20 Şubat 2018, Salı 13:00:15

SHGM Staj genelgesini yürürlükten kaldırdı

Sivil Havacılık Alanındaki Öğrenci Stajları’ konulu SDED-2015/2 Genelgesi'nin 13/02/2018 tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırıldığı açıklandı.
  • Amasya üniversitesi 2.ci sınıf öğrencisiyim. bize 2 yıldır staj yapacaksınız hayalleri kuruldu dhmi 50 kişilik kontenjan verdi calıştık ilk 50 olalım okul bitsin diye.sabah iş akşam saat 10 a kadar okula gifip geldik şimdi bizim için hiç bir şey yapılmayacağı söyleniyor ama hala staj zorunlu. amcası dayısı olan kişiler dersleri kötü olsa da yapacak benim kimsem yok ben okulu bitiremeyecğim. bu hiç de adil değil.
  • YÖK ün bu konuda resmi gazetede yayınlanmış kararına rağmen hala stajları zorunlu tutan üniversiteler neden hala staj konusunda ısrarcıdır anlamak mümkün değil? Bir diğer konu YÖK ün kontenjan sınırlamasına gitmesi gerekliliğidir. Talepte bulunan, yeterlilikleri karşılamadığı halde her okula havacılık programları açma yetkisi veren YÖK te Üniversiteler kadar sorumludur bu olayda! Olan ümitleri havalara uçan gençlerimize olacaktır sonuç olarak.. Çok yazık.
  • Çok gereksiz bir düzenleme idi. Anadalo Ünibetsitesinden bir kişinin tez konusu idi. Başkasının yezi için tüm çocukların ümitlerini yeşerttiler. Ancak görüldü ki okullarda talep fazlası arz var öğrenci sayısı açısından. Şirketlere talep ettiklerinden 5 kat fazla öğrenci yetleştirmeye kalktılar. Onlar da çocukları boş boş oturttular. Zira bir vardiyada nerdeyse çalışandan çok stajyer vardı. Kabin eğitimi çok gerereksiz, şirketler yine eğitim vetöek zorunda. Bu öğrenciler iki yıl ne okuyorlar orada? Sektöre giren tüm öğrenciler özellikle uçak bakım okuyanlar işe başlayınca kaç para alırım derdinde. Eğitimde bunları öğretiyorsak vay halimize.
  • Biz bu sistem için çalışalım iyi dereceler yapalım sonra da sistem kalksın çok güzel
  • yazık o öğrencilere zaten 350 tl'ye 80-90 saat her gun 4 bacak yaparak ayı bitiriyorlardi
  • Ben de shgm verimli olmadığı için kaldırıldı sandım.
  • bu çoçukların çoğu bir hayal aleminde sonlarını bilmeden okuyorlar!!
  • hocası olmayan fakültelere bile havacılık bölümü açmayla ilişkilendirilebilir bu artış. stajın amacı teoriyi pratiğe dökmek, işi öğrenmektir. ne yazık ki işletmeler bunu bedava iş gücü olarak görüyor. bunun sonucunda sadece çay kahve taşıyan veya yetkisiz işlem yapan stajyerler kaçınılmaz oluyor.
  • Bölümleri açıp milletten para söğüşlerken, verim kelimesi ağıza alınmıyor. Hata shgm de değil, bu bölümleri haddinden fazla açan YÖK'de dir.

Sivil Havacılık Alanındaki Öğrenci Stajları’ konulu SDED-2015/2 Genelgesi'nin 13/02/2018 tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırıldığı açıklandı.

SHGM'den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Bilindiği üzere Genel Müdürlüğümüz ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında 07/11/2012 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, Sivil Havacılık İşletmelerinin 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince sağlamakla yükümlü oldukları staj imkanlarının üniversitelere dağıtımının Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılması kararlaştırılmış olup, bu kapsamda Sivil Havacılık alanında yükseköğrenim gören öğrencilerin staj uygulamalarının koordinasyonu ve yerleştirmeleri, Genel Müdürlüğümüz tarafından 2014 yılında yayınlanan SDED-2014/1 Genelgesi’ ne uygun olarak  gerçekleştirilmekteydi. Daha sonra bu genelge 2015 yılında yayınlanan SDED-2015/2 Genelgesi ile revize edilmiş ve Havacılık Staj Yazılımı bu genelgeye dahil edilmişti.

Ancak 08/06/2016 tarih ve 29736 sayılı Resmi Gazete’ de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından  yayınlanan yönetmelik gereğince, stajların zorunlu olmaktan çıkarıldığı belirlenmiştir. Bununla birlikte Sivil Havacılık Komisyonu 10. Toplantısında da bu konu görüşülmüş olup mevcut öğrenci sayısına bakıldığında halen aktif olan programın verimli olmadığı teyit edilmiştir.  Bu kararlar neticesinde ‘Sivil Havacılık Alanındaki Öğrenci Stajları’ konulu SDED-2015/2 Genelgesi 13/02/2018 tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırılmıştır.

SHGM Staj genelgesini yürürlükten kaldırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

magdur ~ 6 yıl önce
Amasya üniversitesi 2.ci sınıf öğrencisiyim. bize 2 yıldır staj yapacaksınız hayalleri kuruldu dhmi 50 kişilik kontenjan verdi calıştık ilk 50 olalım okul bitsin diye.sabah iş akşam saat 10 a kadar okula gifip geldik şimdi bizim için hiç bir şey yapılmayacağı söyleniyor ama hala staj zorunlu. amcası dayısı olan kişiler dersleri kötü olsa da yapacak benim kimsem yok ben okulu bitiremeyecğim. bu hiç de adil değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkentli ~ 6 yıl önce
YÖK ün bu konuda resmi gazetede yayınlanmış kararına rağmen hala stajları zorunlu tutan üniversiteler neden hala staj konusunda ısrarcıdır anlamak mümkün değil? Bir diğer konu YÖK ün kontenjan sınırlamasına gitmesi gerekliliğidir. Talepte bulunan, yeterlilikleri karşılamadığı halde her okula havacılık programları açma yetkisi veren YÖK te Üniversiteler kadar sorumludur bu olayda! Olan ümitleri havalara uçan gençlerimize olacaktır sonuç olarak.. Çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 6 yıl önce
Çok gereksiz bir düzenleme idi. Anadalo Ünibetsitesinden bir kişinin tez konusu idi. Başkasının yezi için tüm çocukların ümitlerini yeşerttiler. Ancak görüldü ki okullarda talep fazlası arz var öğrenci sayısı açısından. Şirketlere talep ettiklerinden 5 kat fazla öğrenci yetleştirmeye kalktılar. Onlar da çocukları boş boş oturttular. Zira bir vardiyada nerdeyse çalışandan çok stajyer vardı. Kabin eğitimi çok gerereksiz, şirketler yine eğitim vetöek zorunda. Bu öğrenciler iki yıl ne okuyorlar orada? Sektöre giren tüm öğrenciler özellikle uçak bakım okuyanlar işe başlayınca kaç para alırım derdinde. Eğitimde bunları öğretiyorsak vay halimize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 6 yıl önce
Biz bu sistem için çalışalım iyi dereceler yapalım sonra da sistem kalksın çok güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 6 yıl önce
yazık o öğrencilere zaten 350 tl'ye 80-90 saat her gun 4 bacak yaparak ayı bitiriyorlardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 6 yıl önce
Ben de shgm verimli olmadığı için kaldırıldı sandım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süpersin ~ 6 yıl önce
shgm kaldırıldığı gün deve keseceğim. çok gereksiz
yazık ~ 6 yıl önce
bu çoçukların çoğu bir hayal aleminde sonlarını bilmeden okuyorlar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 6 yıl önce
hocası olmayan fakültelere bile havacılık bölümü açmayla ilişkilendirilebilir bu artış. stajın amacı teoriyi pratiğe dökmek, işi öğrenmektir. ne yazık ki işletmeler bunu bedava iş gücü olarak görüyor. bunun sonucunda sadece çay kahve taşıyan veya yetkisiz işlem yapan stajyerler kaçınılmaz oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tu 144 ~ 6 yıl önce
Bölümleri açıp milletten para söğüşlerken, verim kelimesi ağıza alınmıyor. Hata shgm de değil, bu bölümleri haddinden fazla açan YÖK'de dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000