14 Mayıs 2015, Perşembe 12:01:38

SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, 'Avrupa'da patinaj yapmaktansa Asya'da, Afrika'da hızlı gaza basıp gitmek daha iyidir diye düşünüyorum' dedi.
  • Ya ne özelleştirmesi Yüksekova havalimanını kim alır Bingöl havalimanını kim alır ağrı havalimanın kim alır her şeye para gözü ile bakmayın buralara havalimanı yapılıyorsa sosyal sebeplerden her şeye kar gözü ile bakmayın eğer o gözle bakarsanız Atatürk havalimanı hariç diğer havalimanları zarar ediyor hepsini satalım tabi alan bulabilirseniz
  • Dhmi yalnizca sizin tanidiginiz akli kıt, fikri kıt, vicdanı kıt memurlardan olusmuyor. 2007 ve sonrasinda kuruma kpss den turkiye derecesiyle yerlesen (95 ve ustu puan) ve yabanci dili olan nice memur tanıyorum. Mesela kendim:)
  • Basmudurlugunuz personellerinden 12470 sicil no'lu klima teknisyeni Abdulrezzak Fırdöndü'nün Fildisi Sahilleri Yamooussoukro Pikachu Havalimani'na naklen tayinine iliskin makam onayi ekte gonderilmis olup, ilisiginin kesilmesine muteakip ayrilis ve katilis tarihlerinin bildirilmesi:) Havacilik tazminati meselesinden biktik, Butun Arff Afrikaya gonderilip Afrikacilik tazminati almalarinin da onu acilabilir.
  • yurtdışındanda havalimanları işletmeciliği alınıp,dhmi personelleri geçici görevle oralarda çalışabilir
  • BİR ÇALIŞAN OLARAK ÖZELLEŞTİRİLMESİ FENA OLMAZ DERİM. ÇALIŞAN ÇALIŞMAYAN BELLİ OLUR.
  • Bu kafayla hepinize hayırlı işler kardeşim. Ufuk bu, vizyon bu, misyon bu. Ortadoğululuk, Afrikalılık. Ne oldu be efendi? Avrupanın canı mı çıtı? Türkiye kurulduğu günden bu güne Avrupayla birlikte havacılık yapıyor. Ne işi var Türkiyenin Afrikada. Size hayırlı işler.
  • Sayın genel müdürüm, sen bu daire başkanları ile daha çok gaza basarsın.mesela mevcut işletme başkanıyla yurtdışında büyük bir vizyon yakalayabilirsin.malzeme başkanı bir çok yabancı dili konuşabiliyor.ondan da yararlanmayı unutma.
  • İşletme ile seyrüsefer ayrılmalı, bu en büyük yatırım olur ülkeye..o zaman avrupada da gaza basılır.Patinajın sebebi kurumun hantal yapısı..Yoksa daha çok değerli genel md.yer bu kurum
  • alacak bir tanıdık, hısım akraba var mı? sizden ümitlenenlere yazık oldu. çok kısa sürdü beklentileri.para kazanan bir yer var dı, onu da siz satın. ( sizin boyunuzu aşar ama )
  • bu konuda genel müdürlükten çok fazla duman çıkmaya başladı ateş ne zaman görünecek bakalım her açıklamada özelleştirme konusu mutlaka var

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, 'Avrupa'da patinaj yapmaktansa Asya'da, Afrika'da hızlı gaza basıp gitmek daha iyidir diye düşünüyorum' dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, DHMİ'nin özelleştirilmesinin gündemlerinde bulunmadığını, işletmeyi geniş bir vizyonla yönetip verimli çalışmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

DHMİ'nin vatan dışındaki ihalelere katılmasının önünün açıldığını anlatan Yıldırım, "DHMİ'yi Afrika'da, Asya'da göreceksiniz. Avrupa'da patinaj yapmaktansa Asya'da, Afrika'da hızlı gaza basıp gitmek daha iyidir diye düşünüyorum. DHMİ'nin bu kazanımları, memleket için de bir kazanım olacak. Nasıl Türk Hava Yolları THY'nin büyümesi, cirosunu katlayarak artırması, Türkiye'nin ekonomisine ve istihdamına yarar getiriyorsa aynı şey bizim için de geçerli" diye konuştu.

Bazı havalimanlarının işletmelerinin özelleştirilmesi için ihaleler yapıldığına işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milas-Bodrum ile Dalaman havalimanlarının işletmesi özelleştirildi. Nevşehir Kapadokya Havalimanı işletmesinin özelleştirilmesi için yapılacak ihale ise birkaç defa ertelendi. Yeterli talep gelmezse veya düşündüğümüz rakamlar ortaya çıkmazsa ihale iptal oluyor. Para kazanmayacak bir havalimanına yatırım yapılmaz. Aslında biraz geniş düşünmek lazım. 'Şu anda nakit kazanıyor, o vakit ben bunu devralayım nakit kazanayım', bu çok yalın bir şey. Para kazanmayan fakat kazanabilecek potansiyele sahip yere yatırım yapıp onu nakit kazanır hale getirmeyi başarsalar bence çok daha güzel olur. Biraz daha güç bir iş fakat yapılması gereken bu."

Yıldırım, Türkiye'deki birçok bölgesel havalimanının yatırım, promosyon, reklam ve teşvikle nakit kazanacak hale getirilebileceğini sözlerine ekledi.

SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

özelleştirme ~ 9 yıl önce
Ya ne özelleştirmesi Yüksekova havalimanını kim alır Bingöl havalimanını kim alır ağrı havalimanın kim alır her şeye para gözü ile bakmayın buralara havalimanı yapılıyorsa sosyal sebeplerden her şeye kar gözü ile bakmayın eğer o gözle bakarsanız Atatürk havalimanı hariç diğer havalimanları zarar ediyor hepsini satalım tabi alan bulabilirseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özelleşmez ~ 9 yıl önce
seyrüsefer ve işletme ayrılacak.kar eden 5-6 havalimanı zaten özelleşti sayılır diğerleride il özel idarelerine devredilir.yatanla çalışan ayrımı yapılır.hantallıktan kurtulunur az da olsa verimlilik sağlanır
hangi personelle mi ~ 9 yıl önce
Dhmi yalnizca sizin tanidiginiz akli kıt, fikri kıt, vicdanı kıt memurlardan olusmuyor. 2007 ve sonrasinda kuruma kpss den turkiye derecesiyle yerlesen (95 ve ustu puan) ve yabanci dili olan nice memur tanıyorum. Mesela kendim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nice memurlarımız ~ 9 yıl önce
kesin öyledir..niceleri derken..saysan çıkar mı 10 tane.hayır ben de bu kurumdayım da ordan biliyorum çok da sallamasak diyorum din kardeşiyiz diyorum
tayin ~ 9 yıl önce
Basmudurlugunuz personellerinden 12470 sicil no'lu klima teknisyeni Abdulrezzak Fırdöndü'nün Fildisi Sahilleri Yamooussoukro Pikachu Havalimani'na naklen tayinine iliskin makam onayi ekte gonderilmis olup, ilisiginin kesilmesine muteakip ayrilis ve katilis tarihlerinin bildirilmesi:) Havacilik tazminati meselesinden biktik, Butun Arff Afrikaya gonderilip Afrikacilik tazminati almalarinin da onu acilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adana memur ~ 9 yıl önce
yurtdışındanda havalimanları işletmeciliği alınıp,dhmi personelleri geçici görevle oralarda çalışabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 9 yıl önce
hangi yetenek hangi kapasite hangi eğitim hangi yabancı dille
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
BİR ÇALIŞAN OLARAK ÖZELLEŞTİRİLMESİ FENA OLMAZ DERİM. ÇALIŞAN ÇALIŞMAYAN BELLİ OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı işler ~ 9 yıl önce
Bu kafayla hepinize hayırlı işler kardeşim. Ufuk bu, vizyon bu, misyon bu. Ortadoğululuk, Afrikalılık. Ne oldu be efendi? Avrupanın canı mı çıtı? Türkiye kurulduğu günden bu güne Avrupayla birlikte havacılık yapıyor. Ne işi var Türkiyenin Afrikada. Size hayırlı işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor dostum zor... ~ 9 yıl önce
Sayın genel müdürüm, sen bu daire başkanları ile daha çok gaza basarsın.mesela mevcut işletme başkanıyla yurtdışında büyük bir vizyon yakalayabilirsin.malzeme başkanı bir çok yabancı dili konuşabiliyor.ondan da yararlanmayı unutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İşletme ile seyrüsefer ayrılmalı, bu en büyük yatırım olur ülkeye..o zaman avrupada da gaza basılır.Patinajın sebebi kurumun hantal yapısı..Yoksa daha çok değerli genel md.yer bu kurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaşa gn.md ~ 9 yıl önce
alacak bir tanıdık, hısım akraba var mı? sizden ümitlenenlere yazık oldu. çok kısa sürdü beklentileri.para kazanan bir yer var dı, onu da siz satın. ( sizin boyunuzu aşar ama )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özel ve gözel ~ 9 yıl önce
bu konuda genel müdürlükten çok fazla duman çıkmaya başladı ateş ne zaman görünecek bakalım her açıklamada özelleştirme konusu mutlaka var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000