugunu atmayacagin adamlarin agiz kokusu cabasi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...... ~ 7 yıl önce
çok doğru ozetlemissin.iyi düşünüp kararlarını versinler.
Pilot Öğrencisi ~ 7 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun, EVET bu çok iyi bir gelişme bence diğer Okullar düşünsün artık....!!! hele ki BOEING firmasının da bir parmağı var ise işin içinde 'harika' demekten başka birşey söylenemez, Apron'un dibinde ve muhteşem modern ve çok güzel bir mimarisi ile güzel bir Okul, 'gördüm' herkese gidip bir ziyaret etmelerini tavsiye ederim, Top Air'de öğrenciyim ama memnun değilim, Okul araştırmalarınızda çok dikkatli olmanızı öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci ~ 7 yıl önce
topair'den kovulmuş bir öğrenci veya öğretmensin olabilirmisin ?! Pilot Öğrencimi yoksa Öğrenci Pilot mu demek istedin ?? ( İngilizceden kovulmuş olabilirmisin ?
... ~ 7 yıl önce
Bu kdr pilot nerde işe girecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no comment ~ 7 yıl önce
Uçurmayacaklarmış galiba bizi Dalaman'da ? ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nurullah Çaycıoğlu ~ 7 yıl önce
Uçuş eğitimi almak için Türkiye'nin en güzel meydanı Dalaman'dır muhtemelen. Ayrıca EASA tarafından onaylı lisans vermeleri de ayrı bir imkan sağlıyor. THK TUA biraz bu kaliteden örnek alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 7 yıl önce
Ryanair su an icin CAE Oxford Aviation Academy ile anlasmali olarak pilot yetistiriyor. Kendi parasi ile duzgun ve garanti egitim isteyenler buraya basvurabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuhhh ~ 7 yıl önce
Birde hollandali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rrrünvey Öbstğrüktüt ~ 7 yıl önce
Sinir sistemi yeterince güçlüyse on numara eğitim alırsın. Günlerce sürecek beton ve müdahale olsa bile ezberci değil öğretici eğitim veren bir okul. Türkiye'de ki diğer okullara kök söktürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babam sağolsun ~ 7 yıl önce
Rahmetli Babamdan kalan bir arazi var İnşallah en yakın zamanda satıp ben de Pilot olacağım. Keşke Babam sağ olsaydı da o da görseydi Pilot olacağımı. Neyse görüyordur herhalde yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görme kavramı ~ 7 yıl önce
Görür görür merak etmeyesin, uçan hollandalı senii..
Kahveci ~ 7 yıl önce
Yemen kahvesi yeni ortaklar arıyormuş. Bence paranı oraya yatır, iyi kazanırsın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000