06 Mart 2015, Cuma 13:56:45

ŞEHİTLERİMİZ EBEDİYETE UĞURLANDI

Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan 2 yüzbaşı pilot için görev yerleri Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi.
  • Onlar cok serefliydiler,parayi uniformalarina tercih etmediler,onlar cok delikanliydi ayda 35.000 tl maas icin omuzlarindaki yildizlardan vazgecmediler,onlar kurmay oldular cunku amaclari ordudan istifa edip kizlari yasindaki hosteslerle takilmak degil,lojmanda oturup vatana hizmet etmekti amaclari,digerleri spot aprondaki spot isiklari altinda parlarken sehitlerimiz yildiz gibi gokyuzunde karanlikta parliyorlar,digerleri "sivil olarak" bu hayattan gocerken kahramanlarimiz kahramanca ebediyete intikal ediyor..
  • Allah rahmet eylesin...
  • Allah rahmet eylesin...
  • Gözler törende boşuna başkomutanı aradı. 4 pilotun da cenaze törenine katılmak yerine Türgev'in açılışına gitmişti, bakanlarla birlikte. Türk pilotlar önemli değil herhalde! Ama Türkiyeyi hiç sevmiyen Suudi kral ölünce "ulusal" yas ilan edilmişti. Mısırlı kız ölünce de TV'de ağlamıştı. Böyle işte...
  • Emeklilik ve istifa için gerekli olan hizmet süreleri hükumet tarafından bir süre önce düşürüldü. Amaç , Atatürk'çü yetiştirilen mevcut pilotların ( sivil havacılık imkanlarının da artması sonucu) ordudan erkenden ayrılmasını sağlamak , daha sonra da meslek liselerinden ( imam hatip liselerinden ) alınacak kendi akıllarına göre imanı bütün gençlerle bir hava kuvveti kurmaktı. Böylece , deneyimli ve çok başarılı pilot subayları ayrılınca , ister istemez Hava Kuvvetlerimiz belli bir zaafiyet içine düşmüştür. Son yıllarda üst üste yaşanan acılar da , orduyu Atatürksüzleştirme planının bir sonucudur. Hava kuvvetlerimiz üzerinde oynanan oyun , şu anda yurdumuzda öteki kurumların üzerinde oynanan oyunun aynısıdır. Genç fidanlarımızın kaybı yüreğimizi yakmıştır. Allah'ın rahmeti üzerlerine olsun. Ailelerine büyük sabırlar diliyorum.
  • Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsınlar
  • Allah rahmet eylesin kalanlarına sabırlar versin.
  • Allah rahmet eylesin hepimizin bir kez daha başı sağolsun. Allah yakınlarına sabır versin. SAYIN YETKİLİLER LÜTFEN SEBEPLERİNİ DETAYLI BİR ARAŞTIN RİCA EDİYORUZ. AKLIMIZ ÇOK KARIŞIK YOK İSRAİL MODERNİZE ETTİĞİ İÇİN FIRLATMA KOLTUKLARI PROBLEMLİ YOK ŞARTLAR KÖTÜ OLDUĞU İÇİN HAVA KUVVETLERİNDEN AYRILANLAR YÜZÜNDEN HAVA KUVVETLERİ KÖTÜ DURUMDA YOK UÇAKLAR ESKİ BİRSÜRÜ İDAA... LÜTFEN DETAYLI BİR ARAŞTIRMA YAPIN. Pilotaj hatası diyip olayı kapatmayın canımızı daha fazla yakmayın. Canımız malımız çoluğumuz çocuğumuz namusumuz VATANIMIZ bu kahramanlara emanet
  • Kaçak saraya yatırım yapacağınıza bu uçan tabutları envanter den kaldırın. Hala Israr edilecekse gelecek kazalara davetiye çıkarılır.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan 2 yüzbaşı pilot için görev yerleri Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Dün sabah saatlerinde Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim için havalanan F-4E 2020 askeri uçağının Konya’da düşmesi sonucu pilotlar Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı şehit olmuştu.

Şehit pilotlar için Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’na bağlı 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, şehitlerin aileleri ve yakınları ile askeri erkan katıldı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu’nda otopsileri tamamlanan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı’nın Türk Bayrağı’na sarılı tabutlarının tören alanına gelmesi ile gözyaşları sel oldu. Cenazelere, askeri manganın omuzlarında yerlerine konulmasıyla koşan şehit yakınları, burada Türk Bayrağı’na sarılı tabutlara sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ayrıca törende, şehit ailelerinin ağıtları, yürekleri dağlarken, şehit pilotların öz geçmişleri okundu.

“İKİ MUSTAFA’MIZI VATAN SEMALARINDAN VATAN TOPRAĞINA UĞURLUYORUZ”

Ardından konuşma yapan 1. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kemal Akçınar, 1. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nın Hava Kuvvetleri’nde ilk jet uçuşunun yapıldığı, Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve Terörle Mücadele Harekatı’nda üstün başarılar gösteren, havacılıkta değişim ve dönüşümün öncülüğünü yapmış muharip bir hava üssü olduğunu söyledi.

“Bugün barışta savaşan, memleket semalarında dosta güven düşmana korku salan, bu uğurda harbe hazırlık görevi icra ederken şehadet şerbeti içen iki kahraman kardeşimizin şehadet töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bugün iki Mustafa’mızı vatan semalarından vatan toprağına uğurlamak için buradayız. Askerliğe adımımızı attığımız ilk günde her Türk genci gibi icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımızı feda eyleyeceğimize ant içerek bu yola çıktık. İki kahraman kardeşimiz olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın ettikleri yeminin gereği olarak yurt savunması için toprağa düşüp göğe yükseldikleri ana şahitlik etmekteyiz. Mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşan bu kardeşlerimize tanrıdan rahmet, kederli ailesine ve sevdiklerine başsağlığı, memleketimize ve silah arkadaşlarımıza sabır ve metanet diliyorum” dedi.

Törende daha sonra İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından şehit pilotlar için dua yapıldı. Duanın ardından şehit pilotların cenazeleri, alanda bekleyen CASA tipi uçaklara yeniden askeri manga omuzlarında taşındı. Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın cenazesi memleketi Ankara’ya, Mustafa Delikanlı’nın naaşı ise memleketi İstanbul’a gönderildi. Şehitlerin cenazelerine aileleri de eşlik etti.



























ŞEHİTLERİMİZ EBEDİYETE UĞURLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Onlar cok serefliydiler,parayi uniformalarina tercih etmediler,onlar cok delikanliydi ayda 35.000 tl maas icin omuzlarindaki yildizlardan vazgecmediler,onlar kurmay oldular cunku amaclari ordudan istifa edip kizlari yasindaki hosteslerle takilmak degil,lojmanda oturup vatana hizmet etmekti amaclari,digerleri spot aprondaki spot isiklari altinda parlarken sehitlerimiz yildiz gibi gokyuzunde karanlikta parliyorlar,digerleri "sivil olarak" bu hayattan gocerken kahramanlarimiz kahramanca ebediyete intikal ediyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkomutan nerde? ~ 9 yıl önce
Gözler törende boşuna başkomutanı aradı. 4 pilotun da cenaze törenine katılmak yerine Türgev'in açılışına gitmişti, bakanlarla birlikte. Türk pilotlar önemli değil herhalde! Ama Türkiyeyi hiç sevmiyen Suudi kral ölünce "ulusal" yas ilan edilmişti. Mısırlı kız ölünce de TV'de ağlamıştı. Böyle işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Emeklilik ve istifa için gerekli olan hizmet süreleri hükumet tarafından bir süre önce düşürüldü. Amaç , Atatürk'çü yetiştirilen mevcut pilotların ( sivil havacılık imkanlarının da artması sonucu) ordudan erkenden ayrılmasını sağlamak , daha sonra da meslek liselerinden ( imam hatip liselerinden ) alınacak kendi akıllarına göre imanı bütün gençlerle bir hava kuvveti kurmaktı. Böylece , deneyimli ve çok başarılı pilot subayları ayrılınca , ister istemez Hava Kuvvetlerimiz belli bir zaafiyet içine düşmüştür. Son yıllarda üst üste yaşanan acılar da , orduyu Atatürksüzleştirme planının bir sonucudur. Hava kuvvetlerimiz üzerinde oynanan oyun , şu anda yurdumuzda öteki kurumların üzerinde oynanan oyunun aynısıdır. Genç fidanlarımızın kaybı yüreğimizi yakmıştır. Allah'ın rahmeti üzerlerine olsun. Ailelerine büyük sabırlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahmet ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin kalanlarına sabırlar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin hepimizin bir kez daha başı sağolsun. Allah yakınlarına sabır versin. SAYIN YETKİLİLER LÜTFEN SEBEPLERİNİ DETAYLI BİR ARAŞTIN RİCA EDİYORUZ. AKLIMIZ ÇOK KARIŞIK YOK İSRAİL MODERNİZE ETTİĞİ İÇİN FIRLATMA KOLTUKLARI PROBLEMLİ YOK ŞARTLAR KÖTÜ OLDUĞU İÇİN HAVA KUVVETLERİNDEN AYRILANLAR YÜZÜNDEN HAVA KUVVETLERİ KÖTÜ DURUMDA YOK UÇAKLAR ESKİ BİRSÜRÜ İDAA... LÜTFEN DETAYLI BİR ARAŞTIRMA YAPIN. Pilotaj hatası diyip olayı kapatmayın canımızı daha fazla yakmayın. Canımız malımız çoluğumuz çocuğumuz namusumuz VATANIMIZ bu kahramanlara emanet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kaçak saraya yatırım yapacağınıza bu uçan tabutları envanter den kaldırın. Hala Israr edilecekse gelecek kazalara davetiye çıkarılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kırmızıya basan ~ 9 yıl önce
Bilerek bastıysan senin Allah belanı versin. Soyun sopun kurusun. Evlatların sevdiklerin paramparça olsun. Amin.
it ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000