25 Ağustos 2009, Salı 12:06:12

"Sen vatansızsın" dediler, geldiği yere geri gönderdiler!

Almanya’nın Münih kentinde dünyaya gelen 11 yaşındaki Erkut Atlıoğlu, kendisine daha önce Alman vatandaşı muamelesi yapan, ancak daha sonra hatasını anlayıp "vatansız pasaportu" veren Alman makamlarının kurbanı oldu.
  • Madem Kabul edilemez yolcular öncelikle geldikleri noktaya - buna imkan yoksa en yakin noktaya gönderirirlerde NICIN Frankfurt. Münihe yakin "noktalar"::: Nürnberg 200 km. Stuttgart 220 km v.s. Münih Frankfurt arasi 410 km. Bence cocugun geri gönderilmesinde hic mi hic bir yanlislik YOK!!!! Uygulanan islemde VAR!!!!
  • Çocuğun geri gönderilmesi ile ilgili; uygulamada yanlışlık olduğunu düşünenler Pasaport Kanununu ve Yabancılar Kanununu okuyabilir ayrıca Polis Makamlardan detaylı bilgi alabilirler. Nede Frankfurt sorusuna gelince; Uluslarası bir antlaşma olan Chicago sözleşmesine göre kabul edilemez yolcular öncelikle geldikleri noktaya, eğer buna imkan yoksa geldikleri ülke içerisinde en yakın noktaya gönderilirler.
  • umarım olay en kısa zamanda cözümlenir ... bu arada yorumları okudumda,,konu dışına cıkmaya calışanlar var gereksiz bence..Türk her yerde Türk'tür yeterki benliğini yitirmesin.. Ne mutlu Türküm diyene !!!
  • ne diyeyim.... topu atsalar ne ala.... bizi atiyorlar bizi..... almanlar oglum icin TÜRK diyor!!! türkler oglum icin ALMAN diyor!!! Benim su son 5 günde cektigimi bir allah biliyor bir de ben.... Bu olaylar olduktan sonra ben hemen ortanci oglum ile TRden yola ciktim. Gümrükteki memur bana Babamin adini sordu... Memurlarimiz her turiste veyahut yabanciya böyle sual soruyormu acaba???? herneyse - problem degil.... ama inaninki YIKILMAYACAGIM.... allah yürü kulum dedikce yürüyecegim!!!!! Hepinize tesekkürler....
  • Bu sitede kendini cok ileri görüslü gören biri var o simdi bu sizin aciklamalariniza bir cevap vermesi lazim bide Yurtdisinda yasayan Gurbetci Vatandaslara Hakaret etti bir özür borcu var. O ileri görüslü vatandas sadece Türkiyede yasayanlari Türk olarak gördügü icin biz yurtdisindakileri kabullenemiyor nedeni ise heralde Türkiye sinirlarini gecemedigi icindir.
  • Cok büyük gecmis olsun Bacim. simdi topu o ona o ona atacak, allah yardimciniz olsun...
  • magdur olup da evladimin 24 saat de cektilerinin hesabini sormak benim boynumun borcudur!!! maddi zarardan öte manevi zarar ne olacak????? bu olayin pesini birakmayacagim. insan haklari mahkemesine kadar gidecegim gerekirse!!!!!! ben hep yabanciyim (ausländer) hem alamanciyim!!!!! ama sonucda insanim vede anneyim ANNEEEEEEE Bana bu yolda allah`dan sabir diliyorum!!!!! Yardimci olabilecek avukatlardan da AKIL dileniyorum!!!!!
  • Benim sitemim: 1) Alman yani münih sehir idaresi KVR ogluma alman vatandasi muamelesi yapipda yillar sonra yalnislik yaptiklarini bildirip ogluma vatansiz pasaportu vermeleri !!!! 2) Beni hicbir sekilde uyarmayislari!!! 3) Havaliman polisi/memuru tabiikide sadece isini yapti!!! LAKIN yetkililer 11 yasindaki oglumu münihe degilde frankfurt havalimanin yolladilar. GELDIGI YER MÜNIH idi - GÖNDERILDIGI YER FRANKFURT. BU ARADA bu haber alman TZ - münih de de yayinlanacak.
  • bu haberde yer alan benim oglumdur. ben bir gurbetci aileni kiziyim. münihde dogdum. evladima dogduktan sonra alman vatandasi gibi davranildi. ben alman yetkiliye gidip (KVR-München) olayi izah ettim. Bana "sen türkiyeye git, erkut ucakla gelebilir" diye SÖZ verdi. Beni hicbir sekilde uyarmadi. 3 tane oglum var, 2si alman vatandasi. pasaport bitmediginden ben erken yola ciktim (araba ile). vatansiz pasaportu verecegiz demediler. Vize gerektigini UYARMADI.
  • şimdi ne alakası var gurbeti biliomusun,avrupayı gördünmü,yurtdışındaki işciler sayesinde,işte şerefli turk polisi,yok gümrüktekiler cumhurbaşkanı gibi; tamamıyla konu dışı.. olay gayet acık ve net ortada cocuğun doğumundan itibaren hata yapan alman makamları, vatansız(haymatlos) pasaportu ile türkiyeye konsolosluk vizesiyle girileceğini bilmeyen alman polisi ama suçlu Türk makamları ve polisi.. neden cunku sonucta cocuk geri gönderilmiş ve alman polisi sahip cıkmış..işte yazıklar olsun küstah tarzı kelimeler bu siteye yakışan sözle değil..

Hürriyet Avrupa'da yer alan habere göre; Okula başladığında, Erkut’un Alman vatandaşı olarak gösterilmesinde yanlışlık yaptığını fark eden Münih Şehir İdaresi, anne Serpil Şahin’in doğum yaptığında Türk vatandaşı olduğunu, o nedenle oğlunun da Türk vatandaşı olarak işlem göreceğini bildirip Erkut'a "vatansız pasaportu" verdi. Bu pasaportla Türkiye’deki dedelerini görmeye giden Erkut Atlıoğlu, Atatürk Havalimanı'ndan içeri alınmadı. Havalimanı polisi "vatansız pasaportu" için yurtdışındaki Türk Başkonsolosluğu'ndan vize almak gerektiğini söylerek, Münih’ten gelen çocuğu uçakla Frankfurt Havaalanı'na gönderdi. Frankfurt Havaalanı polisi, daha önce arabayla giden annesi kendisini Türkiye’de beklemekte olan 11 yaşındaki Erkut Atlıoğlu’nu koruma altına aldı ve baba gelip çocuğu alıncaya kadar havaalanında tuttu.

Anne Serpil Şahin ise, oğluna vatansız pasaportu veren Alman yetkilinin bununla Türkiye'ye girebileceğini belirterek, "Ama çocuğumu içeri almadılar, suçlu gibi uçakla geri gönderdiler. Tatilimiz zehir oldu” diye sitemde bulundu.

"Sen vatansızsın" dediler, geldiği yere geri gönderdiler!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
Madem Kabul edilemez yolcular öncelikle geldikleri noktaya - buna imkan yoksa en yakin noktaya gönderirirlerde NICIN Frankfurt. Münihe yakin "noktalar"::: Nürnberg 200 km. Stuttgart 220 km v.s. Münih Frankfurt arasi 410 km. Bence cocugun geri gönderilmesinde hic mi hic bir yanlislik YOK!!!! Uygulanan islemde VAR!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çocuğun geri gönderilmesi ile ilgili; uygulamada yanlışlık olduğunu düşünenler Pasaport Kanununu ve Yabancılar Kanununu okuyabilir ayrıca Polis Makamlardan detaylı bilgi alabilirler. Nede Frankfurt sorusuna gelince; Uluslarası bir antlaşma olan Chicago sözleşmesine göre kabul edilemez yolcular öncelikle geldikleri noktaya, eğer buna imkan yoksa geldikleri ülke içerisinde en yakın noktaya gönderilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
umarım olay en kısa zamanda cözümlenir ... bu arada yorumları okudumda,,konu dışına cıkmaya calışanlar var gereksiz bence..Türk her yerde Türk'tür yeterki benliğini yitirmesin.. Ne mutlu Türküm diyene !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne diyeyim.... topu atsalar ne ala.... bizi atiyorlar bizi..... almanlar oglum icin TÜRK diyor!!! türkler oglum icin ALMAN diyor!!! Benim su son 5 günde cektigimi bir allah biliyor bir de ben.... Bu olaylar olduktan sonra ben hemen ortanci oglum ile TRden yola ciktim. Gümrükteki memur bana Babamin adini sordu... Memurlarimiz her turiste veyahut yabanciya böyle sual soruyormu acaba???? herneyse - problem degil.... ama inaninki YIKILMAYACAGIM.... allah yürü kulum dedikce yürüyecegim!!!!! Hepinize tesekkürler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu sitede kendini cok ileri görüslü gören biri var o simdi bu sizin aciklamalariniza bir cevap vermesi lazim bide Yurtdisinda yasayan Gurbetci Vatandaslara Hakaret etti bir özür borcu var. O ileri görüslü vatandas sadece Türkiyede yasayanlari Türk olarak gördügü icin biz yurtdisindakileri kabullenemiyor nedeni ise heralde Türkiye sinirlarini gecemedigi icindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cok büyük gecmis olsun Bacim. simdi topu o ona o ona atacak, allah yardimciniz olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
magdur olup da evladimin 24 saat de cektilerinin hesabini sormak benim boynumun borcudur!!! maddi zarardan öte manevi zarar ne olacak????? bu olayin pesini birakmayacagim. insan haklari mahkemesine kadar gidecegim gerekirse!!!!!! ben hep yabanciyim (ausländer) hem alamanciyim!!!!! ama sonucda insanim vede anneyim ANNEEEEEEE Bana bu yolda allah`dan sabir diliyorum!!!!! Yardimci olabilecek avukatlardan da AKIL dileniyorum!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benim sitemim: 1) Alman yani münih sehir idaresi KVR ogluma alman vatandasi muamelesi yapipda yillar sonra yalnislik yaptiklarini bildirip ogluma vatansiz pasaportu vermeleri !!!! 2) Beni hicbir sekilde uyarmayislari!!! 3) Havaliman polisi/memuru tabiikide sadece isini yapti!!! LAKIN yetkililer 11 yasindaki oglumu münihe degilde frankfurt havalimanin yolladilar. GELDIGI YER MÜNIH idi - GÖNDERILDIGI YER FRANKFURT. BU ARADA bu haber alman TZ - münih de de yayinlanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu haberde yer alan benim oglumdur. ben bir gurbetci aileni kiziyim. münihde dogdum. evladima dogduktan sonra alman vatandasi gibi davranildi. ben alman yetkiliye gidip (KVR-München) olayi izah ettim. Bana "sen türkiyeye git, erkut ucakla gelebilir" diye SÖZ verdi. Beni hicbir sekilde uyarmadi. 3 tane oglum var, 2si alman vatandasi. pasaport bitmediginden ben erken yola ciktim (araba ile). vatansiz pasaportu verecegiz demediler. Vize gerektigini UYARMADI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şimdi ne alakası var gurbeti biliomusun,avrupayı gördünmü,yurtdışındaki işciler sayesinde,işte şerefli turk polisi,yok gümrüktekiler cumhurbaşkanı gibi; tamamıyla konu dışı.. olay gayet acık ve net ortada cocuğun doğumundan itibaren hata yapan alman makamları, vatansız(haymatlos) pasaportu ile türkiyeye konsolosluk vizesiyle girileceğini bilmeyen alman polisi ama suçlu Türk makamları ve polisi.. neden cunku sonucta cocuk geri gönderilmiş ve alman polisi sahip cıkmış..işte yazıklar olsun küstah tarzı kelimeler bu siteye yakışan sözle değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000