18 Mayıs 2016, Çarşamba 12:20:17

Selahaddin Eyyubi Havalimanı gün sayıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör saldırıları nedeniyle 284 gündür uçuşların yapılamadığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda, uçak seferleri için sokağa çıkma yasağının kalkması bekleniyor.
  • Sokağa çıkma yasağı boyunca emzikli anneler dahi çocuklarını bırakıp hawalimaninda kalmak mecburiyetinde bırakıldılar. Bürolarda yer yataklarında 5er kişi kalmak zorunda kaldı. Banyo ihtiyaçları kettle ısıtılan suların kovalarım biriktirilmesiyle erkeklerin tuvalette bayanların mescitte yıkanmasıyla sağlandı. İnanmayan müdür beye sorsun
  • uçuş okulları yüksekovaya taşınsın.bomboş meydan uçabildikleri kadar özgürce uçsunlar.uçuş okulu merkezi haline gelsin,bölge insanı pilotluğa merak sarar bol gelir kapısı olur,teröru bırakırlar belki
  • teröre destek verenler teröre kurban olacak!!
  • oy için açılım saçılım deyip teröristleri şımartanlar daha çoook gün sayarlar...
  • Mümkünse açılmasın hiç
  • Açılışta kurdele de keseriz. Şahitler ölmez vatan bölünmez nede olsa.
  • pkk daha yeni Kobramızı füzeyle düşürdü. Bu nasıl bir haber?!
  • Güvenlik sorunu varken bu kadar kalkan uçağa füze atılmayacağı ne malum
  • bu haberi okuyunca osmanlinin son doneminde arnavutluk ve makedonyaya yaptirdigi tren istasyonlari,saat kuleleri geldi aklima... bastan olmamasi gereken bir yatirimdi ,airporthaberde geriye yonelik hakkari havalimani acildi, yapiliyor haberlerinin yorumlarina bakin, yuzlerce kisi bugunlerin gelecegini goruyordu ve haberlerin altina yorumlarla yazmisti, bizim halk olarak gordugumuzu siyasiler goremedi..
  • Bekliyoruz. Memleketin her metrekaresi bu milletindir, haddinizi bilin.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör olayları nedeniyle uçuşların durdurulduğu Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından seferlerin tekrar başlayacağı bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla yapımını engellemeye çalıştığı, ancak 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı görkemli törenle hizmete açılmıştı.

Türk Hava Yolları (THY), bu tarihten itibaren bölge halkına ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayan havalimanına düzenlediği seferleri, artan terör saldırıları nedeniyle 5 Ağustos'ta durdurmuştu.

Bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan olan ve terör örgütü PKK'nın inşaat aşamasındayken düzenlediği saldırılarla yapımını engellemeye çalıştığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda 284 gündür uçak seferleri yapılamıyor.

Uçuşlar, sokağa çıkma yasağının ardından başlayacak

Yıllık 1 milyon yolcu kapasitesi bulunan havalimanında uçuşların tekrar yapılabilmesi için, ilçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da 200 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasındaki arama tarama çalışmalarının bitirilmesi bekleniyor.

Yetkililer, 24 saat süreyle açık tutulan, tüm personel ve ekipmanların hazır beklediği havalimanında, sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından seferlere başlanacağını bildirdi.

Selahaddin Eyyubi Havalimanı gün sayıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Gerçekler ~ 8 yıl önce
Sokağa çıkma yasağı boyunca emzikli anneler dahi çocuklarını bırakıp hawalimaninda kalmak mecburiyetinde bırakıldılar. Bürolarda yer yataklarında 5er kişi kalmak zorunda kaldı. Banyo ihtiyaçları kettle ısıtılan suların kovalarım biriktirilmesiyle erkeklerin tuvalette bayanların mescitte yıkanmasıyla sağlandı. İnanmayan müdür beye sorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FI ~ 8 yıl önce
uçuş okulları yüksekovaya taşınsın.bomboş meydan uçabildikleri kadar özgürce uçsunlar.uçuş okulu merkezi haline gelsin,bölge insanı pilotluğa merak sarar bol gelir kapısı olur,teröru bırakırlar belki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akpkk ~ 8 yıl önce
teröre destek verenler teröre kurban olacak!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
durmak yok ~ 8 yıl önce
oy için açılım saçılım deyip teröristleri şımartanlar daha çoook gün sayarlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hl ~ 8 yıl önce
Mümkünse açılmasın hiç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niye ~ 8 yıl önce
niye ki ? hep savaş mı olsun istiyorsun?
Açılım ~ 8 yıl önce
Açılışta kurdele de keseriz. Şahitler ölmez vatan bölünmez nede olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sa-7 ~ 8 yıl önce
pkk daha yeni Kobramızı füzeyle düşürdü. Bu nasıl bir haber?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenlik ~ 8 yıl önce
Güvenlik sorunu varken bu kadar kalkan uçağa füze atılmayacağı ne malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
bu haberi okuyunca osmanlinin son doneminde arnavutluk ve makedonyaya yaptirdigi tren istasyonlari,saat kuleleri geldi aklima... bastan olmamasi gereken bir yatirimdi ,airporthaberde geriye yonelik hakkari havalimani acildi, yapiliyor haberlerinin yorumlarina bakin, yuzlerce kisi bugunlerin gelecegini goruyordu ve haberlerin altina yorumlarla yazmisti, bizim halk olarak gordugumuzu siyasiler goremedi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah ~ 8 yıl önce
Bekliyoruz. Memleketin her metrekaresi bu milletindir, haddinizi bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000