31 Mayıs 2015, Pazar 13:21:23

Selahaddin Eyyubi Havalimanı Hakkari'yi uçurdu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde açılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı 5 günde bin 150 yolcuyu ağırladı.
  • -Müeendis beeey, bizim uçağa ths koymamışlaaaar. +Her uçakta THS olmaz çok bilmiş evlâdım.
  • Burasının ORGİ den daha faydalı bir havalimanı olduğu kesin.
  • Bravo güzel hizmet
  • Devlet'imizden Allah razı olsun..bizler PKK'lı değiliz.her Kürt PKK'lı değildir.her Kürt hdp il değildir.5 kişilik ailemden hdp ye oy veren yok..olmayacakta..sonuna kadar akpppp..lütfen ırkçılık yapmayın.bu ülkeye ne geldiyse ırkçılıktan geldi..
  • Uçağı yakından görmeyenler buraya yorum yazmasın. Yatay stabilize(kuyruktaki kanat) komple hareketli bir uçuş kumanda yüzeydir. Bundan dolayı böyle bir tasarım zorunlu olmuştur. Boeing'tede aynıdır.
  • Kuyruk kısmının tasarımı öyle. Her gördüğünüzü hasar zannetmeyin.
  • SHGM bu açılan meydanlara nasıl ruhsat veriyor acaba? Çok soru var da? Herneyse? Inşallah iş kaza Kırım'a düşmez!!!
  • kanat işlem görmüş boyanmamış sadece.. sıkıntı olmaz..
  • uçağın arka sol kuyruk kanadı sanki bir darbeyle gövdenin içine girmiş gibi ve içine çökmüş, gömülmüş gibi duruyor, yoksa bir tek benim gözüme mi öyle geliyor. bu normal midir, ya da zararsız bir şey midir?
  • Düzgün yatırımdan zarar gelmez hayırlı olsun.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde açılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı 5 günde bin 150 yolcuyu ağırladı.

Yüksekova'da yaklaşık 5 yıl önce temeli atılan ve terör örgütünün engellemelerine rağmen tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle 26 Mayıs'ta açılışı yapılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı, başta Hakkari ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar olmak üzere Irak ve İranlılara da hizmet veriyor.

Türk Hava Yolları tarafından üç günü Ankara aktarmalı haftanın her gün İstanbul uçuşu gerçekleştirilen havalimanına 5 günde iniş-kalkış yapan uçaklarla 150'si İran ve Iraklı toplam bin 150 yolcu taşındı. Yolcular arasında özellikle yaz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen İranlı ve Iraklıların da bulunması ise memnuniyetle karşılanıyor.

İstanbul'a giden yolculardan Özdemir Demirayak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta öncesine kadar uçakla seyahat etmek için Van'a gitmek zorunda kaldıklarını, bu durumun da büyük sıkıntılara neden olduğunu belirterek, "İstanbul bundan böyle bizim için Van'dan daha yakın. Havalimanının açılmasını sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz. Hem Yüksekovalılar için iş imkanı doğdu hem de ilçemizden uçakla seyahat etme imkanı bulduk" dedi.

Yüksekova ilçesinde yaşayan Rüstem Çakıcı da kendilerine böyle bir imkanı sunan devlet yetkililerine teşekkür ederek, uçakla uzakların yakın olduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Havalimanında uçuş işlemlerini yapan İranlı yolculardan Feriba Rahimi ise Tebriz kentinde yaşadığını ve araçla Esendere Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparak uçakla İstanbul'a gideceğini söyledi.

Rahimi, önceki yıllarda Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra karayoluyla Van'a gittiklerini ve oradan uçakla seyahat etmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, "Karayoluyla seyahat etmek bizim için çok zahmetli oluyordu. Burada havalimanının yapımının tamamlanmış olmasından büyük memnuniyet duyduk. Bu havalimanı bizler için de çok iyi oldu ve uzağı yakın etti" diye konuştu.

İran'dan otobüs ve minibüslerle Türkiye'ye geldiklerini anlatan Perviz Ferşatzade de havalimanının açılmasıyla Hakkari-Van arasındaki zorlu karayolunda seyahat etmekten kurtulduklarını kaydetti.

Ferşatzade, havalimanının açılmasına Hakkarililer kadar sevindiklerini bildirerek, "Bizim için de çok iyi oldu. Buradan İstanbul'a gitmek çok daha rahat. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.







Selahaddin Eyyubi Havalimanı Hakkari'yi uçurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
-Müeendis beeey, bizim uçağa ths koymamışlaaaar. +Her uçakta THS olmaz çok bilmiş evlâdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 9 yıl önce
Burasının ORGİ den daha faydalı bir havalimanı olduğu kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bravo güzel hizmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amed ~ 9 yıl önce
Devlet'imizden Allah razı olsun..bizler PKK'lı değiliz.her Kürt PKK'lı değildir.her Kürt hdp il değildir.5 kişilik ailemden hdp ye oy veren yok..olmayacakta..sonuna kadar akpppp..lütfen ırkçılık yapmayın.bu ülkeye ne geldiyse ırkçılıktan geldi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçağı yakından görmeyenler buraya yorum yazmasın. Yatay stabilize(kuyruktaki kanat) komple hareketli bir uçuş kumanda yüzeydir. Bundan dolayı böyle bir tasarım zorunlu olmuştur. Boeing'tede aynıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 9 yıl önce
Kuyruk kısmının tasarımı öyle. Her gördüğünüzü hasar zannetmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
SHGM bu açılan meydanlara nasıl ruhsat veriyor acaba? Çok soru var da? Herneyse? Inşallah iş kaza Kırım'a düşmez!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet feti ~ 9 yıl önce
kanat işlem görmüş boyanmamış sadece.. sıkıntı olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 9 yıl önce
uçağın arka sol kuyruk kanadı sanki bir darbeyle gövdenin içine girmiş gibi ve içine çökmüş, gömülmüş gibi duruyor, yoksa bir tek benim gözüme mi öyle geliyor. bu normal midir, ya da zararsız bir şey midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teasers ~ 9 yıl önce
hah hah! evet, aynen öyle duruyor :-)
teasers'a ~ 9 yıl önce
arkadasim insanlar buraya birseyler ogrenmeye geliyor, senin alayci tavrini cekmeye degil, adamin sorusuna cevap vermiyorsan, alayli bir yanitta vermeyeceksin! vesselam.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Düzgün yatırımdan zarar gelmez hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000