16 Nisan 2014, Çarşamba 09:21:54

ŞEHİT PİLOTUN NAAŞI EGE'DE ARANIYOR

Yunan uçaklarıyla it dalaşı yapan Türk F-16’sı düşen uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın naaşı Ege Denizi’nde robotlarla aranıyor.
  • Füzeyi firlatan uçak Tanagra üssünden 331 Filoya ait bir Mirage 2000 CG uçagidir.
  • Bugün Türk yolcu uçaklarında Yunan hava kuvvetlerinden emekli ve Yunanistandan gelmiş bir çok pilot görev almaktadır. Arzu ederseniz araştırabilirsiniz. Ülkemizde bir çok pilot iş bulamazken biz uçaklarımızı vuranları kendi uçağımızda uçuruyoruz. Ben şahsen Türk pilotlarla uçmayı tercih ederim. Emniyetli uçuşlar.
  • Düşüren Yunanlı pilotun sağ koltuğunda uçtuğu THY uçağının adını rahmetlinin adını yazarsın al sana EGEDE BARIŞ... (!)
  • 96'da pisirik bir hukumet vardi tepki mepki vermediler, neyse ki simdi bize vurani biz de vuruyoruz, ornek Suriye, yaklasabiliyorlar mi artik sinira bakin
  • Osman Abi nin soyadi CILEKLI degil CICEKLI dir..
  • Eski bir savaş pilotu olarak içim sızlıyor, göz göre göre vuruldu kendine hakim olamayan biri tarafından,hiç birşey de olmadı, olmadıyla kastettiğim diğer tarafında vurulması değil,tepki bile olmadı, kızcağız yıllardır didiniyor bari bulun diye..
  • bulunursa ailesinin acısı son bulacak buna böyle bakarsak daha iyi olur.
  • Bu yazılanların kaynağı kim ya? Suriye F-16 değil, F-4 ümüzü vurdu. Ayrıca ben Nail Yüzbaşı Mirage la değil Yunan F-16 sı ile dalaşa girdi diye hatırlıyorum. Neredeyse 20 yıl geçti daha yeni arayalım diyorlar. Allah ailesinin gönlüne göre versin. Şehidimizi uluslararası sulardan alıp, uğruna can verdiği vatan toprağına kavuştururlar inşallah.
  • Ya bir insan herseyden mi kendini siyasi malzeme cikartir, BRAVO !!! Illa ki "padisah emri" ni gerekiyordu bu kurtartma opersayonu icin ??...RUHUN SAD OLSUN NAIL YÜZBASI.

8 Ekim 1996’da Sakız Adası güneyinde Yunan uçaklarıyla it dalaşı yapan Türk F-16’sı düşmüş, Pilot Yarbay Osman Çilekli kurtulurken, Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan uçakla birlikte denize gömülmüştü. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, uçağın enkazını ve pilot Erdoğan’ın naaşını arama faaliyetlerine başladı. Üç gemiden sonar ve PAP sistemli uzaktan kablo bağlantılı robotların denize indirilerek, kamera görüntüsü alma ve tarama faaliyetlerine başlandığı öğrenildi. 400 metre derinlikteki Erdoğan’ın naaşının çıkarılmasında, robotların yanı sıra “asansör” denilen bir alet ve dalgıçların kullanılması planlanıyor.

Yunanistan’dan yardım sözü

Yunanistan Dışişleri Sözcüsü Konstandinos Kutras da gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye’nin Sakız’ın güneyinde uluslararası sularda yapılan araştırmalar hakkında Yunanistan’ı bilgilendirdiğini belirterek, “İhtiyaç halinde Yunanistan da arama ve kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmaya hazır” dedi.

ÜÇ GEMİ ARIYOR

Arama çalışmalarına TCG Amasra ve TCG Akçakoca mayın gemileriyle TCG Martı hücumbotu katılıyor.

Kızı ‘Ne olur bulun’ dedi, Başbakan talimat verdi

Yıllar sonra bir Yunan dergisi, Yunan Mirage savaş uçağının füzeyle Türk savaş uçağını vurarak düşürdüğünü yazmıştı. Gelişme üzerine şehit pilotun ailesi Yunan Hükümeti’ne karşı AİHM’e dava açmış ancak AİHM ailenin tazminat talebini reddetmişti. Suriye’nin düşürdüğü F-16 pilotlarının naaşlarının çıkarılmasının üzerine şehit Pilot’un kızı 24 yaşındaki Evrim Erdoğan da isyan etmiş, devlet büyüklerine ‘Ne olur babamı bulun’ demişti. Başbakan Erdoğan da geçen yıl naaşın çıkartılması için talimat vermişti. (Vatan)

ŞEHİT PİLOTUN NAAŞI EGE'DE ARANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

331 MIRA ~ 10 yıl önce
Füzeyi firlatan uçak Tanagra üssünden 331 Filoya ait bir Mirage 2000 CG uçagidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 10 yıl önce
Bugün Türk yolcu uçaklarında Yunan hava kuvvetlerinden emekli ve Yunanistandan gelmiş bir çok pilot görev almaktadır. Arzu ederseniz araştırabilirsiniz. Ülkemizde bir çok pilot iş bulamazken biz uçaklarımızı vuranları kendi uçağımızda uçuruyoruz. Ben şahsen Türk pilotlarla uçmayı tercih ederim. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
Birde o yunan pilotların geçmişte ege denizinde neler yaptıklarına dair en ufak bir fikrimiz yok.
... ~ 10 yıl önce
Düşüren Yunanlı pilotun sağ koltuğunda uçtuğu THY uçağının adını rahmetlinin adını yazarsın al sana EGEDE BARIŞ... (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir THY yolcusu ~ 10 yıl önce
96'da pisirik bir hukumet vardi tepki mepki vermediler, neyse ki simdi bize vurani biz de vuruyoruz, ornek Suriye, yaklasabiliyorlar mi artik sinira bakin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
başımıza çuvalı geçirene bizde geçirebilsek keşke,ancak kendi askerimizi nasıl öldürtürüz,onun hesabını yapıyoruz. Sinira bakacağımıza ,aynaya bakalim önce.
Volvo ~ 10 yıl önce
Güzel tesbit. Hakkaten 90'larda Türkiye kim-kime düm-teka durumundaydı. İyi atlatmışız o yılları.
rugyu ~ 10 yıl önce
yalnız durum birebir aynı değil.kendini bilmez bi katilin yaptığı yüzünden müttefikimizle (ne biçim müttefikse) savaşa mı girmeliydik? bide zaten 2 ülke arasında tartışmalı karasuları üzerinde cereyan eden bir hadise. suriye konusundaysa sen, "gözünün yaşına bakmama ona göre" demene rağmen adam senin hava sahana giriyor, indiriyorsun. mesele bu
Osman CILEKLI ~ 10 yıl önce
Osman Abi nin soyadi CILEKLI degil CICEKLI dir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 10 yıl önce
Eski bir savaş pilotu olarak içim sızlıyor, göz göre göre vuruldu kendine hakim olamayan biri tarafından,hiç birşey de olmadı, olmadıyla kastettiğim diğer tarafında vurulması değil,tepki bile olmadı, kızcağız yıllardır didiniyor bari bulun diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
bulunursa ailesinin acısı son bulacak buna böyle bakarsak daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yazılanların kaynağı kim ya? Suriye F-16 değil, F-4 ümüzü vurdu. Ayrıca ben Nail Yüzbaşı Mirage la değil Yunan F-16 sı ile dalaşa girdi diye hatırlıyorum. Neredeyse 20 yıl geçti daha yeni arayalım diyorlar. Allah ailesinin gönlüne göre versin. Şehidimizi uluslararası sulardan alıp, uğruna can verdiği vatan toprağına kavuştururlar inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHOW TIME ~ 10 yıl önce
Ya bir insan herseyden mi kendini siyasi malzeme cikartir, BRAVO !!! Illa ki "padisah emri" ni gerekiyordu bu kurtartma opersayonu icin ??...RUHUN SAD OLSUN NAIL YÜZBASI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000