30 Ocak 2016, Cumartesi 08:08:24

Sesten 24 kat hızlı uçak tasarlandı

Kanadalı mucit Charles Bombardier, sesten 24 kat daha hızlı giden bir uçak tasarladı.
  • En onemli sorunlardan birini atlamislar bu nasil bir tasarim!? O zaman benim tasarim daha iyi. Sesten 100 kat hizli. Hatta yol bossa 150 kata kadar yolu var. Tek sorunum ucagin fazla isinmasi ve bu itis gucunu saglayacak motorun eksikligi.Bir de inis yapamiyor. Bir de yolcular icin oksijen sorunu var. Bunlari cozsunlar istanbul new york 2 dk :)))
  • medyanın gazını almak için ortaya atılmış bir iddia. gerçekleşmesi imkansız.
  • Newyork git gel japonya git gel, ama slot felan o eski hesaba gelir.
  • Uçak şayet buysa, bu kanat ve gövde tasarımı ile değil 20 mach hıza çıkmak, ses üstüne zor çıkar. Uçağın mach 5 ve üstü hızlara çıkabilmesi için klasik kanat-gövde şeklinde değil yekpare uçan kanat şeklinde bir gövdeve sivri bir buruna sahip olması, ayrıca yüzey kaplamasının da ısıya dayanımı en yüksek maddeden yapılması gerek.
  • Suyun icinde giderse sicaklik sorun olmaz hem turbulans riskide olmaz surtunmeyi halletsinler yeter..
  • Yıllaaaar önce çözümü bulundu. Seramik! Seramik kirilgan gibi gorunse de en sert ve dayanikli haline 4000 detece sicaklikta ulasiyor. Yani bu maddeden yapilan bir ucak ısındıkça degil soğudukça dayaniklilik kaybediyor olacak. Simdi aranan, bu maddeyi diger sicakliklarda da dayanikli ve parcalanmaz hale getirmek icin diger minerallerle dogru oran - yontem ve sicakliklarda karistirip doğru kompoziti elde etmekte. Bu tabii ki çözüm onerilerinin sadece bir tanesi. Keşke malzeme bilimi konusu da uzman bir arkadaş havaciliga da ilgi duyuyor olsa ve bu haberi okuyup yorum yapsa, bizleri bilgilendirse..
  • Bizde osuruktan daha hizli giden ucak uzerinde calisiyoz ahahahahaha
  • Gelde gülme...
  • G kuvveti etkisini ne yapmayı düşünüyorlar acaba? Düz bir hatta, sıfır türbülansı garanti ediyorlarsa belki hayata geçer.
  • Bir Kanada kuruluşu olan Bombardier Havacılık' la bi ilgisi var mi bu adamın? Adamda Kanadali'ymis.

Kanadalı mucit Charles Bombardier, sesten 24 kat daha hızlı giden bir uçak tasarladı. Antipode adı verilen uçağın 10 koltuklu olması ve saatte yaklaşık 20 bin kilometre kat etmesi planlıyor.

Bu tasarım hayata geçirebilirse, ABD’nin New York kentinden İstanbul’a şu anda 11 saatte yapılan uçuşlar 24 dakikaya düşebilir.

Ancak bu kadar hızlı giden uçağın oluşacak ısıya dayanıp dayanamacağı konusunda şüpheler var. NASA ile birlikte çalışan uçak mühendisi Joseph Hazeltine, bu soruna çözüm olarak uçağın burnuna yerleştirilecek bir bölümle uçağın havayı emmesini önerdi. Hazeltine, bu sayede uçağın soğuyacağını anlattı.

Sesten 24 kat hızlı uçak tasarlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

100 kat hizli ~ 8 yıl önce
En onemli sorunlardan birini atlamislar bu nasil bir tasarim!? O zaman benim tasarim daha iyi. Sesten 100 kat hizli. Hatta yol bossa 150 kata kadar yolu var. Tek sorunum ucagin fazla isinmasi ve bu itis gucunu saglayacak motorun eksikligi.Bir de inis yapamiyor. Bir de yolcular icin oksijen sorunu var. Bunlari cozsunlar istanbul new york 2 dk :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
medyanın gazını almak için ortaya atılmış bir iddia. gerçekleşmesi imkansız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4 bacak ~ 8 yıl önce
Newyork git gel japonya git gel, ama slot felan o eski hesaba gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tasarım ~ 8 yıl önce
Uçak şayet buysa, bu kanat ve gövde tasarımı ile değil 20 mach hıza çıkmak, ses üstüne zor çıkar. Uçağın mach 5 ve üstü hızlara çıkabilmesi için klasik kanat-gövde şeklinde değil yekpare uçan kanat şeklinde bir gövdeve sivri bir buruna sahip olması, ayrıca yüzey kaplamasının da ısıya dayanımı en yüksek maddeden yapılması gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 8 yıl önce
Maasallah size bak bizde herkes ucak muhendisi.
~ 8 yıl önce
Suyun icinde giderse sicaklik sorun olmaz hem turbulans riskide olmaz surtunmeyi halletsinler yeter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seramik ~ 8 yıl önce
Yıllaaaar önce çözümü bulundu. Seramik! Seramik kirilgan gibi gorunse de en sert ve dayanikli haline 4000 detece sicaklikta ulasiyor. Yani bu maddeden yapilan bir ucak ısındıkça degil soğudukça dayaniklilik kaybediyor olacak. Simdi aranan, bu maddeyi diger sicakliklarda da dayanikli ve parcalanmaz hale getirmek icin diger minerallerle dogru oran - yontem ve sicakliklarda karistirip doğru kompoziti elde etmekte. Bu tabii ki çözüm onerilerinin sadece bir tanesi. Keşke malzeme bilimi konusu da uzman bir arkadaş havaciliga da ilgi duyuyor olsa ve bu haberi okuyup yorum yapsa, bizleri bilgilendirse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fart ~ 8 yıl önce
Bizde osuruktan daha hizli giden ucak uzerinde calisiyoz ahahahahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
By ~ 8 yıl önce
Bomba yorum
Ha ~ 8 yıl önce
Gelde gülme...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ütopik. ~ 8 yıl önce
G kuvveti etkisini ne yapmayı düşünüyorlar acaba? Düz bir hatta, sıfır türbülansı garanti ediyorlarsa belki hayata geçer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bombardier ~ 8 yıl önce
Bir Kanada kuruluşu olan Bombardier Havacılık' la bi ilgisi var mi bu adamın? Adamda Kanadali'ymis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000