21 Kasım 2017, Salı 14:48:13

Sektörün en gözde iş alanı: Kabin Memurluğu

Havacılık sektörünün en gözde iş alanlarından biri olan kabin memurluğuna ilgi her geçen gün artıyor.
  • Artik bireysellik on plana cikmistir, insanlar ozgurlugune daha cok onem veriyor. Birilerine bagli kalinmak istenmiyor. Bosanmalar artti. Size ulasmalarini istemiyorsunuz. Hayati dolu dolu ozgurce kimseye hesap vermeden yasamak istiyorsunuz. O zaman yasasin kabin memurlugu.
  • varlığı bir dert yokluğu yara demiş eskiler. işte hep bu gözde iş ilanı olma sebebi hep paradan.
  • Sektörün en Gözde mesleğinin TÜRKİye’de kanunu yok yasası Yok
  • Havacılığın en zor işini yer hizmetleri ve kabin kısmı yapıyor . Allah yardımcıları olsun .
  • maaslar 6000 dolarmis, dogrumu? ben euro diye biliyordum.
  • dun insan kaynaklarindaki arkadasim 48000 basvuru yapildigini soykledi. ve bir karar almislar. hizli bir sekilde maasi yuksek kacan elemanlari cikarip bu yeni ama dusuk maasla alinacaklarla swaplamaya karar vermisler.
  • İşsizlik olarak tabir edip beğenmeden sevmeden bu işi yapacağını düşünen adayların başvuru yapması bile gereksiz fazlalıksınız. Tutkusuz inançsız bu işi para için yapabileceği düşünenlerin fazlalık yapmamasını öneririm ben ve benim gibi havacılık tutkunu ve bu meslekte kariyer yapmak isteyenlere hakaret etmeyin sizler için bi araç olarak görünebilir bizler için havacılık bi amaç
  • akıcı ingilizceyi öğrenmek için önce bi para akıtmak lazım. biz ingilizce derimize beden hocalarının girdiği jenerasyonuz
  • ekonomi bu hale gelince işveren dalga geçer oldu kimi sözleşmeye uymaz kimi mevsimlik işçi muamelesi yapar valla yazık yahu bu atlas daha kısa süre önce kabin memuru çıkarıyordu şimdi tekrar alıyor niye çıkarıyon niye alıyon. öğretmenler kadroya geçemiyor 25 yaşına kadar oku 1500 tl ye 350€ sadece ücretli öğretmenlik yap yada gel işin olmayan bir işa alınmak için bin takla at. 2023 de ilk 10 u geçtim de karnımızı doyurabiliyor olsak razı olucam
  • İşsizlik insanlarımızı bizi bu hale getirdi kimse bana havacılık tutkusu falan demesin (mutlaka vardır onlar istisna) aynı paraya 8 5 çalışacak iş bulanın gecesi gündüzü belli olmayan işte ne işi var? Bunun çocuğu var hastalığı var zor iş. Ülkemizin standartları daha yüksek olsaydı bu kadar işsizlik olmasaydı değil üni mezunu ilkokulu mezunu bile zor bulurlardı. Kimse kimseyi kandırmasın.

Türkiye'de gelişen havacılık sektörü ve büyüyen pazar nedeniyle personel ihtiyacı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

AtlasGlobal ve SunExpress'in kabin memuru ilanlarının ardından gelen başvurular değerlendirildiğinde havacılık sektörünün ne kadar ilgi gördüğü de anlaşılıyor.

SunExpress'in ilanına kısa sürede 20 bin civarıda başvuru gelirken, AtlasGlobal'in henüz 1 günlük ilanına 2 bin civarında başvuru yapıldığı öğrenildi.

Türk Hava Yolları'nın da geçtiğimiz dönemlere açtığı kabin memuru ilanına 20 binin üzerinde başvuru yapılmıştı. Şirket, binlerce aday arasından belirlenen kriterlere uyan kişileri bünyesine katmıştı.

KABİN MEMURLUĞU HAKKINDA

Yolcu taşımacılığı yapan hava araçlarında gerekli emniyet ve güvenlik önlemlerinin uygulanmasından ve yolcu konforundan sorumlu görevliler “kabin memuru” ya da “kabin görevlisi” olarak tanımlanmaktadır.

Uçuşun emniyetli, güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşmesi için hava aracının kabin bölümünde görev alan Kabin Memurları; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilgili mevzuatlarda belirtilen gereklilikleri sağlayarak eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve bunun sonucunda “Kabin Memuru Sertifikası” almaya hak kazanmış kişilerdir.

Kabin Memurlarının uçak içerisinde, belirgin görev ve sorumlulukları vardır. Bunlardan en önemlisi fakat en az gözle görülebilir olanı yolcuların emniyetini sağlamaktır. Bu ana sorumluluk kabin memurlarının sürekli ve özel bir eğitim almalarını gerekli kılmıştır. Bu eğitim teorik bilgilerin yanı sıra kişinin kendi özgüvenin geliştirmesini ve kendi görevini yerine getirirken bu özgüven duygusu ile ihtiyaç duyduğu otoriteyi sağlanmasını da içermektedir. İkinci ve en çok göz önünde bulunan görevi ise, yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve adına çalıştıkları havayolu şirketi için güzel bir etki bırakabilmektir. 

©AirportHaber.com

Sektörün en gözde iş alanı: Kabin Memurluğu

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Ali ~ 6 yıl önce
Artik bireysellik on plana cikmistir, insanlar ozgurlugune daha cok onem veriyor. Birilerine bagli kalinmak istenmiyor. Bosanmalar artti. Size ulasmalarini istemiyorsunuz. Hayati dolu dolu ozgurce kimseye hesap vermeden yasamak istiyorsunuz. O zaman yasasin kabin memurlugu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para para para ~ 6 yıl önce
varlığı bir dert yokluğu yara demiş eskiler. işte hep bu gözde iş ilanı olma sebebi hep paradan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne Acı ki ~ 6 yıl önce
Sektörün en Gözde mesleğinin TÜRKİye’de kanunu yok yasası Yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Medeni ~ 6 yıl önce
Havacılığın en zor işini yer hizmetleri ve kabin kısmı yapıyor . Allah yardımcıları olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FOREVER ~ 6 yıl önce
Emin misin ? en zor işi Kattenbeck ve information yapıyor
6000 ~ 6 yıl önce
maaslar 6000 dolarmis, dogrumu? ben euro diye biliyordum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
res ~ 6 yıl önce
dun insan kaynaklarindaki arkadasim 48000 basvuru yapildigini soykledi. ve bir karar almislar. hizli bir sekilde maasi yuksek kacan elemanlari cikarip bu yeni ama dusuk maasla alinacaklarla swaplamaya karar vermisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzücü ~ 6 yıl önce
Ama mantıklı. Nüfus artışı, artan işsizlik ve düşen refah seviyesi ile kendi donanımından daha düşük işlere talep artar. Ne iş olsa yaparım mantığı, küçümsemeyici bir şey degil, Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre, önce en temel ihtiyaçları karşılamaktır. Tamamen insanidir. Bu durumda işveren, daha ucuza çalışacak daha az maliyetli işçi imkanı varsa (kalitesi çok çok farklı olmamak koşulu ile), bunu kullanır ve ucuza yönelir. Telefon alacağınız zaman, ülkeye vergisini ödeyip buradan almak varken, araştırma yaparsınız ve en ucuz neredeyse o ülkeden getirirsiniz, böyle bir imkanınız varsa. Bu mikro boyutu, şirketlerin yapacağı da aynı mantık ama makro boyutu.
KM ~ 6 yıl önce
İşsizlik olarak tabir edip beğenmeden sevmeden bu işi yapacağını düşünen adayların başvuru yapması bile gereksiz fazlalıksınız. Tutkusuz inançsız bu işi para için yapabileceği düşünenlerin fazlalık yapmamasını öneririm ben ve benim gibi havacılık tutkunu ve bu meslekte kariyer yapmak isteyenlere hakaret etmeyin sizler için bi araç olarak görünebilir bizler için havacılık bi amaç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sky ~ 6 yıl önce
Çok güzel yorumlamışsınız öfkemi tahmin edemezsiniz. 5 yıldır ahl yer hizmetleri referansım olup bu işin okulunu okuduğum halde hala dışardayım!
ya sen ~ 6 yıl önce
ise baslarken tutkun muydun? cebin para mi doluydu? ilk mulakaat gununu hatirla o zaman giydigin ayakkabiyi takimi hatirla sonra yaz bence. pacadan paralar saciliodu da basladin dimi? nasil bi tutku bu? zaten mulakatta bunu soylemeyen ise alinir. havacilik tutkunuymus yaw kokpit ilani deil bu dikkatini cekerim camdan disariyi izle diye ise almicaklar insanlari
akıcı ingilizce mi ~ 6 yıl önce
akıcı ingilizceyi öğrenmek için önce bi para akıtmak lazım. biz ingilizce derimize beden hocalarının girdiği jenerasyonuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık bu ülkeye ~ 6 yıl önce
ekonomi bu hale gelince işveren dalga geçer oldu kimi sözleşmeye uymaz kimi mevsimlik işçi muamelesi yapar valla yazık yahu bu atlas daha kısa süre önce kabin memuru çıkarıyordu şimdi tekrar alıyor niye çıkarıyon niye alıyon. öğretmenler kadroya geçemiyor 25 yaşına kadar oku 1500 tl ye 350€ sadece ücretli öğretmenlik yap yada gel işin olmayan bir işa alınmak için bin takla at. 2023 de ilk 10 u geçtim de karnımızı doyurabiliyor olsak razı olucam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parasızlık ~ 6 yıl önce
İşsizlik insanlarımızı bizi bu hale getirdi kimse bana havacılık tutkusu falan demesin (mutlaka vardır onlar istisna) aynı paraya 8 5 çalışacak iş bulanın gecesi gündüzü belli olmayan işte ne işi var? Bunun çocuğu var hastalığı var zor iş. Ülkemizin standartları daha yüksek olsaydı bu kadar işsizlik olmasaydı değil üni mezunu ilkokulu mezunu bile zor bulurlardı. Kimse kimseyi kandırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 6 yıl önce
Bir ev bir araba hayali... ev sahibi olmak o kadar zor ki asgari ücretlere hatta hayal.
Dogru ~ 6 yıl önce
Taşeron anca patrona çalışır,İstanbul’da kira 1500 lira hadi eşin çalışsa sonu boşanma oluyor ortam malum Eski maaşlar bitti ,bu devirde işçi olmıcan her halimize şükrediyoruz ama işçiysen öylede Yok böylede Yok,çalışmak anlamsız Ben 10 yılda kenara koyduğum para 40 bin lira,70 yıl daha çalışsam anca ev alabiliyorum onada ömrüm vefa etmez
2000 öncesi ~ 6 yıl önce
Havaalanı 2000 yılı sonrası bitti ,az para çok iş Havaalanı kulaga hoş geliyor ama içi seni yakar dışı beni
Ölmeden ~ 6 yıl önce
Sürüneceğiz...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000