23 Mayıs 2016, Pazartesi 08:58:29

Sektör temsilcileri Muğla'da bir araya geldi

Alman seyahat acenteleri temsilcilerinin yeni kurdukları German Premium Travel Agencies ( GPTA) yöneticileri, YDA Dalaman Havalimanı'nın ev sahipliğinde Muğla'da bir araya geldi.
  • Sayın Güvenç çok çalışkan biri ancak başta yapılan yanlışı düzeltemiyor... Havalimanı Dalamana değil Gökovaya yapılacaktı. Fethiyenin yanında kolayca Muğla merkeze Marmarise Datçaya ve Bozburuna hitap edebilecekti ama Göçektekiler ağır bastı...
  • yıllardır kendi insanınıza kendi ülkesinde tatil yaptırmıyorsunuz, yabancıya ucuza kendi insanınıza pahalıya otel,tur satıyorsunuz hepiniz bin beter olun !
  • hepiniz batarsanız inşallah. turiste 2 hafta 200 euro bize 4 güne 3000 tl.
  • Sektörden kim varmış acaba... Yoksa yda sektör oldu da haberimiz mi yok
  • Bir siz eksiktiniz toplantı yapmayan...

Alman seyahat acenteleri temsilcilerinin yeni kurdukları German Premium Travel Agencies ( GPTA) yöneticileri, YDA Dalaman Havalimanı'nın ev sahipliğinde Muğla'da bir araya geldi.

Göcek’te düzenlenen toplantıda, Muğla turizmi ve Almanya pazarı konuşularak, turizm sektöründe hareketliliğin artırılması için çözüm önerileri ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Almanya'daki seyahat acentelerinin birleşmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek, toplantıda özellikle sürdürülebilir turizm konusunun ele alınmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Vali Çiçek, Muğla'nın sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerin önemini anlatarak, "Muğla her anlamda güvenli bir kent. Bunun çok iyi anlatılması lazım. Bizim sahip olduğumuz güzelliklerin anlatılması kadar bölgemizde insanların huzur ve güven içinde tatil yapabileceğinin de anlatılması çok önemli."diye konuştu.

"Alman seyahat acenteleri temsilcileri ile yakın işbirliği içinde olacağız"

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç de toplantının Türk turizm sektörü için önemine işaret ederek, "Sektör bir yol ayrımında, marketing alanında yeni metotlar bulup tatbik etmek zorundayız. En önemlisi sokağa inerek, doğrudan acente networkü yaratmak zorundayız. Türk turizm sektörünün yaşanan sıkıntılı süreci kısa zamanda aşacağına inanıyorum. Alman pazarına ciddi anlamda önem veriyoruz. Alman seyahat acenteleri temsilcileri ile yakın işbirliği içinde olacağız." dedi.

Güvenç, YDA Dalaman Havalimanı olarak bölgenin tanıtıma önem verdiklerini vurgulayarak, tanıtım için İngiltere ve Almanya'nın ardından Dalyan'da Uluslararası Dostluk ve Barış Rallisi düzenlediklerini belirtti.

Almanya'da başlayan ve Dalyan'da biten ralliye 600 kişi katıldığını belirten Güvenç, "Ralli ile bölgemizin Almanya’da ciddi bir tanıtımını yaptığımıza inanıyorum." diye konuştu.

"Dalaman Weekend Projesi"

İç turizmi canlandırmak amacıyla hayata geçirdikleri Dalaman Weekend Projesi'nin başarılı olduğunu ifade eden Güvenç, "Bu projeyi önümüzdeki günlerde özellikle Avrupa'da hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Amacımız hafta sonlarında Avrupalı misafirlerimizi bölgemizde ağırlamak." dedi.

Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığının uçak başına verdiği 6 bin dolarlık desteğin önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi.

"Yüz binlerce aileyi Türkiye'ye çekebiliriz"

Toplantıda söz alan GPTA Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ise turizmde en önemli konunun üründen çok pazarlama olduğuna vurguladı.

Pazarların çeşitlendirilmesi, yöreye en uygun müşteri profilinin tespit edilmesi ve kaliteye önem verilmesini tavsiye eden Baraner, "Bu sene yılı kurtarmak için yapılacak tek şey var. Avrupa'da kadın ve çocuk sesleriyle süslenmiş tatil spotları vererek yüz binlerce aileyi Türkiye'ye çekebiliriz. Bir heyet oluşturup en kısa zamanda da Ankara'ya giderek Bölgesel Kalkınma Projesi'ni en kısa vadede hayata geçirmeliyiz." diye konuştu.

Toplantıda Türk turizminde 40’ıncı sezonunu kutlayan turizmci Hüseyin Baraner'e Vali Çiçek ve YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Güvenç tarafından, "Türkiye’nin yurt dışında tanıtımı için yaptığı çalışmalar" nedeniyle plaket verildi.

Toplantıya, Muğla Turizm Müdürü Veli Çelik, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, Fethiye Ticaret Odası Akif Arıcan , TURSAB Fethiye temsilcisi Süleyman Kaya, DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Ortaca-Dalyan Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ali Mürşit Yağmur, STK Temsilcileri, Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ile ilçe belediyelerinin yetkilileri de katıldı.





Sektör temsilcileri Muğla'da bir araya geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Çotanak ~ 8 yıl önce
Sayın Güvenç çok çalışkan biri ancak başta yapılan yanlışı düzeltemiyor... Havalimanı Dalamana değil Gökovaya yapılacaktı. Fethiyenin yanında kolayca Muğla merkeze Marmarise Datçaya ve Bozburuna hitap edebilecekti ama Göçektekiler ağır bastı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 8 yıl önce
yıllardır kendi insanınıza kendi ülkesinde tatil yaptırmıyorsunuz, yabancıya ucuza kendi insanınıza pahalıya otel,tur satıyorsunuz hepiniz bin beter olun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 8 yıl önce
hepiniz batarsanız inşallah. turiste 2 hafta 200 euro bize 4 güne 3000 tl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sektör ~ 8 yıl önce
Sektörden kim varmış acaba... Yoksa yda sektör oldu da haberimiz mi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yda ~ 8 yıl önce
Bir siz eksiktiniz toplantı yapmayan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000