14 Ocak 2019, Pazartesi 13:40:09

SHGM alkol tarama testlerine başladı

Havacılık Personeli Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine İlişkin 2018 yılı sonunda yayımlanan SHGM iç prosedürü kapsamında, ilk test Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi.
  • Sen gel charturtlara alkolün alası var kabini kaptani ülkeden atilani deporte edileni anlayan anladi
  • SHGM denetcikleri gitsin Haydarcığımı ölçsün bakalım kaç promil çıkacak
  • SHGM limanların efendisi
  • Kimileri herseyin kabuklusunu yemeyi sever :)) ( orn: kuruyemis , elma vs ) Son 16 Yilda THY’ye 1500 den fazla gayrimuslim yabanci pilot ise alinacaguna , benim Rizeli kardesimi pilot yapsaydi bunlar gelmezdi basimiza , Hem benim mumin kardeslerimde ne alkol ne uyusturucu ne de uzakdogu ucuslarinda grup güreş partisi yapmazlar , boylece kontrole de gerek kalmazdi , bosa masrafta olmazdi , hem yerli olurduk , hem de Milli olurduk :) bide hemseri torpili var diyolar , Rizeliye 2020TL lik is ver ,ama Yahudilere , ermenilere , hristiyanlara 25bin TL lik is ver bide ustune ev kirasini ode , Simdi bunlardan hangisi hemseri peki? Siz karar verin. Birde hic dusundunuz mu neden Super buyuk ucaklari olanlar , o ucagin ekibiyle hemseri degildirler ? Cevap kolay : İnsanoglundaki en guclu duygu “can” korkusudur :)) , torpillilere o ucagi teslim etmeye cesaret edemezler o super ucaklarin super sahipleri , sonucta cani var icinde ,,, iste liyakat bundan onemlidir :)) kucukken Torpil’le oynayan varsa hatirlar , bikere atesledimmi o torpilin fitilini , o fitil elbet bigun biter , o zaman o torpil ne taraftaysa , orada patlarr ;))
  • ER dönüşleri, yatı otel dönüşleri sonrası ilk uçuş alkol ve psikoaktif madde kontrolu yapılsın.. Bu meslege uymayan tipler kabin kokpit ayıklansın..
  • Aferin aferin, herisi yaptin dogru duzgun bir bu kalmisti, once bir EASA alsaydik da basarinizi gorseydik, anlasaydik, yillardir isinizi yapmadiniz
  • Ne ayaksınız siz ya, nasıl bir fantazi dünyanız var.. bahçıvan uşağa, uşak aşçıya, sonra hepsi bahçıvana falan nasıl bir çekememezlik var bu sektörde inanılmaz birşey bu. Bu yorumları okuyan insanlr ciddiye alıp mideleri bulanacak bu sektördeki insanlardan. Tgs si ayrı km si ayrı pilotu ayrı dilencisi bile ayrı tripte.
  • Ne yani bu ara icip gelmeyin mi deniyor boyle ne yapilmak isteniyor
  • Alkol testini yapanlarada,alkol testi yapılsın
  • masallah disco disco partizani :)) Er yatıları özellikle :))

Havacılık Personeli Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine İlişkin 2018 yılı sonunda yayımlanan SHGM iç prosedürü kapsamında, ilk test Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) denetçileri tarafından 9 Ocak tarihinde ilk olarak Atatürk Havalimanı’nda yapılan Alkol Tarama Testleri, bundan sonraki süreçte tüm havalimanlarında yapılmaya başlanacak.

2018 yılı sonunda yayımlanan Havacılık Personeli Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine İlişkin Prosedür ile sadece pilotlara değil aynı zamanda diğer uçucu ekip üyeleri ve teknisyenlere de uygulanabilecek. Bu prosedür kapsamında 2 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan Alkol Tarama Testi Prosedürü çerçevesinde de ilk tarama testleri SHGM SAFA Ramp Denetçileri tarafından Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdi.

Alkol Tarama Testleri,  ticari hava taşımacılığı yapmak üzere ruhsatlandırılmış işletmelerde görev yapan uçuş ve kabin ekiplerinin alkol taramasının yapılmasını içeriyor. Denetimler uçuş görev süresi öncesi, uçuş görev süresince veya uçuş görev süresi sonundan itibaren en geç bir saat içinde yapılacak. Uluslararası ve ulusal mevzuata göre ticari taşıma işletmelerinde görev yapan personelin kandaki alkol düzeyi 0,20 promil ile kısıtlanmış olup, bu limitin üzerinde test sonucu tespit edilen uçucu personelin görevine devam etmesi durdurularak, lisansına bağlı hakların kullanımı askıya alınıyor.

Mevzuata göre, pozitif test sonuçları ile ilgili belirlenen sürede kan numunesinin verilerek doğrulanması ve yolcu mağduriyeti oluşmaması için en kısa sürede ekip değişimi işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

SHGM alkol tarama testlerine başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (82)

Chartirt ~ 5 yıl önce
Sen gel charturtlara alkolün alası var kabini kaptani ülkeden atilani deporte edileni anlayan anladi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adanalı ~ 5 yıl önce
SHGM denetcikleri gitsin Haydarcığımı ölçsün bakalım kaç promil çıkacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut ~ 5 yıl önce
SHGM limanların efendisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabuklu Sever ~ 5 yıl önce
Kimileri herseyin kabuklusunu yemeyi sever :)) ( orn: kuruyemis , elma vs ) Son 16 Yilda THY’ye 1500 den fazla gayrimuslim yabanci pilot ise alinacaguna , benim Rizeli kardesimi pilot yapsaydi bunlar gelmezdi basimiza , Hem benim mumin kardeslerimde ne alkol ne uyusturucu ne de uzakdogu ucuslarinda grup güreş partisi yapmazlar , boylece kontrole de gerek kalmazdi , bosa masrafta olmazdi , hem yerli olurduk , hem de Milli olurduk :) bide hemseri torpili var diyolar , Rizeliye 2020TL lik is ver ,ama Yahudilere , ermenilere , hristiyanlara 25bin TL lik is ver bide ustune ev kirasini ode , Simdi bunlardan hangisi hemseri peki? Siz karar verin. Birde hic dusundunuz mu neden Super buyuk ucaklari olanlar , o ucagin ekibiyle hemseri degildirler ? Cevap kolay : İnsanoglundaki en guclu duygu “can” korkusudur :)) , torpillilere o ucagi teslim etmeye cesaret edemezler o super ucaklarin super sahipleri , sonucta cani var icinde ,,, iste liyakat bundan onemlidir :)) kucukken Torpil’le oynayan varsa hatirlar , bikere atesledimmi o torpilin fitilini , o fitil elbet bigun biter , o zaman o torpil ne taraftaysa , orada patlarr ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 5 yıl önce
Yazdiklarindan anladigim ; Kiskancliktan ve fesatliktan, olmadik seyler uyduran, saga sola salca olan bir ezigin temennileri.
Güreş ~ 5 yıl önce
Senin mümin kardeşler küçük çocuklara halleniyorlar, uzak doğuya gitmeye eriniyorlar. Gayri Müslim diye beğenmediğin adamların yaptığı uçağı kullanmaktan utanmazsın da sen şimdi.
Cpt ~ 5 yıl önce
ER dönüşleri, yatı otel dönüşleri sonrası ilk uçuş alkol ve psikoaktif madde kontrolu yapılsın.. Bu meslege uymayan tipler kabin kokpit ayıklansın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mike ~ 5 yıl önce
ER donusu zaten 11-12 saat alkol mu kalir? cok sacma teklif ucakta kimse icmiyor icmez de ekmegini kimse riske atmaz. depresyona girip icem de isten atilir. suphelenirsek zaten kontrol yapilsin isteriz
Heh he ~ 5 yıl önce
Aferin aferin, herisi yaptin dogru duzgun bir bu kalmisti, once bir EASA alsaydik da basarinizi gorseydik, anlasaydik, yillardir isinizi yapmadiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 5 yıl önce
Ne ayaksınız siz ya, nasıl bir fantazi dünyanız var.. bahçıvan uşağa, uşak aşçıya, sonra hepsi bahçıvana falan nasıl bir çekememezlik var bu sektörde inanılmaz birşey bu. Bu yorumları okuyan insanlr ciddiye alıp mideleri bulanacak bu sektördeki insanlardan. Tgs si ayrı km si ayrı pilotu ayrı dilencisi bile ayrı tripte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahahha ~ 5 yıl önce
Ne yani bu ara icip gelmeyin mi deniyor boyle ne yapilmak isteniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airman ~ 5 yıl önce
Alkol testini yapanlarada,alkol testi yapılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yatı dönüşlerine bakın ~ 5 yıl önce
masallah disco disco partizani :)) Er yatıları özellikle :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen bey ~ 5 yıl önce
Önünüzdeki isi yapın... bakın sizden artık muhendisleriniz dahil herkes bıktık... biraz çalısın be kardesim! Calisin yaaaa! 1 kisinin bir gunde yapacagi isi 15 kisi 1 ayda YAPMIYORSUNUZ! Pilot’a hostes’e dikkat cekerek kendi uzerinize yogunlasilmasini engelliyorsunuz! Biliyorsunuz ki onlar ucustalar, yorgunluktan girmiyorlar bakmiyorlar, ilgilenmiyorlar... ALLAH askina kendi isinize bakın! Tüyü bitmemis yetimin hakkını yiyorsunuz ve önümüze ekmegi koyan o insanlara iftira atıyorsunuz! Çalisan azinlik haklarini helal etsinler, calisanlari taniyor ve biliyoruz. Calismayan buralara bu yorumlari yazanlar... sizleri de biliyoruz...
Kemal ~ 5 yıl önce
Cogu yatı 24 saat kocum ne ara icelim. bisey sallayacaksan dogru duzgun sallada inanalım. Haaaa illa icen birisini ariyorsan sen adresi biliyorsun. kabin ekibi zor içer parası yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000