19 Şubat 2012, Pazar 12:23:51

SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK

İlk yerli ticari helikopterine imza atan İTÜ, askeriye için insansız helikopter yapıyor.
  • Ilk soylemine takilmayalim. Evet gecmiste guzel isler yapildi ancak suan sivil hareketin yaratacagi eserlere muhtac durumdayiz. Hersey askerlerin ve emekli askerlerin tekelinde. Onlarin elinde hicbirsey gelismiyor. TAI gibi, Roketsan gibi kara delikler acilmis. Bnlara para akiyor ama urun cikmiyor. Hepsinin basinda emekli askerler, icinde torpilli elemanlar. Is "sifir" Millet artik internetten alip parcalarini evde ucak yapiyor bunlarda "tik" yok. Sivil girisimlere ihtiyac var hemde hic olmadigi kadar. Hadi ITU utandirma bizi. Biz inaniyoruz ki bir avuc gonullu genc bu ulkede bir tabur parali calisan "emekli askere" bedeldir. Lutfen cocuklar, cok calisin, parayi batirmayin yuzumuzu kara cikarmayin. Yolunuz acik olsun. Gelecegimiz el
  • SImdi gurur duydum yaa!! Neydi o TAI den cektigimiz
  • AKADEMİSYEN OLMAYAN SADECE UÇAN İNSANLARIMIZ HÜRKUŞ LAR GİBİ DEMİRAĞ LAR GİBİ , KENDİ YAPTIKLARI İLE TAA 77 YIL ÖNCESİNE DAYANAN İLK LER HAVACILIK TARİHİMİZE ALTIN HARFLERLE KAZINMIŞ İKEN, SANKİ O ZAMAN DİLİMİ YAŞANMAMIŞ GİBİ BİR FURYA TUTTURULDU BU GÜNLERDE SİYASETÇİ AĞZI İLE - İLK YERLİ TÜRK UÇAĞI- İLK YERLİ TÜRK HELİKOPTERİ - FALAN . SAVUNMA BAKANI İLK UÇAK DEDİ AİRMACCHİ ÇIKTI THK BAŞKANI İLK UÇAK DEDİ YİNE O NA BENZER BİRŞEY ÇIKTI. HERKES BİRŞEY DİYOR SANKİ DAHA ÖNCE HİÇ OLMAMIŞ GİBİ. İTÜ TEKNO KENTİNDE İLK İNSANSIZ HELİKOPTERİ YAPMIŞ , NEDEN OLMASIN ÜNİVERSİTE TABİİ YAPABİLİR. ATAK DENMİŞTİ DAHA ÖNCE - İLK TÜRK SALDIRI HELİKOPTERİ - SONRA BAKTIK KADAR YABANCI. ACABA BUDA ÖYLEMİ ?? (ANTALYA)
Türkiye'nin alanındaki en köklü eğitim kurumlarının başında gelen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ülkenin yeni teknoloji üssü olmaya aday. Rektör Prof. Muhammed Şahin, teknolojik üs olabilmek için gerekli proje ve yatırımları hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

17 MİLYON EURO KREDİ
Prof. Şahin, 'Teknik üniversiteler arasında bir numara' olarak tanımladığı üniversitesini Türkiye'nin teknoloji üssünde de bir numara yapmak için 17 milyon euro kredi çekti. Şahin, yatırım ve proje alanlarının, bilişim, enerji ve hava-uzay sektörü olduğunu belirterek şunları söyledi: 'Bugün 84 şirket ve 2 bin Ar-Ge çalışanıyla, 30 bin metrekarelik teknokentimiz var. Yapımı süren 75 bin metrekarelik iki teknokent binamız ağustosta devreye girecek. Hedef, daha çok uluslararası şirket ve 10 bin Ar-Ge çalışına ev sahipliği yapmak. Bugün Türkiye'de Ar-Ge çalışan sayısı 82 bin. Hedefimize ulaşınca, Türkiye'deki Ar-Ge çalısan sayısının yüzde 10'u bizde olacak. Yeni teknokentlerimiz, enerji ve dijital ve uzay hava aracı sektöründe olacak' dedi.

İLK ETAP ENERJİ VE DİJİTAL
Şahin, enerji ve dijital sektöründe işbirliği ve ev sahipliğiyle yeni bir üs olmaya hazırlandıklarına dikkat çekerek, 'Türkiye'deki enerji şirketlerinin Ar-Ge merkezlerini bir araya getirmeyi hedefliyoruz. 4 milyon dolarlık, 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak çok özellikli binada sektörün şirketleri olacak. Bir diğer proje, Türkiye'nin dijital üssü olma projemiz. Bunun için de Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği'yle işbirliği yapıyoruz. 45 milyon dolarlık bir proje.'

'ARI ÇEKİRDEK' YARIŞMASI
Bu projelerle öğretim üyeleri ve öğrencilere iş imkanı sunulmasını sağladıklarına dikkat çeken Şahin'in bir diğer projesi 2.500 metrekarelik bir merkezle akademisyenlerin kuracağı şirketler için bina yaptırmak. Öğrenciler için de şirket kurmayı çeşitli teşvik edeceklerini anlatan Şahin, 'Arı Çekirdek' adıyla öğrenci fikir yarışması sonucunda dereceye girenlere para ödülü ve 1 yıl kira almadan ofis vererek, fikrini ürüne dönüştürüp şirket kurmasını ve teknokente geçmesini teşvik edeceklerini anlattı.

İNSANSIZ HELİKOPTERİN İLKİ HAZIR
Rektör Şahin, İTÜ'nün projelerini sayarken, Türkiye'nin ilk yerli ticari helikopterine imza attıklarını belirtti ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 5 adet prototip insansız helikopter projesini de hayata geçirdiklerini anlattı. Helikopterler, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında yapılıyor. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan'ın başkanlığındaki insansız helikopterlerden ilki yaklaşık 1.5 yılda tamamlandı ve test uçuşu aşamasına gelindi. Dünyada birkaç örneğinin olduğu insansız ilk yerli helikopterin yapımında İTÜ'nün 15 kişilik ekibinin yanı sıra KKK'ya bağlı Ankara 5. Bakım Merkezi ile 4 savunma firması da yer alıyor. 4 insansız helikopterin 2 yıl gibi bir sürede tamamlanması öngörülüyor.

(Akşam)
SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Ilk soylemine takilmayalim. Evet gecmiste guzel isler yapildi ancak suan sivil hareketin yaratacagi eserlere muhtac durumdayiz. Hersey askerlerin ve emekli askerlerin tekelinde. Onlarin elinde hicbirsey gelismiyor. TAI gibi, Roketsan gibi kara delikler acilmis. Bnlara para akiyor ama urun cikmiyor. Hepsinin basinda emekli askerler, icinde torpilli elemanlar. Is "sifir" Millet artik internetten alip parcalarini evde ucak yapiyor bunlarda "tik" yok. Sivil girisimlere ihtiyac var hemde hic olmadigi kadar. Hadi ITU utandirma bizi. Biz inaniyoruz ki bir avuc gonullu genc bu ulkede bir tabur parali calisan "emekli askere" bedeldir. Lutfen cocuklar, cok calisin, parayi batirmayin yuzumuzu kara cikarmayin. Yolunuz acik olsun. Gelecegimiz el

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SImdi gurur duydum yaa!! Neydi o TAI den cektigimiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AKADEMİSYEN OLMAYAN SADECE UÇAN İNSANLARIMIZ HÜRKUŞ LAR GİBİ DEMİRAĞ LAR GİBİ , KENDİ YAPTIKLARI İLE TAA 77 YIL ÖNCESİNE DAYANAN İLK LER HAVACILIK TARİHİMİZE ALTIN HARFLERLE KAZINMIŞ İKEN, SANKİ O ZAMAN DİLİMİ YAŞANMAMIŞ GİBİ BİR FURYA TUTTURULDU BU GÜNLERDE SİYASETÇİ AĞZI İLE - İLK YERLİ TÜRK UÇAĞI- İLK YERLİ TÜRK HELİKOPTERİ - FALAN . SAVUNMA BAKANI İLK UÇAK DEDİ AİRMACCHİ ÇIKTI THK BAŞKANI İLK UÇAK DEDİ YİNE O NA BENZER BİRŞEY ÇIKTI. HERKES BİRŞEY DİYOR SANKİ DAHA ÖNCE HİÇ OLMAMIŞ GİBİ. İTÜ TEKNO KENTİNDE İLK İNSANSIZ HELİKOPTERİ YAPMIŞ , NEDEN OLMASIN ÜNİVERSİTE TABİİ YAPABİLİR. ATAK DENMİŞTİ DAHA ÖNCE - İLK TÜRK SALDIRI HELİKOPTERİ - SONRA BAKTIK KADAR YABANCI. ACABA BUDA ÖYLEMİ ?? (ANTALYA)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000