09 Eylül 2016, Cuma 10:12:23

SHGM personel alacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), personel alımı yapacağını duyurdu.
  • Haklı veya haksız saygı duyulmasa da Türkiye de sivil hAvacılığın otoritesi konumundaki SHGM'de artık bu maaşlara çalışıp kurumu neredeyse hiç faydası olmayan ve asker zihniyetinde teknisyen istemiyoruz. Bu ülkenin çalışkan genç beyinlere ihtiyacı var. Teknisyenlik lisansı alıp da (B1, B2, B3) kendini bir noktaya ulaşmış sanan ve kendini geliştirmeyenlerin ne SHGM ye ne sektöre ne de Türkiye'ye faydası olur. Mühendis olsun, teknisyen olsun ama çalışkan olsun. Havacılık da tecrübe muhakkak önemlidir fakat kendini geliştirmeye meyilli ve hevesli bir kişi teknik dökümanlar sayesinde 10 adım ileri gidebilir. Kimse herşeyi bir günde öğrenmedi ki havacılık da kafadan doğma iş yapılmaz. Sözün özeti budur.
  • Uçak teknisyenleri, bu parayı, senenin yarısı, yani 6 ay sözleşmeli olarak çalışarak kazanır. Bu paraya kimse o otoritenin boyunduruğu altına girmez, en azından işine hakim, gerçek bir teknisyen girmez.
  • Ben bu sene mezun oldum uçak teknisyenliğinden. Bölüme girmeden önce yok şukadar açık var bukadar açık var mezun olur olmaz havada kapacaklar sizi. Bi mezun olduk 1 tane işe alım yok arkadaş, piyasadaki çalışan teknisyenlerin %70 i emekli olmuş. Adam tk teknikten emekli oluyo para tatlı geliyo pegasus tekniğe geçiyo, pegasus teknikteki emekli oluyo ats team e geçiyo. Bu ne kardeşim işe girmek için ölmenizimi beklicez gidin torun sevin kalmış 10 yıl ömrünüz. Bu gidişle yeni mezunlar olarak bi ömür işsiz kalıcaz.
  • Doktorları küçümsediğimiz den filan değil ama Hiç bir doktor yaptığı küçük bir hatada 100 lerce insanın Hayatına kastedemez ama bir teknisyen için durum öyle değil!!! Bizler yaptığımız işte hep dikkat hep diken üstünde. Sorumluluğunuz hat safhada ve o bilinçle yaşıyoruz. Her yaptığın işi en az iki kere kontrol et... Acaba da hiç kalma... Allah korusun bir Kaza olsa vicdan azabının yanında yıllarca hapis yat. Hiç bir meslek diğerinden üstün değil. Birbirini aşağılayıcı konuşanlar ancak egosunu tatmin edememiş zavallılardır.
  • 10 yıl tecrübeli teknisyenin maaşını bilmiyormu bu shgm uçak teknisyeni alıyorsun shgm tesisatçı değil. Ara belki bi verimsiz atılmış bulursun
  • Vay arkadaş okulu bırakasım geliyo böyle haberler okuyunca bize neden 1500 lira veriliyo bu kadar fark olmamalı ben hala okuyorum ve bitirince 1500 tl ye neden istanbul gibi biryerde ölmeyi bekliyorum şu meslekten insanları soğutuyorlar gerçekten ne hayaller ne hayyaler lisanssız ve tecrübesiz teknisyenin 1500 tl ye çalışmaktansa git limon sat daha iyi
  • net kaç yani ? bürüt maaşı napalım ?
  • Ücretlerin brüt olduğunu unutmayın Ele geçen daha az
  • SHGM aynı personel için 5 yıldır ilana çıkıyor. Bu ne ısıtıp ısıtıp yiyorlar. O maaşa çalışılmaz. çalışmak isteyen olursa o da boş adam olduğu için bari bir işim olsun diyerek verimsiz verimsiz ortada dolaşır.
  • 7bin TL maas bir adamin disinin kovuguna yetmez ankarada istanbulda

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), personel alımı yapacağını duyurdu.

Hava Trafik Kontrolörü, uçuş tabibi, uçuş teknisyeni ve helikopter makinisti alacağını açıklayan SHGM, resmi internet sitesi üzerinden verilecek maaşı da bildirdi.

İşte SHGM'nin alım ilanı:

Genel Müdürlüğümüze, 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanununun 25 inci maddesi uyarınca aşağıdaki tabloda belirtilen nitelik ve sayıda İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) Hava Trafik Kontrolörü ve Uçuş Tabibi” ile 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ekli 1 sayılı cetvelinde bulunan sınav şartı aranmaksızın hizmete alınacak sözleşmeli personel pozisyon unvanlarından 4/B hizmet sözleşmeli “Uçuş Teknisyeni ve Helikopter Makinisti ” alınacaktır.
 

MÜRACAAT ETMEK  İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

UNVANI

ARANAN NİTELİKLER

SAYI

STATÜ

HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ

4 yıllık yükseköğretim kurumlarının Hava Trafik Kontrolörlüğü eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak veya mesleğinde tecrübeye sahip bulunmak (Sivil hava trafik kontrolör lisansı ile çalışmış olmak.). İngilizce dilinden, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (2012 Mayıs-Kasım KPDS, 2013, 2014, 2015, 2016 yıllarında düzenlenen YDS ve e-YDS) başvuru tarihi itibariyle en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca denkliği kabul edilen ulusal ve uluslararası düzeydeki sınavlardan bu puana denk puan almış olmak.

3

İHS

Ücret (Brüt):

20 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6.982,37 TL

10-20 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6.557,32 TL

0-10 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6.101,91 TL

Çalışılacak Yer:

Merkez-Ankara, Yurt içi temsilcilikler (İstanbul, Antalya Nevşehir)

UÇUŞ TABİBİ

Tıp Fakültesinden mezun olmak.

2

İHS

Ücret (Brüt):

5 yıl üzeri mesleki tecrübesi ve geçerli Uçuş Tabipliği Kursu Sertifikasına veya Hava-Uzay Hekimliği Uzmanlık Belgesine sahip olanlar:  6.982,36 TL

3-5 yıl arası mesleki tecrübesi ve geçerli Uçuş Tabipliği Kursu Sertifikasına veya Hava-Uzay Hekimliği Uzmanlık Belgesine sahip olanlar: 6.557,32 TL

0-3 yıl mesleki tecrübesi olanlar.: 6.101,91 TL

Çalışılacak Yer:

Merkez-Ankara, Yurt içi temsilcilikler (İstanbul, Antalya Nevşehir)

UÇUŞ TEKNİSYENİ

Geçerli hava aracı bakım personel lisansına sahip olmak. Bakım konusunda lisanslı olarak 3 yıl iş tecrübesine sahip olmak.

3

4/B

Ücret (Brüt):

10 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 8.458,28 TL

5-10 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 8.024,26 TL

5 yıldan az mesleki tecrübeye sahip olanlar: 7.156,23 TL

Çalışılacak Yer:

Merkez-Ankara, Yurt içi temsilcilikler (İstanbul, Antalya Nevşehir)

HELİKOPTER MAKİNİSTİ

Geçerli hava aracı bakım personel (helikopter) lisansına sahip olmak. Bakım konusunda lisanslı olarak 3 yıl iş tecrübesine sahip olmak.

3

4/B

Ücret (Brüt):

10 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 8.458,28 TL

5-10 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 8.024,26 TL

5 yıldan az mesleki tecrübeye sahip olanlar: 7.156,23 TL

Çalışılacak Yer:

Merkez-Ankara, Yurt içi temsilcilikler (İstanbul, Antalya Nevşehir)

 
 

BAŞVURU
  1. Başvurular    en    geç  23.09.2016 Cuma   günü    saat    16:00    ‘a kadar http://web.shgm.gov.tr/tr/preview/5151-4b-hizmet-sozlesmeli-personel-is-basvuru-formu web adresinden yapılacaktır.
  2. Başvurusu kabul edilenlerden beyan ettikleri bilgi ve belgelerin aslı daha sonra istenecektir. Güvenlik soruşturması olumsuz neticelenen ve/veya başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılan veya başvurusu kabul edilenlerden istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.
  3. Genel Müdürlüğümüz tarafından belirtilen nitelikteki İdari Hizmet Sözleşmeli ve Hizmet Sözleşmeli personel alımı ile ilgili her türlü duyuru Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (http://web.shgm.gov.tr/tr/genel-duyurular/)web adresinde yayımlanacaktır.
  4. Başvuru sahiplerince, başvuru işlemlerinin başlamasından Genel Müdürlük tarafından göreve başlatmaya ilişkin tebligat işlemleri tamamlanıncaya kadar herhangi bir hak veya alacak talebinde bulunulamaz.

 

İSTENİLEN ÖZEL BELGELER

Uçuş Teknisyeni

Helikopter Makinisti

Hava Trafik Kontrolörü

Uçuş Tabibi

7. Hava aracı bakım personel lisansı,

8.Lisanslı olarak çalışmış olduğunu gösteren tecrübe belgesi (Daha önce çalışmış olduğunuz her kurumdan ayrı ayrı alınacak.)

7. Hava aracı bakım personel lisansı,

8.Lisanslı olarak çalışmış olduğunu gösteren tecrübe belgesi (Daha önce çalışmış olduğunuz her kurumdan ayrı ayrı alınacak.)

7.Yabancı dil belgesinin çıktısı,

8.Onaylı diploma örneği,

9.Sivil hava trafik kontrolör lisans fotokopisi (Varsa; Çalıştığı üniteye ait ilgili dereceleri gösterir belge örneği)

7. (Var ise) Uçuş tabipliği kurs sertifikası veya hava-uzay hekimliği uzmanlık belgesi

 

SHGM personel alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Teknisyenİstemiyorz ~ 8 yıl önce
Haklı veya haksız saygı duyulmasa da Türkiye de sivil hAvacılığın otoritesi konumundaki SHGM'de artık bu maaşlara çalışıp kurumu neredeyse hiç faydası olmayan ve asker zihniyetinde teknisyen istemiyoruz. Bu ülkenin çalışkan genç beyinlere ihtiyacı var. Teknisyenlik lisansı alıp da (B1, B2, B3) kendini bir noktaya ulaşmış sanan ve kendini geliştirmeyenlerin ne SHGM ye ne sektöre ne de Türkiye'ye faydası olur. Mühendis olsun, teknisyen olsun ama çalışkan olsun. Havacılık da tecrübe muhakkak önemlidir fakat kendini geliştirmeye meyilli ve hevesli bir kişi teknik dökümanlar sayesinde 10 adım ileri gidebilir. Kimse herşeyi bir günde öğrenmedi ki havacılık da kafadan doğma iş yapılmaz. Sözün özeti budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak Teknisyeni ~ 8 yıl önce
Uçak teknisyenleri, bu parayı, senenin yarısı, yani 6 ay sözleşmeli olarak çalışarak kazanır. Bu paraya kimse o otoritenin boyunduruğu altına girmez, en azından işine hakim, gerçek bir teknisyen girmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz Teknisyen ~ 8 yıl önce
Ben bu sene mezun oldum uçak teknisyenliğinden. Bölüme girmeden önce yok şukadar açık var bukadar açık var mezun olur olmaz havada kapacaklar sizi. Bi mezun olduk 1 tane işe alım yok arkadaş, piyasadaki çalışan teknisyenlerin %70 i emekli olmuş. Adam tk teknikten emekli oluyo para tatlı geliyo pegasus tekniğe geçiyo, pegasus teknikteki emekli oluyo ats team e geçiyo. Bu ne kardeşim işe girmek için ölmenizimi beklicez gidin torun sevin kalmış 10 yıl ömrünüz. Bu gidişle yeni mezunlar olarak bi ömür işsiz kalıcaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 8 yıl önce
senide görücez koçum bekara kadın boşamak kolaydır.şu anki emekli maaşıyla sen geçinme yolunu göster hiç bir emekli bu piyasada bu risk ve streste çalışmak istemez.okuldan mezun olunca kendini dev aynasında görüp teknisyen sanma.dah anahtar tutmaktan haberiniz yok uçakçılıktan haberin yok.eski tecrübeli büyükler abiler olmasa bir halt öğrenemezsin.amm herşyi yazabilir ama tecrübeyi anlatmaz.çamur atmadan bi daha düşünde sonra yaz daha öğreneceğin çok şey var.ağzın süt kokarken önce saygılı olmayı öğren.
teknisyen. ~ 8 yıl önce
sivil havacılık tecrübeli işi bilen teknik personel ararken piyasadan haberi varmı acaba.tecrübeli bir teknisyen yani uçağa gönderdiğinde işi bitirecek olan 3000€ dan az almıyor.sv.hv.cılık brüt 8500 tl veriyor bunun neti 6000 tl eder.biraz daha mantıklı akılc teklifler olsa hem kendi kazanır hem havacılık sektörü.işi bilerek uçağı denetlemeye giden bir sv. havcılık teknisyeni daha farklı olarak dökümanı insanları uçağı kontrol eder.böylece sorunsuz vede dışarıda daha iyi bir izlenim verilmiş dışarda kalmayan uçaklar olur.hepimiz yaşadık zaman zaman döc.eksikliğinden kayıtdışı arızalardan uçaklar kalırdı.bunları bilen kişiler denetlerse bu aksaklıklar yaşanmamış sv.hv.cılıkta prestij kazanmış olur.
Doktor ~ 8 yıl önce
Doktorları küçümsediğimiz den filan değil ama Hiç bir doktor yaptığı küçük bir hatada 100 lerce insanın Hayatına kastedemez ama bir teknisyen için durum öyle değil!!! Bizler yaptığımız işte hep dikkat hep diken üstünde. Sorumluluğunuz hat safhada ve o bilinçle yaşıyoruz. Her yaptığın işi en az iki kere kontrol et... Acaba da hiç kalma... Allah korusun bir Kaza olsa vicdan azabının yanında yıllarca hapis yat. Hiç bir meslek diğerinden üstün değil. Birbirini aşağılayıcı konuşanlar ancak egosunu tatmin edememiş zavallılardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 8 yıl önce
10 yıl tecrübeli teknisyenin maaşını bilmiyormu bu shgm uçak teknisyeni alıyorsun shgm tesisatçı değil. Ara belki bi verimsiz atılmış bulursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardımcı teknisyen ~ 8 yıl önce
Vay arkadaş okulu bırakasım geliyo böyle haberler okuyunca bize neden 1500 lira veriliyo bu kadar fark olmamalı ben hala okuyorum ve bitirince 1500 tl ye neden istanbul gibi biryerde ölmeyi bekliyorum şu meslekten insanları soğutuyorlar gerçekten ne hayaller ne hayyaler lisanssız ve tecrübesiz teknisyenin 1500 tl ye çalışmaktansa git limon sat daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bürüt ~ 8 yıl önce
net kaç yani ? bürüt maaşı napalım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ücret ~ 8 yıl önce
Ücretlerin brüt olduğunu unutmayın Ele geçen daha az

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vewrimsiz ~ 8 yıl önce
SHGM aynı personel için 5 yıldır ilana çıkıyor. Bu ne ısıtıp ısıtıp yiyorlar. O maaşa çalışılmaz. çalışmak isteyen olursa o da boş adam olduğu için bari bir işim olsun diyerek verimsiz verimsiz ortada dolaşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ~ 8 yıl önce
7bin TL maas bir adamin disinin kovuguna yetmez ankarada istanbulda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000