27 Kasım 2010, Cumartesi 09:02:33

SEKTÖR BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Bölgesel İşbirliği Projesi kapsamında Türkiye'nin öncülüğünde oluşturulan D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu toplantısı Antalya'da başladı.
  • peki küçülme ne zaman ???
  • Hac taşımalarının yüzde ellisini Saudia taşıyormuş taşımadığındana da payını alıyormuş bu toplantıda bu konu çözüldümü çözülmedimi? THY bile hac ve ümre taşımalarında Türk şirkeleri yerine yabancı hava yollarından uçak kiralıyor. Hac taşımacılığı charet taşımacılığı olmasına rağmen tarifeliymiş gibi tekel oluşturup hacılar soyulmaya devam edecekmi? Bırakın eğitimi bakımı ondan birşey çıkmaz. Bunlar boş işler boş. İnandırıcı işlerle uğraşmak lazım. Hala özel hava yolları hac taşımacılığından tek bir yolcu bile taşıyamıyorsa geçen hergün dış pazar payı düşüyorsa büyüyen neymiş? özel hava yolları bir permi için iki ay bekliyor ama büyüyormuş olacak iş değil

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, nüfusu 960 milyonu bulan ve D-8 ülkeleri olarak adlandırılan Endonezya, Malezya, İran, Bangladeş, Mısır, Nijerya, Pakistan sivil havacılık yetkililerinin yanı sıra havacılık sektörünün temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Türkiye'nin havacılık sektöründe, 2002 ile 2010 yılları arasında yüzde 500 büyüdüğüne dikkat çekti.

8 yıl önce Türkiye'nin iç ve dış hatlarda toplam yolcu sayısının 33 milyon olduğunu, bu sayının bugün 96 milyona ulaştığının altını çizdi. Toplantıda, 3 önemli konu üzerinde duruldu. Bunlar, havaalanı hizmetleri, havanavigasyon sistemleri hizmetleri ve havacılık taşımacılığı konusunda oldu. Toplantıda, uçak bakım ve eğitim alanlarında işbirliğine gidilmesi de kararlaştırıldı. Genel Müdür Arıduru, 960 milyon nüfusa sahip D-8 ülkelerinde yılda, turistik, hac-umre ve ticari sebeplerle seyahat eden yolcu sayısının toplam 250 milyon olduğuna işaret ederek, potansiyelin ekonomik değerinin de yaklaşık 200 milyar doları bulduğuna dikkat çekti.

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Grubu Genel Sekreteri Widi Praktiko da D-8 ülkeleri arasındaki işbirliğinin daha somut hale getirilmesini istedi.

SEKTÖR BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
peki küçülme ne zaman ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hac taşımalarının yüzde ellisini Saudia taşıyormuş taşımadığındana da payını alıyormuş bu toplantıda bu konu çözüldümü çözülmedimi? THY bile hac ve ümre taşımalarında Türk şirkeleri yerine yabancı hava yollarından uçak kiralıyor. Hac taşımacılığı charet taşımacılığı olmasına rağmen tarifeliymiş gibi tekel oluşturup hacılar soyulmaya devam edecekmi? Bırakın eğitimi bakımı ondan birşey çıkmaz. Bunlar boş işler boş. İnandırıcı işlerle uğraşmak lazım. Hala özel hava yolları hac taşımacılığından tek bir yolcu bile taşıyamıyorsa geçen hergün dış pazar payı düşüyorsa büyüyen neymiş? özel hava yolları bir permi için iki ay bekliyor ama büyüyormuş olacak iş değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000