16 Eylül 2014, Salı 08:01:11

SEKTÖRDE EN BÜYÜK AÇIK KABİN MEMURLUĞU

Türkiye’nin en hızlı büyüyen havacılık, iş arayan gençlerin gözdesi oldu. Havacılık sektöründe. İstihdam projeksiyonlarına göre en önemli açığın hosteslikte olduğu belirtiliyor.
  • Kapadokya myo bizle hiç ilgilenmedi.sınav için 4 ay bekledik.sınav günü okul görevlilerinden hiç kimse yoktu.yıllık ödemeleri alırken çok ilgiliydiler oysa.en fazla 10 kişi thy ye kabul edilecek,yazıklar olsun okul yönetimine.
  • Ne egitiminden, yukseokulundan, ne acigindan bahsediliyor anlayamadim ben. Yillardir bu isi yapiyorum, bu meslegin bu kadar prestijinin dusurulmesine ve nerdeyse hizmetci gozuyle bakilmasina sebep olan ve izin veren yoneticiler oldukca 1-2 haftada kabin memuru da olunur kapi da alinir bu ulkede.. uyku uyumadan saatlerce ayakta kalabilmek, her turlu haksizliga ve cifte standarda ses cikarmadan uyumlu ve sessiz bir sekilde calismak en buyuk kriter artik. Bizi zincirin ennnn son halkasi yapanlar utansin...
  • Arkadaslar 6 yildir bu sektorun icindeyim 3 yildir da kabin amiriyim. Benim firmam kriterlerinde iki dil bilen ve universite mezunu isen secim yapiodu. Simdi tabiiki de sektorel aciktan kaynakli 1 dil ve lise mezunu yetiyor. Benim size tavsiyem isin egitimini almak oncelik olabilir tabiiki ama isiniz insanla ugrasmak olacak ve insani memnun edebilmek cok zordur.sandvic versen kepeklisini ister. Gazoz versen light gazoz yok mu diye memnun kalmaz. Caya seker verirsiniz esmer seker arar Hepsini yasiycaksiniz. Mulakatta en onemli sey guler yuz. Egitim dil cumle bilgisi falan hikaye. Alttan alabiliomusunuz guler yuzunuz dusuuomu dusmuyomu bunu bekliyolar sizden. Inanin ki sadece cay kahve vermek olsa keske isimiz. Ozaman kimse bize 5 -6000 maas vermezdi dimi.herzaman cozum odakli sabirli anlayisli bir kabin memuru olacaginizi onlara hissettirin. Egolariniz yokmus gibi ne derlerse gulun. Ustunuze cok gelicekler mulakatta. Gulumseyerek modunuzu dusurmeyin. Herkese bol sans.
  • 3 ayda yetisen bir elemanin acigi nasil olur anlayamadim ?)
  • Deniz rumuzlu arkadas seni o sinavi gecemedigin zaman burda aglarken gorursem tarihini filan anlatirsin havaciligin bana okey? Bildigin muavinide burda bize bilge diye kakalamaya calisiyorsun ya harbiden bravo :)
  • Okullular kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanmayın,hosteslik için 2-3 aylık bir eğitim yeterlidir.Neticesinde uçağın kapısını kapatacaksın,kek mi poğaça mı,çay mı kahve mi diye yolcuya soracaksın.Bunun için 2 yıl veya 4 yıl okul okumanıza gerek yok.İyi ingilizcesi olan lise mezunundan da çok iyi hostes olur.Üniversite bu iş için gerekli değildir.Lise mezununun bil pilot olabildiğini düşünürseniz kendinizi kaf dağlarında sanmayın.
  • 2012-2014 Kapadokya MYO Kabin Hizmetleri bölümü mezunu olarak yayınlanan haberin şokunu yaşamaktayım. Lütfen çok rica ediyorum kimsenin geleceğinin, hayallerinin, umutlarının yok edilmesine izin verilmesin. İki yıl önce bu ve benzeri reklam kampanyalarına inanarak kayıt olduğum okuldan bu yıl mezun oldum. 9-10 Eylül 2014 tarihlerinde THY'nin mülakatlarına 90 mezun arkadaşımla birlikte davet edildik. İlk günki ingilizce yazılı sınavının ardından sözlü mülakata sadece 22 arkadaşımız davet edildi ve ikinci gün çeşitli sebeplerle 10 arkadaşımız daha elendi. Kurula kalabilen 12 arkadaşımız halen cevap bekliyor. Sormak istiyorum ilgili kişilere 90 kişiden 78'i bu mesleği (iki yıl eğitimini almış olmasına rağmen) layıkıyle yerine getiremeyecek kadar kötü müydü? Cevabınız kötü ise pekii okuldan başarı ile nasıl mezun olabildiler? Şu durumda; bence ya okulun eğitimi sorgulanmalı, ya da THY'nin eleman alımı yetkilileri. Biz öğrencilerin de hatası var muhakkak ancak 90 kişiden 78'inin hepsi de hatalı olabilir mi? Gerçekten bu okulun istihdam garantisi varsa bunu şuan ispat etmeli, yoksa da THY bunu açıklamalı ki daha fazla kimsenin hayalleri elinden alınmasın. Konu ile ilgili yetkililer; lütfen konu araştırılsın ve bir açıklama yapılsın!
  • Sallama bir haber, kabin memuru için geteken kriter ve süreci bir yazın bakalım. Bunları sağlayan en az 5 milyon kişi 3 günde kapınıza gelir. Sadece açık çekici( seksi) THY'de parası da. Tüm dünyada en çok açık teknisyendedir, devamında ise , pilottadır. Tüm dünyada lise mezuniyetinden sonra pilot 12- 14 ayda sağ koltuğa oturabilirken iken, ülkemizde milli serveti yok etmek için ; önce mühendisler sonrasında ise, baytarlık ve peyzaj mimarlığı ( bahçıvanlık) dahil 150 lisans , lisans üstü hatta doktora sahibi kişiler pilot adaylığına çağrıldı. Eğer babanız hatırlı bir pilot ise Sümeroloji, Hititoloji ve Hamurabiloji mezunu olsanız da olur.
  • Kapadokya meslek yuksekokulunun thy ile guya 100 kontenjani vardi. Mezun olduk 4 ay mulakata cagrilmayi bekledik. 4 ay snra cagrildik fakat ilk mulakatta cogumuzu elediler yuksek score aldigmiz halde 2. Mulakata cagirmadilar bile. Bu okula aldanip gitmeyin sakin anlasma falan yok hepimizi magdur ettiler.thy ile anlasmaya giren esma hocamizdi. Onuda kacirdilar okuldan. Kadinin hakkini vermediler.öküz öldü ortaklik bitti resmen.
  • Madem bu işin okulundan adam arıyosunz o kadr insanı neden eliyosunuz ki ayrıca okuldan mezun kişiler mülakatı gectikten sonra yine bu işin egitimini veriosunz nasıl saçma bi sistem bu anlamış degiliz okuldan bi sürü kişiyi eleyip dışarıdanda en az lise mezunu birilerinin basvuru yapmasıda büyük skandal anlaşma falan yalan yani elenmeyi göze alın

Türkiye’nin en hızlı büyüyen havacılık, iş arayan gençlerin gözdesi oldu. Havacılık sektöründe. İstihdam projeksiyonlarına göre en önemli açığın hosteslikte olduğu belirtiliyor.

Türkiye sivil havacılık sektörü son yıllarda hızla büyüyor. 2013 yılı sonu itibariyle havacılık sektöründe yolcu sayısı yüz elli milyona, aktif havaalanı sayısı elli ikiye ulaştı. Havayolu firmalarının sayısının ve niteliğinin artması, rekabet ortamının oluşması, havalimanlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve modern bir çehreye kavuşturulması gibi faktörler sektöre ivme kazandırdı.

Sivil havacılık sektörü büyürken yetişmiş elemana duyulan ihtiyaç da aynı oranda arttı. Sektörde 2003 yılında 65.000 civarında olan çalışan sayısı 2013 yılı sonu itibariyle 167.000’i aştı.

Ülkemizin bayrak taşıyıcı firması olan Türk Hava Yolları başta olmak üzere özel havayolu şirketlerinin rekor sayıdaki uçak siparişleri ve İstanbul’a yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanı, söz konusu büyüme öngörülerini doğruluyor. İstihdam projeksiyonlarına göre en önemli açığın hosteslikte olduğu görülüyor.

Sektörün öncü eğitim kurumlarından ve bu alanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından eğitim vermeye yetkilendirilmiş tek yükseköğretim kurumu olan Kapadokya Meslek Yüksekokulu yetkililerinin yaptıkları personel ihtiyacı analizine göre, havacılığın tüm alanlarında ihtiyaç bulunmakla birlikte en önemli açığın hosteslikte. Kapadokya Meslek Yüksekokulu yetkilileri iyi bir iş için gençleri ek yerleştirme döneminde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programını gönül tercih edebileceklerini belirttiler. Yetkililer ek yerleştirme tercihlerinin yapıldığı bugünlerde konuyla ilgilenen gençlerimiz ayrıntılı bilgiye www.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşabileceklerini söylediler.

SEKTÖRDE EN BÜYÜK AÇIK KABİN MEMURLUĞU

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

kapadokya mağduru ~ 10 yıl önce
Kapadokya myo bizle hiç ilgilenmedi.sınav için 4 ay bekledik.sınav günü okul görevlilerinden hiç kimse yoktu.yıllık ödemeleri alırken çok ilgiliydiler oysa.en fazla 10 kişi thy ye kabul edilecek,yazıklar olsun okul yönetimine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoyo ~ 10 yıl önce
Ne egitiminden, yukseokulundan, ne acigindan bahsediliyor anlayamadim ben. Yillardir bu isi yapiyorum, bu meslegin bu kadar prestijinin dusurulmesine ve nerdeyse hizmetci gozuyle bakilmasina sebep olan ve izin veren yoneticiler oldukca 1-2 haftada kabin memuru da olunur kapi da alinir bu ulkede.. uyku uyumadan saatlerce ayakta kalabilmek, her turlu haksizliga ve cifte standarda ses cikarmadan uyumlu ve sessiz bir sekilde calismak en buyuk kriter artik. Bizi zincirin ennnn son halkasi yapanlar utansin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostes ~ 10 yıl önce
Arkadaslar 6 yildir bu sektorun icindeyim 3 yildir da kabin amiriyim. Benim firmam kriterlerinde iki dil bilen ve universite mezunu isen secim yapiodu. Simdi tabiiki de sektorel aciktan kaynakli 1 dil ve lise mezunu yetiyor. Benim size tavsiyem isin egitimini almak oncelik olabilir tabiiki ama isiniz insanla ugrasmak olacak ve insani memnun edebilmek cok zordur.sandvic versen kepeklisini ister. Gazoz versen light gazoz yok mu diye memnun kalmaz. Caya seker verirsiniz esmer seker arar Hepsini yasiycaksiniz. Mulakatta en onemli sey guler yuz. Egitim dil cumle bilgisi falan hikaye. Alttan alabiliomusunuz guler yuzunuz dusuuomu dusmuyomu bunu bekliyolar sizden. Inanin ki sadece cay kahve vermek olsa keske isimiz. Ozaman kimse bize 5 -6000 maas vermezdi dimi.herzaman cozum odakli sabirli anlayisli bir kabin memuru olacaginizi onlara hissettirin. Egolariniz yokmus gibi ne derlerse gulun. Ustunuze cok gelicekler mulakatta. Gulumseyerek modunuzu dusurmeyin. Herkese bol sans.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
andrios ~ 10 yıl önce
3 ayda yetisen bir elemanin acigi nasil olur anlayamadim ?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucakci ~ 10 yıl önce
Deniz rumuzlu arkadas seni o sinavi gecemedigin zaman burda aglarken gorursem tarihini filan anlatirsin havaciligin bana okey? Bildigin muavinide burda bize bilge diye kakalamaya calisiyorsun ya harbiden bravo :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Okullular kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanmayın,hosteslik için 2-3 aylık bir eğitim yeterlidir.Neticesinde uçağın kapısını kapatacaksın,kek mi poğaça mı,çay mı kahve mi diye yolcuya soracaksın.Bunun için 2 yıl veya 4 yıl okul okumanıza gerek yok.İyi ingilizcesi olan lise mezunundan da çok iyi hostes olur.Üniversite bu iş için gerekli değildir.Lise mezununun bil pilot olabildiğini düşünürseniz kendinizi kaf dağlarında sanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okullu ~ 10 yıl önce
2012-2014 Kapadokya MYO Kabin Hizmetleri bölümü mezunu olarak yayınlanan haberin şokunu yaşamaktayım. Lütfen çok rica ediyorum kimsenin geleceğinin, hayallerinin, umutlarının yok edilmesine izin verilmesin. İki yıl önce bu ve benzeri reklam kampanyalarına inanarak kayıt olduğum okuldan bu yıl mezun oldum. 9-10 Eylül 2014 tarihlerinde THY'nin mülakatlarına 90 mezun arkadaşımla birlikte davet edildik. İlk günki ingilizce yazılı sınavının ardından sözlü mülakata sadece 22 arkadaşımız davet edildi ve ikinci gün çeşitli sebeplerle 10 arkadaşımız daha elendi. Kurula kalabilen 12 arkadaşımız halen cevap bekliyor. Sormak istiyorum ilgili kişilere 90 kişiden 78'i bu mesleği (iki yıl eğitimini almış olmasına rağmen) layıkıyle yerine getiremeyecek kadar kötü müydü? Cevabınız kötü ise pekii okuldan başarı ile nasıl mezun olabildiler? Şu durumda; bence ya okulun eğitimi sorgulanmalı, ya da THY'nin eleman alımı yetkilileri. Biz öğrencilerin de hatası var muhakkak ancak 90 kişiden 78'inin hepsi de hatalı olabilir mi? Gerçekten bu okulun istihdam garantisi varsa bunu şuan ispat etmeli, yoksa da THY bunu açıklamalı ki daha fazla kimsenin hayalleri elinden alınmasın. Konu ile ilgili yetkililer; lütfen konu araştırılsın ve bir açıklama yapılsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sallama bir haber, kabin memuru için geteken kriter ve süreci bir yazın bakalım. Bunları sağlayan en az 5 milyon kişi 3 günde kapınıza gelir. Sadece açık çekici( seksi) THY'de parası da. Tüm dünyada en çok açık teknisyendedir, devamında ise , pilottadır. Tüm dünyada lise mezuniyetinden sonra pilot 12- 14 ayda sağ koltuğa oturabilirken iken, ülkemizde milli serveti yok etmek için ; önce mühendisler sonrasında ise, baytarlık ve peyzaj mimarlığı ( bahçıvanlık) dahil 150 lisans , lisans üstü hatta doktora sahibi kişiler pilot adaylığına çağrıldı. Eğer babanız hatırlı bir pilot ise Sümeroloji, Hititoloji ve Hamurabiloji mezunu olsanız da olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 10 yıl önce
Kapadokya meslek yuksekokulunun thy ile guya 100 kontenjani vardi. Mezun olduk 4 ay mulakata cagrilmayi bekledik. 4 ay snra cagrildik fakat ilk mulakatta cogumuzu elediler yuksek score aldigmiz halde 2. Mulakata cagirmadilar bile. Bu okula aldanip gitmeyin sakin anlasma falan yok hepimizi magdur ettiler.thy ile anlasmaya giren esma hocamizdi. Onuda kacirdilar okuldan. Kadinin hakkini vermediler.öküz öldü ortaklik bitti resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Madem bu işin okulundan adam arıyosunz o kadr insanı neden eliyosunuz ki ayrıca okuldan mezun kişiler mülakatı gectikten sonra yine bu işin egitimini veriosunz nasıl saçma bi sistem bu anlamış degiliz okuldan bi sürü kişiyi eleyip dışarıdanda en az lise mezunu birilerinin basvuru yapmasıda büyük skandal anlaşma falan yalan yani elenmeyi göze alın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000