03 Eylül 2013, Salı 16:07:15

SHGM 154. ÜLKEYLE ANLAŞMA İMZALADI

ivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Kamboçya ile İkili Havacılık Anlaşması imzaladı.
  • SHGM ne zaman, Türkiye'den daha üst bir sınıf ülkeyle anlaşma imzalayacak merak ediyor ve yıllardır takip ediyorum. Afrika ve arap ülkelerinin haricinde, birazda gelişmiş ve ilerlemiş ülkelerle anlaşma imzalasa, ülkemiz sivil havacılığı için daha iyi olmaz mı? Banane kamboçya'dan, papua yenigine'den, yapsana Rusyayla, ingiltereyle, amerikayla, ispanyayla anlaşmalar? Zor mu ? Bu anlaşmalar bence hikaye, hedefi yüksek tutmak lazım.
  • SHGM nezaman issiz pilotların derdine care bulacak? Nezaman yabancı pilotlar gidecek ? Sunexpres in mollymawk sınavlardan piramit oyunun da kalınca sen pilot degilsin diyenlerden bizi kim kurtaracak ( hv kuvvetlerinde 3250 saat F-16 uçan biri icin söylenen kelime aynen bu sistem oyundan kaldın pilot degilsin )? Kim bunlara dur diyecek ?bu imzaların benim icin hiç bit önemi yok
  • TK nin Filipinlere de ucmasi guzel olur... Bu konuda bir calisma var mi acaba?
  • THY ne zaman manilaya uçacak lütfen yazarsanız sevinirim

Türkiye ile Kamboçya arasında uçak seferlerinin başlatılabilmesi amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Kamboçya ile İkili Havacılık Anlaşması imzaladı. Havayolu işletmelerinin Kamboçya'ya uçuş başlatmasına imkan veren anlaşma ile Türkiye'nin dünya genelinde havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı 154'e ulaştı.

Türk ve Kamboçyalı Sivil Havacılık Yetkilileri'nin 2-3 Eylül 2013 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirdikleri sivil havacılık müzakereleri sonunda iki ülke arasında Hava Ulaştırma Anlaşması parafe edilerek, Mutabakat Zaptı imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Kamboçya Sivil Havacılık Müzakerelerinden Sorumlu Başkanı Mao Havannall tarafından imzalanan Mutabakat Zaptı'na göre; her iki ülkenin havayolu işletmeleri 21 frekans yolcu, kargo ve yolcu+kargo kombinasyonu oluşturan tarifeli sefer yapma hakkı elde etti.

Her iki ülkenin ulusal kanun ve düzenlemeleri kapsamında charter uçuşların yapılmasına da imkan sağlayan anlaşma kapsamında ayrıca, Türkiye'den tayin edilen havayolları Dakka ve Bangkok'tan Kamboçya'daki noktalara 5. Trafik haklı seferler gerçekleştirebilecek. Diğer taraftan, 3. Taraf Kod Paylaşım Maddesi de anlaşmaya dahil edildi.

Brunei, Endonezya, Filipinler, Laos, Malezya, Myanmar, Singapur, Tayland ve Vietnam ile birlikte Asya Birliği'nin 10 üyesinden biri olan Kamboçya ile imzalanan anlaşmanın, Türkiye'nin Uzakdoğu'daki uçuş ağının hem doğrudan hem de bağlantılı seferler aracılığı ile gelişmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

SHGM 154. ÜLKEYLE ANLAŞMA İMZALADI

Yorumlar

Anlaşma ~ 11 yıl önce
SHGM ne zaman, Türkiye'den daha üst bir sınıf ülkeyle anlaşma imzalayacak merak ediyor ve yıllardır takip ediyorum. Afrika ve arap ülkelerinin haricinde, birazda gelişmiş ve ilerlemiş ülkelerle anlaşma imzalasa, ülkemiz sivil havacılığı için daha iyi olmaz mı? Banane kamboçya'dan, papua yenigine'den, yapsana Rusyayla, ingiltereyle, amerikayla, ispanyayla anlaşmalar? Zor mu ? Bu anlaşmalar bence hikaye, hedefi yüksek tutmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
SHGM nezaman issiz pilotların derdine care bulacak? Nezaman yabancı pilotlar gidecek ? Sunexpres in mollymawk sınavlardan piramit oyunun da kalınca sen pilot degilsin diyenlerden bizi kim kurtaracak ( hv kuvvetlerinde 3250 saat F-16 uçan biri icin söylenen kelime aynen bu sistem oyundan kaldın pilot degilsin )? Kim bunlara dur diyecek ?bu imzaların benim icin hiç bit önemi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
TK nin Filipinlere de ucmasi guzel olur... Bu konuda bir calisma var mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
filipinler ~ 11 yıl önce
THY ne zaman manilaya uçacak lütfen yazarsanız sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000