14 Nisan 2014, Pazartesi 13:36:06

SHGM ALKOL KONTROLÜNE BAŞLIYOR!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçucu ekipler için alkol denetimlerinin başlatılacağını duyurdu.
  • Hersey emniyet.... Alkol bos vakite tuketilir. Biraz disiplinli ekib cok iyi anlamAli. Hic Kimse bir kac sarhos yuzunden hayatindan olmak istemez
  • Bir pilot olarak dogru buluyorum uygulamayi.. Ayda yilda bir ozel gunlerde icin,off gunlerde tiksirana kadar icin ama ucusunuz varsa o gun icmeyin iste.. ucusunuz oldugu gun iciyorsaniz ya is ahlakniz zayiftir yada alkol probleminiz vardir
  • Arka galleyde alkol içildiğine kesinlikle inanıyorum bunların sosyal medya maskotları bunu platformlarında çok defa dillendirdi. En azından biz kaptanlar zan altından kurtuluruz
  • Bir zamanlar kokpite girince bariz anlaşılıyordu. O zamanlar bilinse de kimse ses çıkarmıyordu yoksa koltuğa oturtacak adam kalmazdı. Artık sigara bile içilmiyor. Yalnız limit çok az tutulmuş bir portakal suyu bile daha fazla promil değeri verebiliyor. Uyuşturucu açısından ilaç isimleri ve uçuşa kaç saat önce kullanılması gerektiği açıklanmalı.
  • Idrar ve gaita testi yapsinlar
  • arka galiyde partiye rastladım diyorsun galiy neresi pilotların uçtugu yer mi.
  • Siz neymişiniz be adamsınız yani para çok kazanınca nerden geldiğini unutan insanlar grubu ne kaptanı ne hostesi nede teknisyeni herkes kendini bir halt zannediyor hepiniz eşitsiniz işinizi yapın ama adam gibi ekmek paranızı kazanın adam gibi binilen araba oturulan ev senin ne olduğunu göstermez işverenin ne istiyorsa onu yapıcaksın yok bir derdin var o evde o arabaya da binmeyeceksin ekmek yediğin kaba tükürmeyeceksin kaptanı da aynı km ka purser tekniği ekip tahsiside yerde çalışanıda işine gelmeyen o aleti uflemez basıp gider herkes kendini bir halt zannetmesin gireceğiniz bir karış toprak tıkanacak da aynı pamuk pahalısı değil .
  • Peh ya bu işinde tadı kaçtı içip gidemeyeceğiz uçuşa artık pilot kalmaz ucak uçuracak
  • Çok sevindim. Ekip tahsis/planlama bundan böyle bizi "alkollüyüm" dediğimiz halde uçuşa göndermeye kalkıp üstüne de aksaklık veremez(?) Umarım!?!?!?
  • cocuklara söyledim gece saat 10 dan sonra yapacaklar denetimleri , rahat olun :)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), mikro blog sitesi Twitter üzerindeki resmi hesabından uçucu ekiplere yönelik alkol denetimlerinin başlayacağını duyurdu. 

SHGM'den yapılan açıklamada, "Bu hafta uçucu ekiplerde alkol denetimine başlıyoruz. SHT-3M talimatı çerçevesinde  denetim yapılacaktır" denildi.

SHT-3M NE DİYOR?

"Uçuş Personeli Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine İlişkin Talimat" olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan SHT-3M çerçevesinde yapılacak kontroller; rastgele olarak uçuş görevi öncesinde veya sonunda, makul şüphe durumunda uçuş görevi öncesinde veya sonunda, makul şüphe durumunda uçuş personeli sağlık muayenelerinde, sivil havacılık işletmeleri tarafından talep edilen durumlarda havacılık tıp merkezlerince gerçekleştirilecek sağlık muayenelerinde yapılabilecek.

Alkol ölçüm sonucu 0,2 promil üstünde tespit edilmesi durumunda test sonucu pozitif ve limit dışı alkol kullanımı olarak değerlendirilecek. Tarama ve/veya doğrulama testi için numune alımı esnasında numuneyi etkileyecek şekilde davrananlar ile sorumluluklarına aykırı davrananların test sonuçları pozitif olarak varsayılacak.

THY PİLOTU UÇUŞ ÖNCESİ ALKOLLÜ YAKALANMIŞTI!

Öte yandan AirportHaber'in ortaya çıkardığı olayda; Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul-Lüksemburg seferini yapmaya hazırlanan uçağında sağlık ekipleri tarafından yapılan alkol denetimi sonrası kaptan pilotun limit dışı alkol kullanımı tespit edilmişti. Yaşanan bu gelişme sonrası uçağın kaptan pilotu değiştirilerek uçuşa başka bir pilot gönderilmişti.

Yaşanan olay sonrası alkollü olduğu tespit edilen kaptan pilot hakkında soruşturma başlatılırken, pilot istifa kararı almış ve bu karar THY Yönetimi tarafından kabul edilerek yollar ayrılmıştı.

SHGM ALKOL KONTROLÜNE BAŞLIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Dutchlady ~ 10 yıl önce
Hersey emniyet.... Alkol bos vakite tuketilir. Biraz disiplinli ekib cok iyi anlamAli. Hic Kimse bir kac sarhos yuzunden hayatindan olmak istemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru ~ 10 yıl önce
Bir pilot olarak dogru buluyorum uygulamayi.. Ayda yilda bir ozel gunlerde icin,off gunlerde tiksirana kadar icin ama ucusunuz varsa o gun icmeyin iste.. ucusunuz oldugu gun iciyorsaniz ya is ahlakniz zayiftir yada alkol probleminiz vardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bey oğlu ~ 10 yıl önce
Arka galleyde alkol içildiğine kesinlikle inanıyorum bunların sosyal medya maskotları bunu platformlarında çok defa dillendirdi. En azından biz kaptanlar zan altından kurtuluruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskiden vardı ~ 10 yıl önce
Bir zamanlar kokpite girince bariz anlaşılıyordu. O zamanlar bilinse de kimse ses çıkarmıyordu yoksa koltuğa oturtacak adam kalmazdı. Artık sigara bile içilmiyor. Yalnız limit çok az tutulmuş bir portakal suyu bile daha fazla promil değeri verebiliyor. Uyuşturucu açısından ilaç isimleri ve uçuşa kaç saat önce kullanılması gerektiği açıklanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Idrar ve gaita testi yapsinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isabetli. .ye ~ 10 yıl önce
arka galiyde partiye rastladım diyorsun galiy neresi pilotların uçtugu yer mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE OLDUĞUNU UNUTMA ~ 10 yıl önce
Siz neymişiniz be adamsınız yani para çok kazanınca nerden geldiğini unutan insanlar grubu ne kaptanı ne hostesi nede teknisyeni herkes kendini bir halt zannediyor hepiniz eşitsiniz işinizi yapın ama adam gibi ekmek paranızı kazanın adam gibi binilen araba oturulan ev senin ne olduğunu göstermez işverenin ne istiyorsa onu yapıcaksın yok bir derdin var o evde o arabaya da binmeyeceksin ekmek yediğin kaba tükürmeyeceksin kaptanı da aynı km ka purser tekniği ekip tahsiside yerde çalışanıda işine gelmeyen o aleti uflemez basıp gider herkes kendini bir halt zannetmesin gireceğiniz bir karış toprak tıkanacak da aynı pamuk pahalısı değil .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Peh ya bu işinde tadı kaçtı içip gidemeyeceğiz uçuşa artık pilot kalmaz ucak uçuracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pek de güzel oldu. ~ 10 yıl önce
Çok sevindim. Ekip tahsis/planlama bundan böyle bizi "alkollüyüm" dediğimiz halde uçuşa göndermeye kalkıp üstüne de aksaklık veremez(?) Umarım!?!?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RTE ~ 10 yıl önce
cocuklara söyledim gece saat 10 dan sonra yapacaklar denetimleri , rahat olun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000